Koko eilinen ilta meni kanahäkkivaraston ja kodin väliä ravatessa, sovittelin lapsille kenkiä ja vaatteita, mahtuuko vielä vai laitetaanko eteenpäin? Kerroinkin jo, että täydensimme lasten kesäkenkävalikoimaa useammilla kenkäpareilla ja nyt tilanne vaikuttaa hyvältä, Sampalle vielä tarvitsen kesäksi jotkut kevyet kesäkengät, sandaalit, flipflopit tai Crocsit.

Ostan lasten kengät mieluiten yleensä myymälästä, koska oikean koon löytäminen tuottaa itselleni päänvaivaa, enkä jaksa vaihtorumbaa. Itseasiassa vaikka kenkä olisi lapsella jalassa, niin ei ole helppoa sanoa onko se sopiva vai ei, Rebekka osaa onneksi jo selvästi kertoa, jos jostain painaa tai puristaa.  Meidän lapset kirmailevat sovitettavat kengät jalassaan kaupan käytävillä ja usein kysäisen myyjää vielä apuun tarkistamaan kenkien sopivuuden.

Mielestäni ehkä helpoin tapa tarkastaa kengän riittävä koko on ottaa kengästä irtopohjallinen pois ja pyytää lasta seisomaan sen päällä. Joskus olen piirtänyt lasten jalan ääriviivat paperille ja sen avulla metsästänyt sopivia kenkiä. Sanotaan, että ”kasvunvaraa”  tarvitsisi olla se 1,5 cm, mutta se ei kyllä päde kaikkiin kenkiin, esim. sandaaleihin tai ballerinoihin, sillä pitäähän kengän kuitenkin pysyä jalassa.

Inventaario meneillään. Kyllähän näitä kenkiä riittää, mutta näistä osa tosiaan on jo jäänyt pieneksi.

Samuelille ostettiin valkoiset tarralliset Adidaksen Superstarit Intersportista. Näitä ei ehkä päiväkotiin kannata laittaa – tai no miksei, mutta ehkä valitsisin silloin vaikkapa mustat?

Ollaan jo useampana keväänä ostettu tällaiset lenkkarit Stadiumista, hintalaatusuhteeltaan loistavat. Joustonauhojen ansiosta lapsen on helppo ja nopea laittaa ne itsekin jalkaan. Sampalla on ainakin aikaisempina vuosina mopoillessa tai potkupyöräillessä kuluneet kengät puhki, joten yhdessä kesässä kenkiä todella kuluu. Päiväkodissa on myös sen verran railakasta ulkoilua, että kengät ovat koetuksella – ja ovat toisinaan myös aikamoisen kurakuorrutuksen alla.

Viime kesänä meiltä katosi mystisesti yhdet Niken tennarit! Outo juttu, niitä ei koskaan löytynyt mistään, joko kengät jäivät jonnekin tai joku vaan tarvitsi niitä enemmän kuin Samuel. Sorruttiin siellä Stadiumissa ”osta kolme, maksa kaksi” -tarjoukseen, no eiköhän nämäkin käyttöön tule :)

Rebe halusi samanlaiset Air Maxit, kuin minulla. Isojen tyttöjen lenkkarit, jotka menevät ehkä myöhemmin myös veljelle.

Viime kevään Conssit on koon puolesta siinä ja siinä, etenkin Rebelle nuo taitavat olla vähän naftit, ajattelin kuitenkin säästää ne vielä Sampalle.

Nämä ainakin olivat jo auttamatta jääneet liian pieniksi kaikki! Ensi lauantaina Inchin blogikirppiksellä yritän päästä eroon kaikista pieneksi jääneistä lastenvaatteista ja kengistäkin, tulkaa ihmeessä penkomaan :)

-Maj

0 Comments

 1. Annu 17.4.2016

  JOS NOI REBEKAN NIKET EIVÄT MENNEET NIIN OLISIN KIINNOSTUNUT OSTAMAAN 😊

  Vastaa
  • Maj 17.4.2016

   Hei Annu! Voi vitsit, oisin kyllä myynyt lenkkarit sulle, mutta ne meni kaupaksi heti ekana!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *