Miten rutikuivan, elottoman ja kalpean ihon voi saada hehkumaan? Ystäväni tiedusteli huolestuneena. Olen hänen henkilökohtainen neuvonantajansa, mitä kauneudenhoitoon tulee – hän on jostain saanut päähänsä, että olen kauneusguru, koska minulla on kosmetologin tutkinto. Kauneusgurua en ole nähnytkään – tai no itseasiassa olen ja tunnenkin yhden, mutta itseäni en sellaiseksi luokittele. Olin tietysti avulias, kuten aina ja vastasin hänen kysymykseensä, että ”Ööö… ei mitenkään” :D

Hetkisen asiaa pohdiskeltuani kehotin häntä harrastamaan hikiliikuntaa, syömään terveellisesti & puhtaasti, ulkoilemaan, juomaan vettä ja saunomaan. Suosittelin häntä myös vaihtoehtoisesti kokeilemaan, rakastumista, seksin harrastamista, raskaaksi hankkiutumista tai yksinkertaisesti olemaan vaan onnellinen? Eiköhän se ihokin siitä ala hehkumaan hiljalleen…

Yleensä hehkuvalle iholle olisi tarvetta vielä samalle päivälle, joten muutamat ehdotukseni saattavat olla hiukan vaikeita toteuttaa. Onneksi sitä paljon kaivattua hehkua saa myös kätevästi purkista.

Etsiskelin kylppärin kaapistani erilaisia ”hehkuntuojia” – ja löytyihin niitä.

vichy

Jos saunaan ei ole mahdollista mennä, niin suosittelen kuitenkin suihkua ja siellä suoritettavaa kevyttä kuorintaa niin vartalolle kuin kasvoillekin. Kannattaa ehkä kuorinnan suhteen luottaa tuttuihin tuotteisiin, ettei tule ikäviä (punoittavia) yllätyksiä. Rutikuiva talvi-iho saa kosteutta ja hehkua Vichyn vartalolle tarkoitetusta kuivaöljystä. Öljy tuoksuu ihanalle ja levittyy helposti. Jos kaipaat extrasäihkettä vartalon iholle, niin testaa kullanhohtoinen versio, jonka helmiäishiput saavat ihon hehkumaan – myös Nuxelta löytyy vastaava tuote. Sipaise vaikka vähän hiuksiinkin. Olen jaaritellut näistä öljyistä muuten ennenkin, mutta kertaus on aina paikallaan.

Sitten kasvot käsittelyyn! Mehän emme voi missään nimessä skipata kasvovettä vai…? Puhdistuksen jälkeen kasvojen iholle kannattaa antaa kunnon hörppy kasvovettä, sillä se palauttaa ihon Ph:n luonnolliselle tasolle sekä kosteuttaa pintaa välittömästi ja auttaa kosteuttavien tuotteiden imeytymistä. Dabban rauhoittavaa kamomilla-kasvovettä voi kätevästi suihkia päivän mittaan kasvoille, suosittelen etenkin, jos kärsit kuivasta ihosta ja teet töitä päätteellä.

Seuraavaksi kosteutetaan kasvoja, kuivan ihon on nimittäin vähän hankala hehkua. Mia Höydön Lempeä Uni -ihonhoitoöljy kosteuttaa tehokaasti ja Nafhan viikunaöljyn voi levittää paikallisesti juonteisiin ja kaikista kuivimpiin kohtiin.

Ihonhoitoöljyn päälle voi levittää voiteen sijasta kosteuttavan naamion. Oma ihoni tykkää Nafhan kosteuttavasta ja rauhoittavasta naamiosta.

Kun pohjatyöt on huolellisesti tehty, on aika siirtyä meikkeihin. MACin Strobe Liquid Lotion on ollut monta vuotta jo luottotuotteeni – levitän sitä kevyesti kasvoille ennen muuta meikkiä tai toisinaan taputtelen sen vain poskipäille korostamaan. Lumenen Ihon Sävyn Heleyttäjän voi käyttää samalla tavalla.

Vieläkin lisää hehkua? Everyday Mineralsin Jojoba-meikkipohja käy kuivallekin iholle ja sen sisältämä mica saa kasvot hehkumaan. Samaa tekee MACin mineralize-poskipuna, ai että. Pari kertaa olen saanut kehuja ihostani tässä talven mittaan – ja niinä päivänä olen nimenomaan käyttänyt ainakin toista näistä tuotteista.

Mikä saa teidän ihonne hehkumaan? Paljastakaa toki salaisuutenne komenttiboksissa ;)

-Maj

0 Comments

 1. Kaisa 19.1.2016

  Moi, asia ei koske tätä postausta, mutta mitä mallia sinun ray-ban aurinkolasit ovat? :)

  Vastaa
  • Maj 20.1.2016

   Moikka Kaisa! Ne on Wayfarerit :)

   Vastaa
 2. Sara. 19.1.2016

  Mun ”salainen ase” meikkien puolelta on ihan ministi hehkua tuova Madaran moonshine värivoide. Käytän sitä joko sekoitettuna meikkivoiteeseen tai aika usein sellaisenaan ja vain irtopuuteri päälle. Mutta kyllä mäkin väittäisin sen luonnollisen hehkun tulevan ravinnosta, hyvästä unesta ja onnellisuudesta.

  Vastaa
  • Maj 20.1.2016

   Uu, mä en oo testannutkaan! Eikös se toimi vähä kuten bb-voidekin?

   Vastaa
 3. Sara 20.1.2016

  Voinko kysya etta mita savya tuo MACin mineralize poskipuna on? Nayttaa todella natilta varilta.

  Vastaa
 4. Milla 20.1.2016

  Kiitti vinkeistä. Iho todella tarvisi kosteutta ja hehkua tämän pakkasen keskellä:)

  Vastaa
  • Maj 20.1.2016

   No hei kiva jos tästä oli hyötyä sulle :) Suosittelen panostamaan hyvään ja hellävaraiseen (alkoholittomaan) kasvoveteen <3

   Vastaa
 5. Maarit 20.1.2016

  Mistä voisi ostaa Mac meikkejä? Kiitos jos ehdit vastailla :)

  Vastaa
 6. Johanna 21.1.2016

  Hei, mikä sävy sulla on käytössä tuossa Everyday Mineralsin meikkipohjassa? Mistä oot sitä ostanut?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *