Me päästään aloittamaan kesä etuajassa, sillä enää vajaa neljä viikkoa, niin meidän perhe karkaa lämpöön, olen tietysti innoissani! Koko viikon jatkunut sadekaan ei paljoa harmita, kun loma siintää jo mielessä. Me ollaan noin kerran vuodessa matkustettu etelään koko perheellä, viime kesän paras päätös oli ottaa äkkilähtö Kreikkaan. Olemme lomailleet perheen kesken, mutta myös ystäväperheen ja mun sisarusten ja vanhempien kanssa. Tällä kertaa suunnataan neljästään viikoksi Kyprokselle  ja toiseksi viikoksi vanhempani liittyvät seuraan.

Toistaiseksi kaikki lasten kanssa tehdyt reissut ovat olleet viikon mittaisia ja rajoittuneet Eurooppaan. En ole vielä halunnut lähteä heidän kanssaan kovin pitkälle lennolle, vaikka kyllähän moni matkustelee pienempienkin lasten kanssa sujuvasti. Me taidetaan olla Miikan kanssa aika mukavuudenhaluisia, sillä ollaan valkattu useimmiten sellaisia hotelleja, mistä löytyy leikkipaikkoja, altaita ja kaiken maailman kerhoja lapsille. Edellä mainitut jutut ovat myös taanneet sen, että lapset ovat viihtyneet loistavasti ja itsekin olemme voineet rentoutua.

lasten kanssa lomalla 3

Rebekka oli ensimmäisellä etelänlomallaan 1,5 vuoden ikäisenä. Lähtöä edeltävä päivä oli aivan kamala, tytöllä todettiin korvatulehdus ja etenkin minä olin aivan stressissä, että miten lomalle käy, mutta päästiin lähtemään matkaan ja lennotkin sujuivat aivan loistavasti. Kirjoitin heti lomamme jälkeen, about viisi(?!!) vuotta sitten tämän postauksen.

my girlsurffaripoika

Kreetalla viime heinäkuussa, viikko oli aivan ihanan helteinen ja me kaikki nautittiin tosi paljon!

lasten kanssa lomalla 5

Vuoden ikäinen Samuel lentokentällä, kaveri ei pysynyt hetkeäkään paikoillaan, eikä viihtynyt edes 10 minuuttia syöttötuolissa, Rodoksella oli apujoukkoina mun sisarukset sekä vanhemmat.

sunset kreetalasten kanssa lomalla 7

Rebekka ja Nella, reippaat Bamse-kerholaiset!

lasten kanssa lomalla 8 lasten kanssa lomalla 9

Kädet täynnä lapsia, onneksi oli veli apuna! Valitsimme huoneen, jonka takaterassilta oli pääsy suoraan altaalle, se oli pahin virhe ikinä, kun perheessä on 1- ja 3-vuotiaat lapset, mitähän me oikein ajateltiin?

välipala

Lomalla ei paljoa stressata lasten syömisiä, Samuelille maistui pitsa 7/7…

mallorca lapset

Mallorcalla ystävien kanssa. Vuokrattiin potkuvene päiväksi, kyllä oli lystiä!

lasten kanssa lomalla 12lasten kreetarannalla lasten kanssa

Rebekka ja Samuel rakastavat kesää ja viihtyvät vaikka aamusta iltaan uimassa, joko altaassa tai meressä. Olemme aina olleet tosi tarkkoja aurinkosuojien kanssa, eikä muksujen iho ole päässyt punoittamaan – tai mikä pahinta, palamaan koskaan.

kreetalla lasten kanssa

Nukkumaanmenoajoistakin me joustetaan lomalla, ainakin vielä viime kesänä molemmat lapset ottivat iltapäivällä päikkärit, sillä illalla oltiin aika myöhäänkin liikenteessä ja sitten aamulla nukuttiin aina vähän pidempään.

lasten kanssa lomalla 16

Miika ja pikku-Rebe <3

matkustus lasten kanssa

Matkustaminen ei ole koskaan aiheuttanut mitään ongelmia, toki meillä onkin aika lyhyitä lentoja takana, mutta silti.

lasten kanssa lomalla 18 lasten kanssa lomalla 19 lasten kanssa lomalla 20

Rantsulomat on ehdottomasti meidän perheen juttu ja ensi vuonna olisi hauskaa lähteä vähän kauemmaksikin lasten kanssa. Toistaiseksi ei olla suunniteltu mitään, joten vinkit matkakohteista ovat aina tervetulleita.

Millaisia kokemuksia teillä on lasten kanssa lomailusta? Jonkin verran olen itse kirjoitellutkin aiheesta tänne blogiin, mutta onko teillä kenties toiveita postausten suhteen?

-Maj

0 Comments

 1. inkkari 20.4.2016

  No huh, nyt tuli ikävä kesää. Ihania kuvia🎉

  Vastaa
  • Maj 21.4.2016

   Voi kiitos, mulla itselläni tuppaa olemaan aina pieni kesäikävä <3

   Vastaa
 2. inkkari 20.4.2016

  No huh, nyt tuli ikävä kesää. Ihania kuvia🎉

  Vastaa
 3. Tuija 20.4.2016

  Me olemme myös lähdössä ensi kuussa lämpimään ja olipa muuten hyvä selata nuo kaikki linkkaamasi matkapostaukset läpi ja poimia vinkkejä. Iloinen ylläri oli tuo postauksesi Mallorcan Alcudiasta, sinne mekin suuntaamme! Meillä tulee olemaan eri hotelli, mutta kuitenkin. :) Niin ja sehän onkin ensimmäinen matka meidän yksivuotiaan kanssa, eli vähän meinaa jännittää…

  Vastaa
  • Maj 21.4.2016

   Heiii Tuija, kiva kun kommentoit! Ja olipa superihana kuulla, että tästä oli iloa sulle, vitsit! Kaikki varmasti sujuu lomalla loistavasti, rennosti vaan ja ihanaa reissua koko teidän perheelle :)

   Vastaa
 4. Susanna 21.4.2016

  Me ollaan reissattu tosi paljon ennen lasta. Nyt perheessämme on 7kuukauden ikäinen neiti ja olemme lähdössä ensi kuussa Samokselle. Jännittää ihan sikana! Mutta eiköhän me selvitä ja toivottavasti myös vähän rentoudutaan :)

  Vastaa
  • Maj 21.4.2016

   Moikka Susanna! Mekin oltiin molemmat tahoillamme ennen lapsia reissattu, ainakin jonkin verran, Miika on myös nuorempana asunut 9 kuukautta Kreikassa, mutta siitä on jo aiiikaa :D Ehdittiin käymään yhdessä ainoastaan Brasiliassa, ennen kuin sitten Rebekka ilmoitti tulostaan. Mä luulen, että lasten kanssa reissaaminen on lähinnä asennekysymys vai mitä sanot? Pienten asten kanssa lomaillessa myös pala arkea tulee mukaan reissuun, asioita pitää ottaa eritavalla huomioon, mutta antaahan se myös itsellekin tosi paljon :)

   Vastaa
 5. Susanna 21.4.2016

  Me ollaan reissattu tosi paljon ennen lasta. Nyt perheessämme on 7kuukauden ikäinen neiti ja olemme lähdössä ensi kuussa Samokselle. Jännittää ihan sikana! Mutta eiköhän me selvitä ja toivottavasti myös vähän rentoudutaan :)

  Vastaa
 6. Iita 21.4.2016

  Hyvin on reissut lasten kanssa sujunut. Olen yleensä tehnyt niin, että soitan matkatoimistoon ja kerron mitä ehtoja meillä on matkan suhteen. Sieltä annetaan meidän kriteerit täyttävät kohteet. Sitten niistä valitaan se meille paras vaihtoehto.
  Ja all inclusive on parhautta. Tosin se ”sitoo” sinut hotelllille, mutta retkille saa kyllä eväät matkaan.
  Tässähän alkaa matkakuume nouseen! B-)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *