Edellisen asuntomme olkkarissa oli Askosta ostettu villamatto, sen mallin nimi taisi olla Kioto? Tykkäsimme matosta tosi paljon, mutta parin vuoden käytön jälkeen se oli ihan kamalassa kunnossa, johtuen erään pienen koiran vatsaongelmista. Hankittiin jossain vaiheessa uusi samanlainen matto pilalle menneen tilalle. Se matto tuli muuten juuri pesulasta puhtaana ja muutti yläkerran työhuoneeseen.

Halusimme olkkariin isomman maton ja ostimmekin käytännöllisemmän värisen, mustan maton, mutta se ei sopinut huoneeseen alkuunkaan. Musta matto lähti palautukseen. Pitkällisten pohdintojen jälkeen päädyimme ostamaan Sisustuksen Koodista Linie Designin Asko Mixed -maton suurimman version. Kävimme hakemassa maton pari viikkoa sitten Turusta, samalla päästiin kätevästi moikkaamaan ystäviä.

Aikamoinen mattorumba takana, nyt olemme vihdoinkin tyytyväisiä. Uusi Asko-matto tuntuu pehmeältä jalkojen alla ja näyttää raikkaalta, ja musituttaa jonkin verran sitä vanhaa Kioto-mattoa, vai mitä?

Asko mixed mattoMatto on kooltaan 200 x 300 cm – juuri passeli meille. Mietiskelin, että mahtaisko tuo 170 x 240 cm olla riittävä, Henna kuitenkin kannusti ottamaan isomman, hän oli aivan oikeassa. Luotan ystäväni sisustussilmään 100%:sti.

Kun emme itse ole kotosalla niin tyynyt kerätään turvaan Tepolta, viisainta olisi varmaan kääriä mattokin rullalle :D Varmasti me saadaan kiikuttaa Askoa vielä useamman kerran pesulaan, mutta se riski on otettava ja tiedostettu. Toisaalta, niin olisi varmasti tehtävä maton kuin maton kanssa, ellei sitten jotain muovista hankkisi?

Olohuone on jo näistäkin kuvista ”päivittynyt” tyynyllä, valaisimella ja pienellä sisustustavaralla. Palailen siis aiheeseen, kunhan saan kuvat napattua :)

-Maj

0 Comments

 1. Enni 18.2.2016

  Tosi ihana tuo matto! Yksinkertainen ja kaunis!

  Vastaa
 2. inkeri 18.2.2016

  On kyllä kaunis matto. Tykkään kun nuo päädyt on noin ”kantattu”. Nyt täytyy varmaan omaankin olkkariin hakea väriä, keltaiset tyynyt näyttää niin pirtsakoilta.

  Vastaa
 3. Sara 18.2.2016

  Asiaan liittymättä: Kaunis kiitos mineralize poskipunavinkistä! Näytän sen kanssa 5 vuotta nuoremmalle :), ihana puna!

  Vastaa
  • Maj 22.2.2016

   Voi miten ihana kuulla, mäkin tykkään tosi paljon siitä, sävykin on juuri sellainen, mikä käy monelle :) Huippujuttu!

   Vastaa
 4. Sandy 18.2.2016

  Heh, meidän Kioto-maton kohtaloksi päätyi tenavan kippaamal Jacky makupala… Nyt on sitten tosiaan se lapsiystävällinen musta matto. Harkitsin myös hartaasti tuota Asko Mixed mattoa, mutta totesin sen sitten liian luonnonvalkoiseksi, kun sohva meillä puolestaan on ihan vitivalkoinen. Ja silti se jäi vielä mielen perukoille mietityttämään. :)

  Vastaa
 5. Marianne 19.2.2016

  Upea matto! :) sopiskohan meillekin…

  Vastaa
 6. emma 19.2.2016

  tykkäsin enemmän teidän ed olkkarin tyylistä joka oli omaperäisempi.. :) tuntuuu et kaiklta löytyy samat jutut askoo, hayta jne..ohan ne kivannäköisiä mut ei kovin ajattomia.

  Vastaa
  • Maj 19.2.2016

   Ai, mun mielestä kun esim. juuri tuo Hayn Tray on ehkä ajattomin pöytä, mitä tiedän :)

   Vastaa
 7. Tuulia 19.2.2016

  Meilläkin tuo sama matto, aivan ihana ja moni tuttavakin siihen tykästynyt. Eikä ole yhtään liian keltainen, meillä kaikki pääosin valkoista..lattia vaaleaa tammea. Hankalinta on päättää olohuoneen pöydän väriä, Hayn tray:ta olen miettinyt, musta vai valkoinen😗

  Vastaa
  • Maj 22.2.2016

   Vaikeita juttuja, mutta mä sanon valkoinen, koska mustassa näkyy naarmut helpommin ;)

   Vastaa
 8. Pii 21.2.2016

  Hyvältä näyttää! Saankos kysyä, että mistä tuo musta tuoli on ostettu?

  Vastaa
 9. Anne Malia 24.2.2016

  Ihana nähdä että matto on pääsyt perille ja se sopii kyllä ihan täydellisesti teille. Ja olen varma, että olet valintaasi tyytyväinen, itsekin rakastan omaa Askoani edelleen. Niin mukava ja käytännöllinen matto. Kiitos meidän mainitsemisesta <3

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *