Mulla nousee pieni tuskanhiki otsalle, kun edes ajattelen meikkipostausten tekemistä, vaikka tykkään meikkaamisesta ja mielelläni siitä jutustelenkin. En tiedä johtuuko se kosmetologin koulutuksestani vai mistä, mutta tuntuu, että minun pitäisi olla jotenkin ammattimaisempi – vaikka enhän mä oikeasti ole.

*Postauksessa näkyvät Lumenen sekä EDM:n tuotteet ovat saatuja.

Toisaalta se on niiin outoa, koska en todellakaan ole mikään fashionista ja silti voin jakaa blogissa asukuvia hermoilematta? Omien kasvojen kuvaaminen läheltä on myös vähän hankalaa, jalusta ja toisenlainen objekti olisivat varmasti paikallaan! Joka tapauksessa: Kerron asiat täällä blogissa omasta näkökulmastani ja ilahdun aina, jos edes yhdelle ihmisille on jutuistani jotain iloa tai hyötyä!

Meikkivinkkejä on myös helpompi jakaa näyttämällä konkreettisesti asioita, kuten töissä aikoinani tein. Edelleenkin toisinaan (tosin harvoin) teen meikkikeikkaa pyynnöstä ja nautin kyllä siitä kovasti, mahanpohjassa tuntuvasta jännityksestä eli epävarmuudesta huolimatta. Meikkivideon kuvaaminen hautukoon vielä hetken, mutta tässä postauksessa kerron muutamista tällä hetkellä käytössäni olevista meikkituotteista ja siitä, kuinka teen itselleni huolitellun & kestävän pohjameikin.

Käyttämieni Burt & Beesin huulikiiltojen lisäksi olen löytänyt ihanan keväisen puna+kiilto-yhdistelmän. Herkullisen sävyinen NYXin huulipuna (Butter Lipstick – Candy Buttons) säihkyy kauniissa korallin sävyssä, kun siihen yhdistää Lumenen Artic Glow Lip Oilin (Kaste), täydellinen kombo!

Huulipuna levittyy helposti ja tuntuu pehmeältä huulilla. Lumenen vadelmansiemenöljyä sisältävä huuliöljy kosteuttaa huulia vielä entisestään.

Jos sinulla on aikaa meikkailla rauhassa, niin testaahan ihmeessä NYXin The Skinny Mascaraa tavallisen ripsivärin ”tukena”. Mä vaihtelen muuten ripsaria sujuvasti merkistä toiseen, nyt käytössäni on Lash Sensational Maybellineltä.

Levitän ensin ripsarin, jonka jälkeen viimeistelen ripset Skinny Mascaralla. Minikokoisella harjalla ripsiväri levittyy tyvestä asti ihan lyhyimpiinkin karvoihin, tehden rajausvaikutelman. Lopputuloksena on runsaamman näköiset ripset. Toimii loistavasti etenkin alaripsille, ei sotke!

Pelkällä Skinny Mascaralla ei kuitenkaan synny supertuuheita ripsiä, mutta jos haluat luonnollisen lopputuloksen tai sinulla on todella hennot ripset, niin voihan sen toki käyttää sellaisenaankin.

No sitten on kasvojen ihon vuoro! Mä olen kokeillut useita erilaisia siveltimiä meikkivoiteen levittämiseen ja olen löytänytkin toimivia vaihtoehtoja, mutta päädyn silti aina tovin päästä levittämään itselleni meikkivoiteen sormilla, sientä apuna käyttäen. Näihin kuviin tein kasvoilleni meikkipohjan, jossa on kosteusvoiteen lisäksi käytetty valoa tuovaa pohjustustuotetta, kahta erilaista meikkivoidetta, valokynää ja peitetuotetta, unohtamatta varjostuksia ja poskipunaa.

Valoa, valoa ja valoa!

Näin syntyi kuvan meikkipohja:

– Levitin ensin sormin taputellen kasvoilleni MAC Strobe Liquid Lotionin
– peitin punoittavat kohdat, nenänpielet ym. pienet ihon virheet käyttäen apuna MAC Select Moisturecoveria
– lisäsin Lumenen valokynää tuomaan valoa katseeseen ja häivyttämään tummia silmänalusia
– tasoittaakseni ihoni levitin ihan pienen määrän Lumenen Blur-meikkivoidetta
kasvoilleni sienellä
– kiinnitin meikin (ja sutaisin luomille) lopuksi todella ohuella kerroksella Everyday Mineralsin Base (TAN 5N) mineraalimeikkipohjaa.

Kasvot kaipaavat tässä vaiheessa vielä varjostuksia, korostuksia ja raikkaan sävyistä poskipunaa!

Kevyesti, kevyesti ja kevyesti!

Sipaisin NYXin contouring-paletin vaaleinta varjostusväriä hiusrajaan, poskiluun alapuolelle ja leuan alle. VÄHEMMÄN on enemmän tässä asiassa ja suosittelen tekemään operaation luonnonvalossa. Varjostusten yläpuolella on MACin Mineralize Blush -poskipunaa sävyssä New Romance. MACin mineraaliposkipuna on yksi meikkipussini vakkarituotteista ja ehdoton poskipunasuosikkini. Viimeisenä lisäsin paletista vielä vaaleaa korostusväriä poskiluun korkeimmalle kohdalle ja kulmakarvojen alle sekä silmän sisänurkkaan.

Kulmakarvat meinasivat vallan unohtua! Harjasin kulmat nopeasti läpi ja täytin ”aukot” vinopäistä sivellintä käyttäen Lorealin kulmavärillä. Lopuksi tuntui, että silmämeikistä puuttui jotain, niin lisäsin samaa tuotetta pullealla häivytyssiveltimellä varjostukseksi luomivakoon. VALMIS!

Tiedän, että videopostaus olisi varmasti parempi – ja ehkä sellaista on tulossakin vielä. Kommenttiboksissa voi kuitenkin kysellä  ja vastaan tietysti kaikille parhaani mukaan :)

-Maj

0 Comments

 1. Sini 22.4.2016

  Niin kaunis olet 😘

  Vastaa
 2. Sandy 22.4.2016

  Haluaisin saada tarkempia vinkkejä valokynän käyttöön, joten kertoisitko siitä vielä vähän tarkemmin? :) Multa löytyy toi sama Lumenen valokynä, mutta oon ihan uuno sen käytön suhteen. Kiitos jo etukäteen ja mukavaa viikonloppua! :)

  Vastaa
  • Maj 24.4.2016

   Moikka Sandy! Mä voisin tehdä valokynän käytöstä vaikka postauksen erikseen :) Ja kiitos, toivottavasti sulla on ollut mukava viikonloppu :)

   Vastaa
   • Sandy 29.4.2016

    Valokynäpostaus olisi huippu! :) Hauskaa vappua koko perheelle! :)

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *