Kirjoitin viime vuonna kaverilahjoista lasten synttäreillä ja kasasin elämäni ensimmäistä kertaa vieraille jaettavat lahjapussit. Kyselin myös teidän lukijoiden mielipiteitä aiheesta ja suurin osa teistä sanoi kyllä kaverilahjoille. Itsekin ensin vähän epäröin koko touhua, mutta se taitaa olla nykyään enemmänkin sääntö, kuin poikkeus.

Tässä parin kuukauden aikana meidän lapsille on tullut kymmenisen kutsua synttäreille ja kaikissa juhlissa on jaettu lahjat myös vieraille. Yksiltä synttäreiltä Rebekka tuli mukanaan foliopallo, kruunu ja ponilelu ym. Se tuntui aika paljolta mielestäni, mutta tottakai jokainen tyylillään. Yleensä pussukat sisältävät jotain pientä, kuten tikkarin, ponnarin tai tarroja.

Rebekan synttäreitä varten nappasin ruokakaupasta mukaan prinsessapusseja ja sisältö löytyi kätevästi Tigerista.

Jokaiseen pussiin sujahti pari karkkia, suklaaraha, ”lasersormi” ja pieni pääsiäiskoriste.

Mielestäni vastaava pieni yllätys on erittäin riittävä vieraille ja Rebekan mielestä oli kivaa antaa jotain myös kavereille. ”Lasersormet” olivat muuten todella mieluisat, niin tytöille kuin pojillekin! Oletteko ikinä bonganneet niitä Tigerista?

Yksi vaihtoehto kaverilahjoille on yhdessä askartelu, näiden prinsessakekkereiden teemaan olisi hyvin sopinut korun tai kruunun tekeminen. Veikkaan, että askarteluhomma helpottuu parin vuoden päästä kun lapset ovat kasvaneet ja esimerkiksi saksia ja liimaa osataan käyttää maltillisesti.

-Maj

0 Comments

 1. Kate 23.3.2016

  No jaa, lapsista varmasti ihanaa pienen hetken. Loppujen lopuksi lisää krääsää. Ystävän kotona uusittiin lastenhuoneen sisustusta ja samalla siivottiin. Lopputulos 12 kassillista krääsää, rojua ym. roskiin. Huh…. Itse kuulun kolmikymppisten sukupolveen, jolle ei tullut mielenkään odottaa synttäreiltä kaverilahjaa.

  Vastaa
  • Mia 23.3.2016

   Tiedän, että lapsista on todella kiva saada kiitos-lahjapussukoita synttäreiden jälkeen. Nykyään se on synttäreillä enemmän tapa kuin poikkeus. Minusta päivänsankari on vain henkilö jota ”lahjotaan”. 😊 Ei lapsia mielestäni tarvitse palkita/lahjoittaa jos he ovat toisen synttäreille saapuneet. Vieraat ovat jo erityisasemassa, koska he ovat kutsuttuja. Itse ajattelen, että sanat: ” kiitos paljon kun kävitte” on riittävä kiitos-lahja kavereille lähtiessä. Mutta oli pussukoita tai ei niin synttärit ovat lapsille super tärkeitä juhlia ja jokainen tekee niinkuin parhaakseen näkee. 🛍🎁

   Vastaa
   • Maj 24.3.2016

    Juuri näin, jokainen tekee kuten parhaaksi näkee :)

    Vastaa
 2. cc 23.3.2016

  Meillä on ollut photobooth, jossa on otettu jokaisesta saapuneesta vieraasta yhteiskuva sankarin kanssa, yleensä jollain rekvisiitalla (prinsessasynttäreillä prinsessateemaa kuten kruunua ja hörhelöä, supersankarisynttäreillä printattuja supersankarilogoja, -maskeja, puhekuplia tms tikkuun kiinnitettynä jne). Otokset on sitten juhlien aikana printattu ja leikattu ja kirjoitettu siihen kiitokset. Tällainen printti esim. pienen karkki/purkkalisäyksen kanssa on ollut mieluinen kaverilahja ja muisto juhlista.
  Sitä pikkukrääsää kun on kaikilla aika lailla :)

  Vastaa
  • Maj 24.3.2016

   No vitsit miten hauska idis, kiva kun jaoit sen täällä :) Ja olet oikeassa krääsästä myös.

   Vastaa
 3. Hansu 23.3.2016

  Juu en kanssa ymmärrä noita kaverilahjoja. Ne herkuthan on se juttu ja että saa sen kutsun. En ole antanut enkä tule antamaan kyseisiä lahjoja.

  Vastaa
  • Maj 24.3.2016

   Mä ymmärrän kyllä täysin sun kannan tähän asiaan :)

   Vastaa
 4. Piia 24.3.2016

  Minulle on tietysti ihan ok, jos lapseni saa vastalahjan, jokaisen perheen oma päätös. Meillä on ison lapsimäärän vuoksi useammat kemut vuodessa, muita vastalahjoja en ole jakanut kuin nuorempien kohdalla vieras on saanut mukaansa yhden koristeena olleista ilmapalloista. Isommilla ei nuo ilmapallot ole enää niin must-juttu ;)

  Vastaa
  • Maj 24.3.2016

   Juurikin näin, olen samaa mieltä, lahjakassit eivät saa, eivätkä pidä olla mikään pakollinen juttu :)

   Vastaa
 5. Laura 24.3.2016

  Tää goodie bag -kulttuuri on minusta todella puistattavaa. Oikein niskakarvat nousee pystyyn kun mietin, kuinka jo pienet lapset ohjelmoidaan ihainnoimaan materialismia ja kulutusta. Me aikuisethan näitä kulttuurimalleja luodaan, joten meillä olisi myös oiva mahdollisuus opettaa osoittamaan ystävällisyyttä ja kiitollisuutta jollakin muulla kun muovi- ja sokerikrääsällä.

  Yllämainittu photo booth -idea on ihan mahtava! Henkilökohtainen ja merkityksellinen muisto ja kiitos vuosijuhlasta. Kiitos idean esittäjälle, sitä tullaan varmasti käyttämään tulevaisuussa meilläkin kun lapsi kasvaa kaverisynttäri-ikään.
  Pohdin tätä asiaa tänään useampaan kertaan ja mietin, että pieni ja kaunis kirje synttärisankarilta vieraalle olisi ihana lisä kuvalle. Kaverikirja -henkisesti:
  Tapasimme ensikerran….
  Muistatko, kun…
  Olet hyvä ystävä, koska…
  Haluan kiittää sinua…
  Esimerkiksi jotain tuollaista. Kirje on henkilökohtainen, ajatuksella tehty ja annettu, lisäksi se voi olla todella voimaannuttava saajalle kuulla miksi juuri hänen ystävyytensä on tärkeä päivänsankarille.

  Ystävällisyys, kiitollisuus ja toisen ihmisen merkityksellinen kohtaaminen on pieniä tekoja. <3

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *