Me innostuttiin lauantai-iltana tekemään treffit ystäväperheemme kanssa Mustavuoreen. Mulla ei ole aikaisemmin edes käynyt mielessä, että tosiaan täällä Tampereellakin voi lasketella. Vanhemmillani on ollut mökki Kuusamossa, ihan lähellä Rukaa niin kauan kuin muistan, joten yhdistän laskettelun hassusti vain sinne. Itseasissa oma lumilautanikin on siellä mökillä säilössä – tarkoitus olisi pyyhkiä pölyt siitä maaliskuussa, kun lähdemme talviloman viettoon.

Mutta tosiaan, Mustavuoressa oli lystiä, siitäkin huolimatta, että lastenrinne oli huonossa kunnossa, eikä sukset oikein luistaneet. Se oli toisaalta meidän pienimmän laskettelijan kannalta ihan hyvä asia. Välineiden vuokraaminen kustansi 12 euroa alle 12-vuotiailta lapsilta ja alkeishissi on kaikille maksuton.

Kaikille kolmelle pikkytyypille löytyi sopivat välineet, 2-vuotias Sara halusi mielummin jäädä pulkkamäkeen. Pienimmät vuokramonot olivat muistaakseni kokoa 25. En tajunnut ottaa kypärien alle ohuempia pipoja, oli vähän haastetta niiden kanssa.

Rebekalta laskeminen sujui jo tosi hyvin, hän oppi homman viime vuonna helposti. Tyttö olisi jo ehkä kaivannut vähän enemmän haastetta, ehkä ensi kerralla täytyy lähteä hänen kanssaan isompaan rinteeseen.

Samuel pääsi tyyliin yhden kerran alas kokonaan kaatumatta – ja hissillä meneminen alkoi sujui tosi kivasti, kunnes tyypillä alkoi voimat loppua. En ole itse ikinä käyttänyt tuollaista hissiä jossa käytännössä roikutaan tuosta vaijerista, mutta kuvittelisin sen olevan suhteellisen raskasta hommaa?

Rebekka ja Nella höyläsivät mäkeä kuin vanhat tekijät, hyvä etteivät käsi kädessä laskeneet alas.

Aikuisten päivälippu maksaa Mustavuoressa 25 euroa ja lapset (6-11v) laskevat päivän vitosen halvemmalla. Käytössä on kaksi rinnettä ja Snowpark plus se ilmainen lastenrinne. Rinteiden aukioloaikoina välinevuokraamon vieressä toimii myös kahvila, jossa on tarjolla pientä purtavaa. Mustavuori sijaitsee Tampereen länsiosassa ja sinne pääsee kätsysti bussilla tai omalla autolla.

Samuelin jalat olivat tunnin laskettelun jälkeen ihan makaroonia, hyvä kun hän kynnyksen yli pääsi monoissaan. Pakko myös sanoa, että kyllä touhu itselläkin vähän tuntui, sillä muutaman kerran sain tallustaa mäkeä ylösalas ja nostella mäessä pyllähtäneitä.

Laskettelun jälkeen lapset halusivat hetkeksi vielä viereiseen pulkkamäkeen. Harmi kun en oikein saanut napattua mitään ihmeellisiä kuvia, koska oli jo niin hämärää. Täytyy kyllä ehdottomasti mennä uudelleen Mustavuoreen, ehkä vähän pidemmäksi aikaakin. Toivotaan, että saadaan vielä tänä talvena nauttia aurinkoisista pakkaspäivistä!

-Maj

0 Comments

 1. Inkku 8.2.2016

  Ihana kunsiellä oli lunta, meillä ei yhtään. Toivotaan vielä talvisiä päiviä.

  Vastaa
  • Maj 8.2.2016

   No lauantaina vielä oli :”(

   Vastaa
 2. kikka 8.2.2016

  Huh, hyvä että tälläkertaa sait kypärät lasten päähän.

  Vastaa
  • Maj 8.2.2016

   Mun tyttö on lasketellut viime talvena edellisen kerran – ja kyllä hänellä silloinkin oli kypärä :) Ihmettelen vähän kommenttiasi?

   Vastaa
   • kikka 9.2.2016

    Etkös Sä viimetalvena itse rypenyt laskettelukypärä kohussa ja muistini mukaan joku kesä olo joku pyöräilykypärä keissi. Ja lähinnä kommentin pointti olo että, hyvä kun laitoit kypärät lasten päähän.

    Vastaa
    • Maj 9.2.2016

     Ei, itseasiassa mä en ole tietääkseni rypenyt yhtään missään kohussa. Sun viestistä välittyi tosi ikävä fiilis, tiiätkö ihan kuin olisi ollut suurikin saavutus multa, kun sain ne kypärät muksujen päähän.

     Vastaa
 3. Ellie 9.2.2016

  Moikka, itse hiihdonopettajan olen aina innoissani uusista pienistä laskijoista. Itse Tampereella laskeneena ja asuneena voisin seuraavaksi suositella teille Hervannan laskettelukeskuksen rinteitä. Erityisesti kun puhuit, että Rebekka saattaisi innostua isommastakin mäestä. Mustavuoren isot mäet on aloittelijalle vielä aika jyrkkiä ja Hervannan mäet ovat hieman helpompia. Ankkurihississä kevyt neiti saattaa tarvita apua, sillä hissi saattaa kiskaista aika voimakkaasti. Ja naruhisseistä… Huh ne ovat rankkoja roikkua! :D Hyviä laskuhetkiä :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *