Tänään oli oikein mukavan kirpsakka, talvinen ulkoilusää. Mittari näytti täällä Tampereellakin yli -22°C. Mutta kyllä ulkona pärjää, kunhan pukeutuu riittävän lämpimästi. Lasten kanssa uloslähtemiseen menee toki hieman aikaa, jotta saadaan kaikki kerrastot alle ja ylle. Tämähän on tuttua puuhaa kaikille lapsellisille, itsellä on hiki ennenkuin koko porukka on ovesta ulkona.

Tämän lisäksi meillä on Teppo puettavana. Chihuahua ei ole varsinaisesti mikään talvikoira, Meksikosta kun on kotoisin, mutta kyllä Tepikin mielellään ulkoilee kunhan muistetaan huolehtia kunnollinen varustus päälle. Villapaita ja nahkatöppöset lämmittävät kylmimpinä päivinä. Kovilla pakkasilla kylmä maa laittaa ainakin meidän koiran nostelemaan tassujaan tiuhaan tahtiin, tossut auttavat ja ulkoilu on taas mielekkäämpää.

Chihuahua, Teppo, winter, talviChihuahua, Teppo, winter, talvi, dogs clothes,Chihuahua, Teppo, winter, talvi, dogs clothes, koirien talvivaatteetChihuahua, Teppo, winter, talviabandonded building, winter, snow

Kun aurinko vihdoin paistaa niin talvikeleistäkin nauttii ihan erilailla. Tänään ulkona oli jäätävän kaunista, kirjaimellisesti. Olin lasten ja koiran kanssa ulkoilemassa, Majn ollessa töissä. Kuvien ottaminen oli aavistuksen haastellista kun sormet jäätyvät hetkessä ja rukkasilla kameran piteleminen on hankalaa. Mutta joka tapauksessa, kuulaassa talvisäässä ulkoilemisen jälkeen on freesi ja raikas olo, suosittelen niillekin joita sohvan lämpö vetää puoleensa. Sillä reippailun jälkeen sohva tuntuu entistäkin mukavammalta!

Niin, joo, pakko myöntää, ettei Teppo oikein välitä pukeutua muuhun kuin omaan turkkiinsa, palkkioksi annettu kinkun siivukaan ei kelpaa kun on talvitamineet niskassa. Ymmärtäähän sen. Ulkona alkumetrit meno on hyvinkin jäykkää, mutta onneksi kaikkeen tottuu. Millaisia kokemuksia teillä on koirien talviulkoilusta? Meneekö jossain pakkasraja jonka jälkeen lenkille ei enää lähdetä?

/Miika

0 Comments

 1. Eve 6.1.2016

  Hienot kuvat! Meillä mun ranskis pojat ulkoilee mielellään, mutta tänään ekaa kertaa lyötiin liinat kiinni ja nosteltiin tassuja. :-( ei olla siis käyty kuin pikaisia kieppejä lähimetsässä ja äkkiä takaisin lämmitteleen. En viitti turhia kiusailla. :-) Hyvä että Teppo pärjää, meilläkään ei tykätä pukeutua… :-D

  Vastaa
 2. maiju 7.1.2016

  Ihana Teppo! Ja hänellä on kyllä hieno villapaita! :)

  Vastaa
 3. Laura 7.1.2016

  Heh, ihme että tossut pysyvät Tepolla jalassa! :) on kyllä ollut kylmä. Hienoja kuvia. Kivaa lukea Miikan postaus!! :) ehkä joskus isompana Rebekkakin haluaa kirjoitella :D

  Vastaa
  • Maj 7.1.2016

   Joo kyllä ne pysyy, mut on niitä tossuja joskus matkan varrelta jouduttu etsimäänkin. Teppo kun ei osaa sanoo et kenkä putos… taitaa olla vaan tyytyväinen?

   Vastaa
 4. Emilia 7.1.2016

  Ihanan positiivinen postaus! Niin monet tuntuvat valittavan kylmästä, mutta jos multa kysytään niin tällaistahan talvella kuuluukin olla!! Paljon kauniimman näköistäkin ulkona, kun ei ole märkä plussakeli! :)

  Vastaa
  • Maj 7.1.2016

   Just näin! Ja vuodenajat on pelkästään hyvä juttu, etenkin talvi, kevät ja kesä :)

   Vastaa
 5. Ulpu 9.1.2016

  Sama tuli mieleen, että ihanan positiivinen kirjoitus! Ja hienot kuvat. :)

  Vastaa
 6. Mirtsu 10.1.2016

  Meidän cottonikaan ei voi sietää pukemista. Yksi villapaita sentään löytyy jonka huolii päälleen. Töppösetkin olisi, mutta syöksyy sängyn alle jos edes otan ne esille. Joten se siitä.
  Ollaankin siis tehty useampi lyhyt lenkki näillä yli 20 asteen pakkasilla. Hauska on ollut tosin seurata, kuinka herra käy jonkin sortin henkistä taistoa itsensä kanssa, kun haluaisi innokkaana lenkkeilijänä jatkaa lenkkiä, eikä malttaisi palata sisälle, mutta vilu vie sitten kuitenkin voiton. :D

  Vastaa
 7. Taina 10.1.2016

  kenkiä ollaan ostettu, kahta eri mallia, mutta kummatkaan eivät ole koiran tassuissa pysyneet. Lentelevät ja sitten niitä on saanut etsiskellä. Meillä 5kg havannankoira. Vaatteita pitää kyllä mielellään ja pysyvät hyvin päällä. Hirmupakkasilla on vaan nopeasti hoitanut pihalla asiansa ja tullut kipinkapin takaisin. Havannalaisella ei ole pohjavillaa, joten toppatakki on ehdoton olla.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *