Kevätaurinko paistelee kirkkaasti ja muutamina päivinä on jo voinut kulkea paljain nilkoin. Paljastuuko sieltä toppavaatteiden alta väsähtänyt ja kalman kalpea iho? Ensimmäistä kertaa shortseja (tai tänä keväänä culottes-housuja) jalkaan vetäessä pääsee parahdus, kun jalat näyttävät talven jäljiltä kuivilta, karheilta ja kopiopaperiakin valkoisemmilta? Vaalea iho on toki kaunis, mutta moni meistä silti haluaa koipiinsa edes aavistuksen väriä – ja sitähän saa turvallisimmin purkista.

Huomasin hiljattain, että kauas on tultu niistä ajoista, kun itseruskettavien DHA haiskahti nenäänpistävästi jopa metrien päähän ja vakiosävykin oli se iloisen oranssi. Itselläkin taisi joskus lipsahtaa liioittelun puolelle itseruskettavien kanssa ja sen takia olenkin vältellyt keinotekoista rusketusta jo tovin, eli olen ollut talvisin mielummin luonnollisen kalpea, kuin mitä lemuava tai porkkanan sävyinen ilmestys.

Osa tuotteista saatu, osa ostettu.

Iho kannattaa valmistella itseruskettavaan huolellisesti, sillä toiveena on tietty mahdollisimman luonnollinen ja tasainen lopputulos. Vaikka keinotekoinen rusketus ei kiinnostaisikaan, niin suosittelen säännöllistä ihon kuorintaa ja kuivaharjausta, etenkin viimeiseksi mainittu on omasta mielestäni yksi tehokkaimmista tavoista taistella selluliittiä vastaan. Iho näyttää kumminkin aina kauniimmalta hyvin hoidettuna ja kostutettuna, oli rusketusta tai ei.

Itseruskettavien alle käytettäväksi suositellaan kuorintaa, joka ei sisällä öljyjä. Mä olen uhmannut suositustani ja käyttänyt rutikuivalle iholleni Flow:n Marianne-karkille tuoksuvaa piparminttukuorintaa, myös ennen itseruskettavan levittämistä. Kuivaan ihoni kuorinnan & suihkun jälkeen huolellisesti pyyhkeellä, harvoin levitän itseruskettavaa samantien suihkun jälkeen, vaan mieluiten vasta myöhemmin yötä vasten.

Koitan myös mahdollisimman usein ennen suihkua kuivaharjata koko kropan. Etenkin reisille ja pepulle tekee hyvää, kun ne käy edes pikaisesti läpi kuivaharjaukseen tarkoitetuilla hansikkailla tai harjalla. Kuivaharjaus mm. vilkastuttaa ihon hiusverisuonien toimintaa ja ihosta tulee pehmeäpi ja sen väri paranee. Tehokkaan ja ripeän 5-10 minuutin kuivaharjauksen voi suorittaa vaikka joka päivä ennen suihkua. Muistan ikuisesti kuinka kosmetologikouluni opettaja painotti kuivaharjauksen tärkeyttä selluliitin hoidossa ja kuinka hänen ystävällään (40+) on säännöllisen kuivaharjauksen ansiosta ihanan siloiset reidet, vaikka kyllähän selluliittiin niin moni muukin asia vaikuttaa.

”Löysin” Vita Liberatan itseruskettavat tuotteet alunperin Livboxin kautta, kun testasin kasvoille tarkoitettua tuotetta ja hieman ihastuin, mutta en täysin innostunut. Pikkujouluaikaan haikailin pienen päivetyksen perään ja entiset työkamut Sokoksella johdattelivat minut itseruskettavien hyllylle ja suosittelivat nimenomaan Vita Liberatan tuotteita. Irlantilainen Vita Liberata on saanut paljon kehuja paitsi toimivista tuotteistaan, myös luonnonmukaisuudestaan, sillä se on valmistettu 80-prosenttisesti ekosertifioiduista ainesosista.

Vita Liberatan valikoima on todella laaja ja siihen kuuluu mm. ihoa rusketukseen valmistavia tuotteita. Suosikkini itseruskettavista tuotteista vartalolle on ehdottamasti vaahtomainen Sheer Body Mousse (Medium), joka kuivuu todella nopeasti ja sitä suositellaankin erityisesti ”kiireisille”. Kasvoille minulla on vielä tilkkanen jäljellä Deep Face (Lightia) joka on sävyttämätön ja antaa kasvoille mielestäni aika maltillisesti väriä.

Miten houkuttelevan näköistä tuo vaahto, eikös? :D

Levitän itseruskettavan vaahdon vartalolle levitykseen tarkoitetulla kintaalla, joka ei muuten ole kauhean kestävä, kannattaa käsitellä varoen, etenkin jos on pitkät kynnet. Pumppailen 2-3 kertaa vaahtoa hansikkaalle ja aloitan levittämisen pyörivin liikkein jaloista, ja siirryn siitä järjestyksessä yläkroppaan. Miika on ainakin toistaiseksi (hiukan vastahakoisesti) suostunut käsittelemään selkäni kintaalla, en tajua miten kukaan pystyy siihen itse? Mulla on aina vierelläni myös joku pieni kosteutettu kangaspala, jolla pyyhin kevyesti polvet, kyynärpäät, jalkapöydät ym. kohdat, joihin tuote tarttuu vähän helpommin.

Olen ollut tosi tyytyväinen Vita Liberata -rusketuksen lopputulokseen, medium-sävy on juuri sopivan luonnollinen, se tekee ihostani kevyesti päivettyneen näköisen. Levitys on onnistunut helposti kintaan avulla, joten olen välttynyt niiltä paljon pelkäämiltäni raidoilta ja läiskiltä.

Lopuksi vielä tärkein neuvoni aloittelijoille: vaikka tuote olisi kehuttu loistavaksi, niin älä IKINÄ mene testaamaan MITÄÄN itseruskettavaa tuotetta ensimmäistä kertaa tärkeitä juhlia edeltävänä iltana. Olen ollut todella monta kertaa juhlissa todistamassa, kun joku tyyppi piilottelee kämmeniään tai kertoo joutuneensa vaihtamaan hihattoman mekkonsa peittävämpään, ihan vain koska testasi uutta itseruskettavaa edellisenä iltana :D

-Maj

Ps.

Kaapissani odottelee vielä yksi testiin saatu itseruskettava, tämä on todella jännittävältä kuulostava tuote: asteittain ruskettava mineraali bronzer, joka levitetään kasvoille kabukisiveltimellä samaan tapaan kuin aurinkopuuteri. Ajattelin ottaa tämän etelänreissulleni mukaan testattavaksi, oletteko te jo ehtineet kokeilemaan – jos olette, mitä tykkäsitte?

0 Comments

 1. Emppu 23.4.2016

  Olen ehkä vähän tyhmä mutta minkä näköinen on kuivaharja? Mistä niitä saisi? Silläkö sitten harjaillaan koivet menemään? :D Mielenkiintoni heräsi, haluan päästä kokeilemaan! :D

  Vastaa
 2. Emppu 23.4.2016

  Olen ehkä vähän tyhmä mutta minkä näköinen on kuivaharja? Mistä niitä saisi? Silläkö sitten harjaillaan koivet menemään? :D Mielenkiintoni heräsi, haluan päästä kokeilemaan! :D

  Vastaa
  • Maj 24.4.2016

   Moikka Emppu! Mä käytän sellaisia karheita hansikkaita, mutta vaihtoehtoina on ainakin riffikinnas ja harja. Tässä kuva harjasta -> http://kuivaharjaus.fi/kuivaharjat/ Testailemaan vaan :)

   Vastaa
 3. Kiinnostunut 23.4.2016

  Moikka! Miten kuivaharjaus vaikuttaa selluliittiin? Tai siis mihin näiden yhteys perustuu? Kiitos vastauksestasi jo nyt :)

  Vastaa
  • Maj 24.4.2016

   Moikka! Kuivaharjauksen tarkoitus on poistaa kuollutta ihosolukkoa ja
   nopeuttaa verenkiertoa, jolloin aineenvaihdunta kiihtyy ->
   ihon kiinteytyy ja selluliitti mahdollisesti myls tasoittuu :) Edullinen ja luonnolinnen kotihoitokeino, joka voi auttaa – ja josta ei ainakaan ole mitään haittaa :)

   Vastaa
 4. Kiinnostunut 23.4.2016

  Moikka! Miten kuivaharjaus vaikuttaa selluliittiin? Tai siis mihin näiden yhteys perustuu? Kiitos vastauksestasi jo nyt :)

  Vastaa
  • Maj 24.4.2016

   Moikka! Kuivaharjauksen tarkoitus on poistaa kuollutta ihosolukkoa ja
   nopeuttaa verenkiertoa, jolloin aineenvaihdunta kiihtyy ->
   ihon kiinteytyy ja selluliitti mahdollisesti myls tasoittuu :) Edullinen ja luonnolinnen kotihoitokeino, joka voi auttaa – ja josta ei ainakaan ole mitään haittaa :)

   Vastaa
 5. Norppa 24.4.2016

  Itseruskettavat hieman pelottavat, juuri siitä syystä, että niitä epäonnistumisia on nähnyt niin paljon :) Jos pitäisi suositella maltillista värin syventämistä, niin mikä siihen mielestäsi toimisi parhaiten? :)

  Vastaa
  • Maj 24.4.2016

   Moikka! Mä valitsisin vaalean sävyn, jota sitten vain laittaisin useamman kerran, esimerkiksi muutaman päivän välein, kunnes lopputulos olisi haluttu :)

   Vastaa
 6. Norppa 24.4.2016

  Itseruskettavat hieman pelottavat, juuri siitä syystä, että niitä epäonnistumisia on nähnyt niin paljon :) Jos pitäisi suositella maltillista värin syventämistä, niin mikä siihen mielestäsi toimisi parhaiten? :)

  Vastaa
  • Maj 24.4.2016

   Moikka! Mä valitsisin vaalean sävyn, jota sitten vain laittaisin useamman kerran, esimerkiksi muutaman päivän välein, kunnes lopputulos olisi haluttu :)

   Vastaa
 7. Iina / MouMou 12.5.2016

  Miks kaikki kommentit tulee tuplana? :D

  Piti kuitenkin sanoa, että tuo viimeinen tuote on mulla käytössä ja se on mieletön! Rakastan sitä. <3

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *