Maruseki on varmasti kiistatta Tampereen tunnetuin japanilainen ravintola. Kauppahallin Umamista ja Hallituskadun Maka Sushista saa todella laadukasta ja suhteellisen huokean hintaista sushia, mutta en välttämättä suuntaisi kumpaankaan illalliselle. Umami ei ole edes auki iltaisin ja Näsilinnankadun Maka Sushi ei miljöönsä puolesta ole ehkä se kaikista viihtyisin vaihtoehto, etenkin jos halutaan istuskella ja nauttia ruoasta kaikessa rauhassa pidempään eli jos joku kysyy mihin mennä Tampereella sushi-illalliselle, niin Maruseki it is.

Olen kai mieltänyt Marusekin niin vahvasti illallispaikaksi, että en ole edes kurkannut koskaan lounaslistaa. Ystäväni on konkari lounaskävijä Marusekissa ja hänen ehdotuksestaan teimmekin treffit sinne eilen.

Marusekissa on tilavat ja viihtyisät loossit, joiden suojissa on kiva jutskailla omassa rauhassa. Lounasta on tarjolla klo 11-15. Huomasin muuten Marusekin olevan erittäin suosittu lounaspaikka myös vauvojen keskuudessa :D, ravintolan aulassa oli nimittäin parkissa useammatkin raattaat, joista yhdet kuuluivat seuraneitini Asikaisen ylisuloiselle pienelle pojalle.

Sushia pystyy tilamaan erikokoisina lajitelmina, jotka saa itse räätälöidä omaan makuun sopiviksi. Muistaakseni edullisin, kahdeksan palan lajitelma oli 9 euron kieppeillä. Tarjolla on myös sashmikulhoja ja lämpimiä ruokia, kattavamman selostuksen lounasvaihtoehdoista pääset lukemaan täältä.

Lounas sisältää misokeiton, salaattibuffeen, jälkkärin ja kahvin tai teen.

Me nälkäiset päädyimme ottamaan 10 palan sushilajitelmat, molemmilla oli aika lohipainoitteista settiä. Mä kauhoin varovasti ensikertalaisena salaattibuffetista vain perusjuttuja lautaselleni, jälkikäteen vähän harmitti, sillä siellä olisi ollut vaikka mitä tarjolla. Ensi viikolla kerralla sitten. Misokeittokin oli todella hyvää.

Lounaalta ei tarvinnut poistua nälkäisenä, lounas oli taattua Maruseki-laatua ja mielestäni tosi kohtuullisen hintainen. Alkoi oikein harmittaa kaikki hukkaan heitetyt lounasmahdollisuudet, ihan naurettavaa, kun en ollut tajunnut mieltää Marusekia lounasmestaksi yhtään aikaisemmin. Asiaan tulee kyllä nyt muutos, mahdollisesti heti ensi viikolla, jos ei nyt sunnuntaina ehditä sushibuffaan.

-Maj

0 Comments

  1. chatte 11.2.2016

    Ainakin eilen kun kyselin, oli ystävänpäivä ihan täyteen bookattu. Itseäkin kiinnostelisi kokeilla Marusekin sushibuffa!

    Vastaa
  2. Pii 12.2.2016

    Onko umamami jo auennut uudelleen?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *