Meidän lasten pakkaskelien vakkarivaruste on villahaalari puettuna sisävaatteiden ja toppavaatteiden väliin. Kolean kosteina syyspäivinä puin villahaalarit välikausivaatteiden alle lämmittämään, joten toppavaatteet säästyivät pakkasille. Yksiosainen villahaalari on meillä todettu parhaaksi vaihtoehdoksi. Samuelinkin on helppo pukea se itse päälle ja se pitää myös selän lämpimänä leikin tiimellyksessä. Villa on luonnonmateriaalia, sitä ei tarvitse pestä, vaan useimmiten tuuletus riittää – ellei nyt sitten kaadu jotain ihan kunnolla päälle ja siinä tapauksessa haalarin voi heittää pesukoneeseen, kunhan muistaa säätää ohjelmaksi villapesun ja lämpötilan 30 asteeseen.

magicpoks_kivat1 magicpoks_kivat2

Molemmilla lapsilla oli pieninä Ruskovillan luonnonvalkoiset merinovillahaalarit. Nyt parhaillaan käytössämme olevat villahaalarit on saatu kotimaiselta lastenvaatevalmistajalta Kivatilta. Mitoitus on aavistuksen väljää ja hihoissa sekä lahkeissa on resorit. Haalarin niskassa on ulkopuolella kätevä ripustuslenkki. Kivatilta löytyy villahaalareita monissa kuoseissa, mutta omaa silmääni miellytti eniten nämä vaaleat, rauhalliset sävymaailmat.

magicpoks_kivat3magicpoks_kivat4

Olet varmasti ainakin joskus kuullut Kivat-merkistä, se on ehkä joillekin jo omasta lapsuudesta tuttu brändi? Kivat on tamperelainen perheyritys, jonka tuotteet ovat lämmittäneet lapsosia jo yli 20 vuoden ajan. Mulle tuli ihan täytenä yllätyksenä, että Kivat-tuotteet suunnitellaan ja valmistetaankin pääosin yrityksen omissa tiloissa täällä Tampereella.

magicpoks_kivat5 magicpoks_kivat6

Kivatin valmistama silkkivilla pestään, ja villaneulos höyrytetään puhtaaksi, joten tuotteet eivät vaadi käyttöönottopesua ollenkaan, suoraan vaan paketista päälle.

magicpoks_kivat7 magicpoks_kivat8 magicpoks_kivat10magicpoks_kivat11 magicpoks_kivat13

Tulikohan kenties jollekin muullekin yllätyksenä, että Kivatin valikoimassa on paitsi toimivia ja laadukkaita, niin myös näin kauniita tuotteita? Omaan mieleeni oli ainakin painunut vahva muistikuva niistä 90-luvun tuotteista. Suomessa Kivatia myy pienempien putiikkien lisäksi ainakin Stocka ja tietty Kivatin omasta verkkokaupasta löytyy laaja valikoima tuotteita.

-Maj

0 Comments

 1. Mkuut 27.1.2016

  Moi, On muuten kivan näköiset puvut! Kivatilla on myös loistavia villalapasia, joita meillä käytetään esim kurahanskojen alla. Ne tuntuvat vain paranevat pesujen myötä.

  Vastaa
  • Maj 27.1.2016

   Villalapaset ovat kyllä munkin mielestä ihan loistavat ja niitä löytyy iiihaan kaiken värisinä :)

   Vastaa
 2. Mariia 27.1.2016

  Miten on mahdollista, että Samuelin silmät ovat ruskeat vaikka vanhemmilla silmät ovat siniset? :)

  Vastaa
  • Maj 27.1.2016

   Samuelin silmät ovat vihreänruskeat, riippuen vähän valosta. Ei ole mitenkään epänormaalia, että vanhempien silmienväri ei periydy lapselle, itseasiassa toisin kuin luulaan, myös ruskeasilmäiset vanhemmat voivat saada sinisilmäisen lapsen :)

   Vastaa
   • Maj 27.1.2016

    Haha, pakko myöntää, että tuli suuri kiusaus vastata, että lieneekö hän postimiehen poika :DDDDDDDDDDDDD

    Vastaa
 3. Piia 27.1.2016

  Kivatin villavaatteet on luottokamoja meilläkin!
  Ps. Ruskea- ja vihreäsilmäisillä vanhemmilla on jälkikasvuna kaksi sini- ja kaksi vihreänruskeasilmäistä lasta, yksi vihreä- ja yksi ruskeasilmäinen lapsi.

  Vastaa
  • Maj 28.1.2016

   Kaikki värit, check! :*

   Vastaa
 4. Sara. 27.1.2016

  Ihania kuvia! Ja söpöliinin halarit :)

  Vastaa
  • Maj 28.1.2016

   Kiitokset <3

   Vastaa
 5. Amaalia 27.1.2016

  Kauniita kuoseja! Kivat on tuttu merkki, pipoja on ollut meillä useitakin ja herkullisissa sävyissä :). Villahaalareissa se taitaa olla Ruskovillan ohella ihan ykkösmerkki!

  Vastaa
  • Maj 28.1.2016

   Hauska kuulla :) Parina edellisenä viikkona villahaalareita on todella tarvittu, mutta olikohan ne pakkaset nyt sit siinä?

   Vastaa
 6. Anna-Mari 27.1.2016

  Heheh, juuri tänään hoitopäivän jälkeen pikkupoikani yllätti pissavahinko aivan kotiovella ja kaikki vaatteet, Kivatin villapuvusta lähtien, nakkasin koneeseen normipesuun.. ja mitäs sieltä koneesta löytyikään pesuohjelman päätyttyä.. minivillapuku :D Onneksi venyi vielä, kun naurun ja ärsytyksen sekaisissa fiiliksissä sitä kiskoin metrin mittaisen miehen kokoon takaisin :D

  Vastaa
  • Maj 28.1.2016

   Vahinkoja sattuu, voi apua! Saitko venytettyä haalarin takaisin alkuperäisiin mittoihin? Millä tekniikalla? :D

   Vastaa
   • Anna-Mari 28.1.2016

    Luulin jo, että onnistuin, mutta noup. Uuden ostoon, onneksi oli tämä postaus, nuo kuosit on tosi kauniit! Kaupanhyllyllä ei ollut mitään yhtä kivaa, eli netistä bongailemaan ja tilaukseen :)

    Vastaa
 7. Esteri 29.1.2016

  No wautsi, onpas ihanat kuosit! Olen suosinut vain fleecehaalareita samaan käyttötarkoitukseen, osin siksi koska näkemäni villahaalarit on aina olleet rumahkoja tummia raidallisia – ei siis yhtään nättejä tai houkuttelevia, mutta nyt täytyykin vaihtaa mielipidettä tämän postauksen jälkeen! :)

  Vastaa
  • Maj 2.2.2016

   hei Esteri, vähänkö ihana kuulla, nämä haalarit on munkin mielestä niin kauniit <3

   Vastaa
 8. Täti Ruskea 30.1.2016

  Meillä on myös villahaalarit. Tänä vuonna Ruskovillat ja kuopuksella POPin haalari. Kivatin villahaalareita löytyy myös veljien vanhoina, mutta meidän atoopikko eskarilainen väittää niiden kutittavan. Saattaa toki olla, että nykyversioissa koostumus on erilainen. Todella kauniit sävyt teidän haalareissa. Sen sijaan meillä on Kivatilta käytössä mielestäni aivan parhaat kypäräpipot (sekä talvi- että välikausiversiot), muita pipoja ja lapasia/sormikkaita. Ostan meidän kaikki Kivatit aina Tampereen Miraakkelista. Ystävällinen palvelu, nopea toimitus ja saan sitä väriä mitä haluan.

  Ps. Tykkäsin kovasti noista lasten vaatekaappi -postauksista :) Kiva että olit koonnut vielä asukuviasiihen mukaan. Pohdit pojalle neuletta. Meidän poikien neuleet on POPia, POMPia, Benettonia ja Zaraa.

  Vastaa
  • Maj 2.2.2016

   Kiitos ihanasta palautteesta, pitääkin tsekata Pompin neuleet :) Ja kyllä Kivatin kypärämyssyt ovat tosi käytännölliset ja laadukkaat :)

   Vastaa
 9. Anna 31.1.2016

  Minkä kokoinen haalari Sampalla on? Entä minkä pituinen hän on?

  Vastaa
  • Maj 2.2.2016

   Samppa on 100 cm hujakoilla (ei olla mitattu hetkeen, niin en osaa tarkasti sanoa) ja haalari on myös kokoa 100cm :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *