Edelliseen asuntoomme, pieneen kerrostalokolmioon teimme itse remontin, jonka yhteydessä eteisen vaatesäilytys mietittiin uusiksi. Ikean liukuovellinen kaappi verkkokoreineen oli todella näppärä sekä edukas ratkaisu – ja mikä parasta, se veti valtavan määrän tavaraa sisäänsä.

Täällä nykyisessä asunnossamme on tuulikaappi, jonka seinään naputtelimme heti kiinni Nomess Copenhagenin So Hooked -naulakon. Tuulikaapissa on myös pienten tavaroiden säilytystä varten combonibili ja kengille teline. Lisäksi eteisestä löytyy kolme kaappia, joista yksi on siivouskaappi. Kaksi pientä kaappia ei todellakaan meinaa riittää meidän perheen ulkotamineille, etenkään näin talvella.

eteinen1 eteinen2

Kröhm, Miikalla on tässä valmiudessa neljät kengät ja mulla vaan kahdet! Osa kengistä on niiden kahden eteisen kaapin alahyllyllä ja loput on säilytyksessä vähän ympäri kämppää, niin ja osa varastossakin.

eteinen3 eteinen4

Toiselle puolelle eteisestä laitettiin lasten repuille ja takeille kaksi koukkua. Tuulikaapin lattialla majailee arkisin iso (ja ruma) kori täynnä vähän kaikkea – villasukkia, pipoja toppahousuja…

eteinen8

Naulakkoon ostin pari viikkoa sitten lisää koukkuja, mutta ensimmäisenä sisään astellessani en välittäisi katsella takeilla kuorrutettua naulakkoa, jos ymmärrätte mitä tarkoitan? Arjessa näkymä ei kuitenkaan ole ihan sama kuin näissä kuvissa.

etienen6

Reppujen yläpuolella on sähkökaappi, johon on kiinnitetty pari muistoa magneeteilla.

etienen5etienen7

Muuton Dotsit ovat muuttamassa tuohon betonipenkkien yläpuolelle. Olen alkanut jo kaavailemaan eteiseen vastaavaa liukuovikaappia kuin edellisessäkin kämpässä oli. Ikea myy kai liukuovikaappeja vain muutamaa eri kokoa, jotka eivät välttämättä ole sopivia tuohon meidän kaapiston tilalle joten täytyypä alkaa kartoittamaan eri vaihtoehtoja.

Miten teillä on ratkaistu vaatesäilytys? Useimmissa lapsiperheissä taitaa olla sama tilanne kuin meillä eli liian paljon haalareita, takkeja, kuriksia ja kenkiä säiltystilaan nähden. Harvassa lapsiperheen asunnossa varmaan on kuitenkaan liikaa tilaa?

-Maj

0 Comments

 1. Laura 30.1.2016

  Meillä on tilava eteinen ja isot kaapit, mutta silti tilaa ei tunnu olevan tarpeeksi viidelle hengelle! Vielä ei vauvalla ole kovinkaan paljon tilaa vieviä kamppeita, mutta auta armias sitten kun alkaa olla naulakoissa kolmen lapsen kamppeet :D Täällä kuvia meidän säilytysratkaisuista http://nauravanappi.blogspot.fi/2015/05/kurkistus-eteisen-sailytysjarjestelmiin.html

  Vastaa
  • Maj 1.2.2016

   Voi apua, teillä on ainakin kolme kertaa isompi eteinen kuin meillä, ihanan tilava, voi vitsit :)

   Vastaa
 2. Sonja 31.1.2016

  http://www.esanlevykaluste.fi/fi/etusivu.html tuolta saa esim. kauniita liimalevykaappeja! Sijaitsee Lielahdessa myymälä :)

  Vastaa
  • Maj 1.2.2016

   Kiitos Sonja vinkistä, mä käyn kurkkaamassa :)

   Vastaa
 3. Riikka 31.1.2016

  Meillä eteisessä samainen Hooked, lähinnä vieraiden takkeja varten, koska en itsekään tykkää, että naulakko pursuilee. Myöskin componibili, jossa epämääräistä tavaraa: taskulamppuja, heijastimia, sateenvarjot…

  Verhon takana Ikean säilytysjärjestelmä, koreja ja hyllyjä. Takeille henkaritilaa liian vähän. Koreissa säilytetään kolmen ihmisen pipot, hanskat ja muut. Myös osa kausivaatteista. Loput on kannettu suosiolla varastoon. Hyllyille mahtuu kengät. Vielä voisi keksiä jonkinlaisia koukkuja seinälle, jotta kolmevuotias voisi itse ripustaa vaatteita naulaan.

  Lapsiperheessä tämä taitaa olla ainainen ongelma. Kivat muuten nuo betonijakkarat 😊

  Vastaa
  • Maj 1.2.2016

   Moikka Riikka! Teidän eteinen näyttää kivalta, ihana lattia :) Mä alan nyt tosissani miettiä sitä uutta liukuovikaapistoa!

   Vastaa
 4. Annu 31.1.2016

  Meiltä löytyy liukuovikaapisto ja tuntuu että se on ihan ehdoton lapsiperheessä! (Tai kaappi kuin kaappi)
  Samoin löytyy naulakko josta lapset saavat itse otettua vaatteensa jos joskus niin reippaalla tuulella sattuvat olemaan ;)
  Meillä on arki eteinen mistä meidän perhe ja lasten kaverit kulkee ja vieraseteinen josta kulkee viikonloppuisin vieraat ja se on tietysti se mikä yleensä on siistissä kunnossa.

  Vastaa
  • Maj 1.2.2016

   Kuulostaa tosi kätsyltä järjestelyltä, kaksi eteistä on kyllä luksusta lapsiperheessä :)

   Vastaa
 5. Amaalia 31.1.2016

  Pientä remonttia kaipais meidän eteinen, mut ihan kohtuu toimiva se on. Sisäänkäynnistä vasemmalla on heti kodinhoitohuone, johon on tehty lapsille pieni oma eteinen, jossa on ikean säilytyspenkki, johon saa tungettua melkein kaikki käytössä olevat kahden lapsen ulkovaatteet :D lapsille on myös matalalla oma naulakko, jossa on lähinnä reppua, sateenvarjot, aurinkolasit ym pienet asusteet. Lisäks virallisessa eteisessä on avonaulakko käytössä oleville takeille ja kenkäteline sen alla. Hattuhyllyllä on koreissa huivit ym. Niiden säilytys olisi paras jossain laatikostossa, mutta ei oo oikein tilaa. Kaksi isoa kaappia säilöö sit kesätakit, huivit, hatut, loput kengät Ja kauppakassit ynnä muut eteisessä tarvittavat :)

  Kodinhoitohuoneessa on paikka myös urheiluvaatteille, eli iso Malm-laatikosto ja vaatekaappi. Eikä ne meinaa mahtua näihin… Mihin muut ihmiset tunkee kaikki urheiluvaatteet, kun lajeja (ja varusteita) on tanssista kuntosalille, juoksuun, pyöräilyyn, hiihtoon ja puhumattakaan mailoista, luistimista ym tavaroista mitä ei kylmässä viitsi säilyttää. Meillä on yhteensä ainakin 20 paria urheilukenkiäkin.. (Sisäkengät, molemmilla parit pyöräilykengät, salikengät, pelikengät, parit monot, vaelluskengät, parit juoksulenkkarit molemmilla ym.

  Vastaa
 6. Pilvi 31.1.2016

  Hei, täyty ihan kooklettaa, mitä on kombonpili ja muuton dotsit. Eikö olis voinu ihan vaan kirjottaa, että säilytystynnyri ja pari koukkua ? Miksi niitäkin piti tuulettaa nyt pinnalla olevilla nimillä ? Siis tietysti, koska ne on kalliita ja teillä on varaa niihin ! Sä ihan oikeasti uskot, että kaikki lukijasi ovat niin valveutuneita, että tietää kaikki nämä muotijutut ihan vaan nimellä ? Hei, nyt mä ymmärrän, sä haluat kategorisoida lukijasi ns. fiksuihin, ketkä ovat ”up to date” ja niihin, jotka eivät vaan ole ”jutussa” mukana. Sorry, en vaivaa enää maalaisuudellani enkä taida enää lukeakaan, koska en ymmärrä, mitä luen. Mitä vanhemmillesi kuuluu ?

  Vastaa
  • Marjoooo 31.1.2016

   Ei vitsi mikä kommentti! :D Tämmöiset pitäisi todellakin jättää huomiotta kokonaan, mutta ihan oikeasti voi hyvää päivää :D Ihan on nämä nimitykset yleisessä käytössä eikä näitä nyt tässä mitenkään tuuletettu, eivätkä nuo kyseiset jutut nyt ole edes mitään erityisen kalliita, en kestä oikeasti :D

   Vastaa
  • Maj 1.2.2016

   Helou! Ei, en mä halua kategorisoida ketään, nyt ymmärsit jotenkin ihan väärin, anteeksi jos loukkasin sinua. Tarkoitukseni ei ollut päteä tai mitään vastaavaa, olisi pitänyt hoksata kirjoittaa ”Muuton Dots -ripustimet” – mutta joskus tekstiä tuottaessa tule miettineeksi asiaa kaikilta kanteilta :) Ja kiitos, mun vanhemmille kuuluu oikein hyvää.

   Vastaa
 7. Esteri 1.2.2016

  Eih, Suomen eteisiä ei vieläkään ole tehty huomioiden, että täällä tarvitaan samaan aikaan erityyppisiä kenkiä ja ulkovaatteita.. Monesti tulee mieleen, että ne on suunniteltu kuin ajatuksella, että jokainen asukas omistaa maksimissaan kaksi paria kenkiä ja takkeja. Poikkeus taitaa olla vain itse suunniteltu omakotitalo, jonka pohjaan voi valita vähän isomman eteisen.. Mutta tosiaan, eihän tuota eteistä oikein noteerannut ennenkuin sai lapsia. Nyt otan ahtaan eteisen vaan sisustushaasteena, jossa koitan päihittää omat suunnittelijankykyni aina tasaisin väliajoin :) Ja siihen kun lisätään se, että haluaisin eteisen olevan myös kaunis & kutsuva, onhan se kuitenkin aina sisääntulo kotiin, haastetta riittää :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *