vadelma Täällä ollaan taas töhötetty synttäreitä, huomenna on viimeinen ”rutistus” ja sitten se on siinä – taas vuodeksi. Tosin saatoin vahingoissa jo luvata naapureille järjestäväni jotkut aikuisten pihasynttärit kesällä. Magicpoksin Instassa (@magicpoks) näkyikin kuva mun ja Even torstai-illan tuotoksista, vadelmamuffinseista, joiden resepti on Kinuskikissan käsialaa. Magicpoksin baking for dummies -sarja jatkuu taas, huippuleipurit pliis skipatkaa tämä postaus.

Vadelmamuffinsit
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100g voita
1 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200g pakastevadelmia

Kananmunat, sokeri ja vanilijasokeri vatkataan vaahdoksi, jonka jälkeen joukkoon lisätään sulatettu voi ja maito. Lisää keskenään sekoitetut leivinjauhot ja vehnäjauhot. Viimeiseksi seokseen heitetään vadelmat, jotka kannattaa  ”rikkoa” kunnolla, että taikinasta tulee söpön vaaleanpunaista.

Paista 175 asteessa, 20-25 min. Me käytettiin minivuokia, joten muffinsien paistaminen ei kestä niin kauaa, kantsii pysytellä uunin lähettyvillä. Muffinsien kypsyyden voi tsekata tökkäämällä siihen haarukan, jos mitään ei jää kiinni, niin valmista on.

Kuorrute
6 dl kermaa
2 dl vaniljakreemijauhetta
ja pari tippaa punaista erintarvikeväriä

Lisää väri ennenkuin lähdet vatkailemaan. Älä myöskään tee sitä virhettä, että laitat kreemin jääkaappiin, siitä tulee niin jämäkkää, ettei se pursotu millään, testattu on :D
Koristelin muffarit lopuksi vaahtokarkeilla ja söpöillä strösseleillä. Meinasin pakahtua.

-Maj

0 Comments

 1. jumalinen vaimo 12.3.2016

  Suloisen näköiset tarjoilut

  Vastaa
 2. äiti 12.3.2016

  Olen ylpeä sinun leivonnaisista 😍

  Vastaa
 3. marika.t 13.3.2016

  Paljonko tulee siis maitoa, puuttuu ohjeesta?

  Vastaa
  • Maj 13.3.2016

   ÄH, miten mää olin jättänyt koko maidon pois ohjeesta, yksi dl sitä tulee, korjasin ohjeen :) Hyvä kun huomasit ja kiitos kun kysyit!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *