Meidän lapsukaisten ihot ovat pysyneet suhteellisen hyvässä kunnossa talvesta huolimatta. Muistan, kun joku talvi takaperin olin ihan helisemässä kutiavan kuivien ihoalueiden kanssa, etenkin Rebekalla oli iho-ongelmia. Tyttö raapi aina välillä öisin ihonsa auki.

Omassa ihonhoidossani käytän sulassa sovussa niin synteettistä kuin luonnonkosmetiikkaakin, mutta lapsilla pyrin käyttämään mahdollisimman pitkälle luonnonmukaisia tuotteita, niin ihon pesussa kuin kosteutuksessakin. Heidän hiuksensa eivät vielä rasvoitu, eikä niihin muotoilutuotteita käytetä, joten hellävarainen pesu riittää ihan mainiosti. Pesen heidän hiuksensa tarpeen mukaan, kerran tai kaksi kertaa viikossa shampoolla.

Meidän porukka tykkää saunoa ja etenkin kylpeä! Oikeaa kylpyammetta meiltä ei ikävä kyllä löydy, mutta Samuel ja Rebekka ahtautuvat edelleen sujuvasti kokoontaitettavaan Flexi Bath -ammeeseensa.

Kylpeminen on tietysti sitä hauskempaa, mitä enemmän on vaahtoa. Kylpyhetkiä varten meillä on ollut käytössä Sophie la Girafe -kylpyvaahto. Tuotteiden ainesosista on vähintään 95 % luonnollista alkuperää ja pakkauksen kyljestä voikin bongata Ecocert-merkinnän.

Lorautan tuubista tuotetta ammeen pohjalle ja mitä kovemmalla paineella vettä laskee siihen päälle, niin sen enemmän vaahtoa muodostuu. ”Sophie la Girafe Baby Bubble Bath puhdistaa vauvan ihon hellävaraisesti ja se vaahtoaa runsaasti” – no, tämä kuvan isohko vauva on helppo houkutella kylpyyn vaahdon avulla ja saattaisin itsekin käyttää sitä, jos meillä vain olisi hiukan isompi amme.

Madaralta testiin saamilleni *tuotteille voin myös antaa täyden suosituksen. Madaralta löytyy mieto, lehmuksenkukkia ja kauraa sisältävä lasten shampoo ja Oats & Camomille gentle wash, jota voi käyttää vartalon, käsien ja kasvojen pesun lisäksi myös kylpyvaahtona. Pienen ihoa kosteuttaa tehokkaasti Cocoa & Plum Creamy Oil. Öljyä voi käyttää päivittäiseen ihonhoitoon ja vaikka hierontaan, se sisältää kaakaovoita sekä luumua. Kaakaovoihan on erittäin tehokas ihonkosteuttaja ja sitä voi käyttää ihan sellaisenaankin ihonhoidossa, turvallinen tuote myös raskaana oleville.

*saatu blogin kautta

Nafhalta löytyy luonnollinen kosteusemulsio, mutta se on erittäin kevyt emulsio, eikä ihan riitä kosteuttamaan rutikuivaa ihoa. Käytin tätä etelässä ollessamme, kun iho kaipasi kosteutta, mutta tuotteen piti imeytyä nopeasti. Argan- ja kookosöljyä olen levittänyt lasten iholle niiden ollessa kaikista kuivimmillaan.

Toivottavasti tässä oli vinkkejä äideille, jotka kaipaavat luonnollisia tuotteita lasten ihonhoitoon :) Ystäväni kyseli minulta apua lasten ihonhoitoasioissa ja ajattelin teitäkin aiheen ehkä kiinnostavan. Millaisilla tuotteilla te muuten hoidatte lastenne ihoa ja hiuksia?

-Maj

0 Comments

 1. Sara // housefive 12.2.2016

  Meillä toistaiseksi pestään hiukset vain vedellä, koska eivät tosiaan rasvoitu. Iho ei tarvitse täällä Irlannin ilmankosteudessa kamalasti apua, mutta ihan kookosöljy tai aloevera on käytössä, jos tarvitsee voidella. Luonnonkosmetiikkatuotteita suosisin lapsilla minäkin ja nuo Sophie le Giraffe-tuotteet tuoksuu kyllä aivan ihanille :)

  Vastaa
 2. Maisku 12.2.2016

  Haha, huippua että muksunne ahtautuvat vielä tuohon ammeeseen, itse nimittäin juuri tuskailin että onko se liian pieni 6 kk vauvalleni ;) Taidan siis vielä mukisematta kylvettää vauvan siinä tovin jos toisenkin. Mitään saippuoita emme ole vauvalle vielä käyttäneet, rasvana toimii apteekin perusvoide. Madaran tuotteet rupesivat nyt kuitenkin kiinnostamaan.

  Vastaa
  • Maj 15.2.2016

   Haha, joo kyllähän siihen mahtuu, toisinaan 5- ja 3-vuotias yhtäaikaakin xD Ihana juttu, jos sait tästä jotain vinkkejä jatkoa ajattelen :)

   Vastaa
 3. UK_Decay 13.2.2016

  Täällä käytössä vauvalla Weledan tuotteista kylpyöljy, sekä Weather Cream talven (ja kuolaamisen) kuivettamille poskille. Toimii.

  Vastaa
 4. Lina 13.2.2016

  Pitääpä testata nuita tuotteita. Kiitos vinkistä!

  Vastaa
  • Maj 15.2.2016

   Oi vitsit, kiitos itsellesi :)

   Vastaa
 5. Mia 14.2.2016

  Mä en ole koskaan pessyt ihoani tai lasteni ihoa saippuoilla, vedellä vain. Lapset 4 ja 6. Mun mielestä iho ei tarvi saippuaa. Lasten hiukset pesen joskus Weledan shampoolla. Arganöljy on hyvä tuote. Asumme Saksassa ja täällä on paljon erilaisia biorasvoja kaikenikäisille.

  Vastaa
 6. Toi cocoa & plum on mun lemppari. Ihan huipputuote! Samoin lasken omat kylvyt juurikin tuolla ”kirahvivaahdolla’. <3

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *