Olen käynyt muutaman kerran lounastamassa ja kerran myös lauantaibrunssilla Armas Kuppilassa – ja jotenkin olen aina mieltänytkin sen pelkästään lounaspaikaksi. Armas Kuppilassa herkuttelemani sapuskat ovat olleet oikein maistuvia, tuoreita ja sellaisia rennon konstailemattomia. Muistatte kenties Armaan alunperin juusto- ja maitokauppana? Muutaman mutkan ja omistajanvaihdoksen kautta se on nyt katuruokaa tarjoileva ravintola, jonka takana häärii ravintola C:stä tuttu Ilkka Isotalo. Mä en tiedä ruuasta juuri mitään, paitsi sen miltä se mun suussa maistuu… Vaikuttaa kuitenkin siltä, että katuruoka taitaa olla nyt se juttu – ainakin se pompsahtaa tuon tuosta esiin tyyppien jutuissa.

Pääsin Tampere Food Clubin kutsumana maistelemaan Kuppilan katuruokatarjontaa – ja voi pojat, en oikein tiedä mistä aloittaisin. No, oli aika jännittävää, kun mun vieressä istui itse Ilkka. Esittelin totuudenmukaisesti itseni muijaksi, joka polttaa valmispatonginkin uuniin. Onneksi unohdin pian huippukokin läheisyyden, koska keskityin siihen tärkeimpään eli syömiseen.

Juomalistalta löytyy pienpanimoiden tuotteita, en ole oluen ystävä, joten maistelin Lepaan Punakaneli sekä Liereä siidereitä – vaikea sanoa kumpi oli parempaa, sillä molemmat olivat loistavia.

Pääsimme maistamaan Kuppilan kanakeittoa, rieskapitsaa, Armas kebabia ja sokerisuolatulla lohella täytettyä patonkia. Päälimmäisenä ajatuksena mulla jäi koko ruokailusta mieleen, että: miksi tulit elämääni vasta nyt, rieskapitsa? Maistoin kasvis ja lihaversiota pitsasta ja taas, molemmat olivat ihan täydellisiä. Rieskapitsa Ilmolla ja Ahlmanin Gabriel juustolla kustantaa k u u s i euroa. Jep, toisaalta omien linjojeni kannalta on ehkä ihan hyväkin, että me tutustuttiin rieskapitsan kanssa vasta nyt. Tampereelta saa siis ihan täydellistä pitsaa Hämeenkadun molemmista päistä, toki pizzeria Sitkon konsepti on ihan erilainen – mutta SILTI!

Jälkkäreitä kannettiin pöytään useampaan otteeseen, en edes malttanut kuvata kaikkea! Saatavilla on rocky roadia, minileivoksia, marenkia, huh! En ehkä edes pysty enempää hehkuttamaan, sillä tekin olette varmasti jo ihan ähkyssä. Menkää ja maistakaa itse.

-Maj

0 Comments

  1. Inkeri 3.12.2015

    Pitikö lukea heti aamulla, tuli hirmunen nälkä. Tosi herkullisen näköistä ruokaa!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *