Entisen Fransmannin tilalle, siihen Hotelli Ilveksen ja Koskikeskuksen kupeeseen on avattu uusi ravintola, Bistro Frans & Marie. Minut seuralaisineni kutsuttiin maistelemaan ravintolan tarjontaa, joten nappasin Miikan kainaloon ja lähdimme treffeille, edellisestä onki jo tovi aikaa…

Frans & Marien menu on melko kattava ja siitä löytyy jokaiselle jotakin. Suuntaisinkin sinne illalliselle isomman seurueen kanssa, etenkin jos porukasta löytyy eri ikäisiä tyyppejä, joilla on keskenään erilaiset makumieltymykset. Frans & Marie on rento paikka, joka tarjoaa ranskalaisen keittiön antimia rennolla otteella.

Alkupaloiksi valitsimme ranskalaisen juustolautasen sekä leikkele -ja ankanmaksalautasen, jotka osoittautuivatkin hyviksi valinnoiksi. Juustolautanen sisältää Roquefort-, Comté- ja Brie-juustoja ja leikkelelautanen Lyonin salamimakkaraa, ankanmaksaterriiniä ja ilmakuivattua kinkkua. Molemmat sopivat myös jaettaviksi. Tunnelmaa paikkaan luo bistron avokeittiö, jossa hääräileviä kokkeja on hauska seurailla. Muutenkin henkilökuntaa ravintolassa oli sopivasti, ja he olivat kiinnostuneita maistuiko ruoka kysyen aiheesta useampaan otteeseen.

Pääruoaksi otin kasvisannoksen joka sisälsi porkkana-linssipihvit ja parsaa, lisukkeena kukkakaalipyreetä, Miika valitsi perinteisen miehekkäästipippuripihvin, jossa oli lisukkeina pekoni-papua ja valkosipuliperunoita sekä kukkakaalipyreetä. Annokset olivat ihan maukkaita ja tulivatkin melko nopeasti. Listalla oli yllättävän monta kasvisvaihtoehtoa, jotka olivat parsapainotteisia, mutta nyt taitaakin olla sesonki parhaillaan päällä? Pyydettäessä onnistuu myöskin täysin vegaaniset vaihtoehdot.

Jälkkäristä ei kieltäydytty vaikka alkoi olla jo kiire illan seuraavaan tapahtumaan. Päätimme valita kaksi eri vaihtoehtoa, jotta pääsemme maistelemaan enemmän. Valitsimme vaniljaisen Créme Brûléen, jossa oli raparperihilloketta ja paahdettua Valrhonan Ivoire-valkosuklaata sekä Lämpimän suklaakakun lisukkeiden kera. Créme Brûlée oli ihanan raikas, suklaakakku oli aika perussettiä, toki jälkkärit upposivat vaikka olimme aivan täynnä. Koska tiedättehän, että ne menee ihan eri mahaan, eiks niin? Sanoisin, että Frans & Maria tarjoaa perushyvää ruokaa kohtuulliseen hintaa, ja uskoisin paikan olevan tosi paljon esimerkiksi omien vanhempieni makuun, joten äiti ja iskä, laittakaahan muistiin tämä!

Iltamme jatkui Millan ja Jennin seurassa, olimme koko porukalla katsomassa Iisaa TTT-klubilla. Vitsit mikä miljöö, vitsit miten ihana keikka. Se oli mun ihan ensimmäinen kertani TTT-klubilla, mutta olin etukäteen kuullut tosi paljon hyvää juurikin tunnelmasta ja paikasta, klubi on kuulemma artistienkin mieleen?

-Maj

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *