Meillä on ovikello soinut tiuhaan tahtiin heti aamukymmenestä saakka. Pieniä noitia on näkynyt joka puolella ja omasta takaakin löytyy pari. Onko sielläkin oltu virpomassa? Mä selitin lapsille, että olisi hyvä kysellä ensin naapureilta, että saako virpoa – ja jos myönteinen vastaus tulee, niin sitten on lupa heilutella vitsoja ja lausua ne kauan harjoitellut sanat. Luinkin jostain, että olisi hyvä merkata oveen jo valmiiksi, että ovatko virpojat tervetulleita. Meidän Rebekka kommentoi heti tähän, että ”hei enhän mä osaa lukea”. Tässä jutussa olikin aika nerokas idis, jolla tämäkin ongelma ratkaistaan helposti :)

Meidän lapset kiertelivät naapureilla, parilla ystävällä ja yhdessä käytiin virpomassa myös isomummon luona. Saalis oli ihan valtava, pelkästään isomummo antoi neljä kindermunaa.

Nyt mietin, että miten vanhemmat toimivat näiden ”palkkojen” kanssa? Annatteko lasten vetää sokeriöverit vai annosteletteko herkut jotenkin? Miten selitätte asian lapselle? Mä en todellakaan voi antaa meidän muksuille vapaita käsiä tässä asiassa, tai yöllä täällä itketään vatsakipua.

Meidän olisi vielä tarkoitus käydä pyörähtämässä isovanhempien luona virpomishommissa. Jos mulla mitenkään energiat riittää, niin palailen kertomaan meidän viikonlopusta lisää vielä illalla – tai no yöllä :D

-Maj

0 Comments

 1. Rena 20.3.2016

  Lovely pictures! Wish you a wonderful Palm Sunday <3
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
  • Maj 21.3.2016

   Thank u Rena! Happy Easter to Germany as well :*

   Vastaa
 2. Anniina 20.3.2016

  Ihania noitia <3 Tuo linkkaamasi idea on aika nerokas! Me laitettiin oveen lappu, että saa virpoa. Ei täällä kaupungin keskustan kerrostaloissa paljon käy virpojia ovella, mutta uskalsivat naapurin lapset ainakin tulla :-)

  Vastaa
  • Maj 21.3.2016

   Se oli kyllä hauska idis – ja helppo selittää pienillekin virpojille <3 Kiitos kommentistasi :)

   Vastaa
 3. Henna 21.3.2016

  Muistan kun itse olin pieni niin virpomassa käytiin vaan sukulaiset, ei naapureita, ja palkat saatiin viiikon päästä :) parasta oli kun mummo oli piilottanut palkat ympäri taloa ja ne sai etsiä :)

  Vastaa
  • Maj 21.3.2016

   Viikon päästä vasta? Lapsenahan se viikko tuntui ihan vuodelta, mutta toisaalta, hyvää kannattaa odottaa <3

   Vastaa
 4. Nina 21.3.2016

  Meillä kyllä vedettiin eilen ihan törkyset sokeriöverit kaikista kielloista huolimatta. :D hahah.

  – Nina / http://www.montasyytarakastaa.com

  Vastaa
  • Maj 21.3.2016

   Hehee, herkkuja on vähän itse kunkin vaikea vastustaa :p T. Herkkulakkolainen

   Vastaa
 5. Taina 23.3.2016

  meillä virvottiin vain viisi oksaa ja suklaat sai syödä kaikki samantien. oli poika ekaa kartaa virpomassa ja oli kuulemma kivaa =)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *