Mitä olisi pohjoisen loma ilman laskettelua? No, laskettelun opettamista pienemmille, mehän emme itse rinteeseen sukset ja laudat jalassa tällä Rukan retkellä ehtineet. Ilmatkaan eivät niin suosineet, joten jätettiin suosiolla seuraavaan kertaan. Se on mukavaa seurata miten paljon lasten taidot voivat kehittyä lyhyessäkin ajassa.

Suksien jalkaan laittaminen tuotti ensiksi vähän ongelmia, mutta kun välineet oli alla vauhtia riitti. Samuelilla oli lainassa serkun parikymmentä vuotta vanhat sukset ja monot, hyvin toimivat vieläkin! Meidän harjoitustaktiikkaan kuului ennen rinteeseen menoa lähimäessä harjoittelua, aikuisten toimiessa hisseinä, huh.

Rebekka laskee jo kuin vanha tekijä, viime pääsiäisenä opitut taidot on tallessa. Hissillä nousu onnistuu itsenäisesti ja toki alastulokin, leveässä aura-asennossa luonnollisesti. Ainoa asia joka vaatii harjoittelua on jonottaminen. Kun ei millään malttaisi mennä jonon perään :)

Samuel, joka on vasta 4-vuotias, ja ensikertalainen, pääsi myös vauhdin makuun. Hymyssä suin pikkumies tuli mäkeä alas joka kerta. Jarruttaminen tosin vaatii vielä pientä hienosäätöä; käytännössä jonkun on aina otettava kaveri kiinni vauhdin kasvaessa. Mattohissillä nousu sujuu mallikkaasti, siitä pisteet pojalle.

Evästauko, mikä ihana tekosyy lähteä ulkoilemaan. Mistähän se johtuu, että eväät maistuvat ulkona niiiin hyviltä? Makkaranpaisto oli hauskaa, etenkin kun lapset keksivät laittaa laskettelulasit päähän, jottei savu mene silmiin.

Loppuun vielä vinkki perheille jotka aikovat lapsille opettaa laskettelun saloja. Muista kärsivällisyys, jokainen oppii omaan tahtiinsa, eikä raivoava ja tuskainen vanhempi auta oppimaan yhtään nopeammin…

0 Comments

 1. Iina / MouMou 31.3.2016

  Ihanan tunnelmallisia kuvia! Meillä on vielä perheen talviloma edessä ja nyt jännitän, pääsenkö itse ollenkaan rinteeseen vai saanko olla vain lastenvahtina. :)

  Vastaa
  • Maj 3.4.2016

   Toivottavasti pääset! Mäkin sitten ens kerralla, ehkä… <3

   Vastaa
 2. Meillä oli oma lehmä ojassa lapsia mäkeen ensimmäistä kertaa viedessämme. Itse olimme himohiihtäjiä (siis laskettelujoita) ja taktikoimme asian näin: lapset mäkeen, muutama lasku ja päälle kaakaot ja pillimehut tms. Sitten uudelleen mäkeen ja jo parin laskun jälkeen pois vaikka lapset olisivat vielä halunneet jatkaa. Heille jäi aina hirveä hinku päästä uudelleen mäkeen. Ja sehän oli tarkoituskin…;)

  Nyt laskevat jo huippu hyvin ja lajista on saatu koko perheen harrastus.

  Onnea matkaan teillekin tämän harrastuksen parissa.

  Vastaa
  • Maj 3.4.2016

   Haha, aika ovelia olitte :) Musta tuntuu, että meidänkin muksuille jäi hyvä fiilis laskemisesta. Odotan itsekin jo pikkuisen sitä, että päästään koko perheellä laskemaan isoja rinteitä, ehkäpä jo ens talvena? Kiitos kivasta kommentista ja mukavaa kevättä :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *