rauhaniemi

Olin vähän levottomalla tuulella vappusuunnitelmieni kanssa, puskimme kiireellä ruokakaupan ruuhkiin, lapsia sai irrotella autokärryn katolta ja ostoslistakin oli kadonnut johonkin. Ystäväni Emmi vakuutti, että piipahtaminen Rauhaniemen kansankylpylään, saunominen ja pulahdus jäiseen järviveteen rauhoittaisivat takuulla  – ja pojat, miten oikeassa hän olikaan siinä.

Kiireinen fiilis todella jäi sinne järveen, vesi oli muuten hyytävän kylmää. Istuin muina naisina siellä lauteilla yhdessä monen kymmenen muun punottavan ihmisen vierellä löylyttelemässä. Ihoa kihelmöi uimisen jälkeen, tuli ihan mieleen lapsuuden mökkikesät meren rannalla. Juoksimme tuolloin veljeni ja serkkupoikani kanssa mereen huutaen ”Den glider in”, sillä vuosi taisi olla 1995.

Sekasaunaan mahtuivat kaikki halukkaat, tasaiseen tahtiin ihmiset lähtivät järveen. Osa porukasta oli selvästi vanhoja konkareita ja minunkaltaiseni ensikertalaiset kuikuilivat hiukan epävarmoina ympärilleen. Joku kiusoittelli kaveriaan nakkaamalla tämän niskaan ämpärillisen jäistä vettä.

Jäykät suomalaiset vieri vieressä hengittämässä kuumaa ilmaa ja myöhemmin henkeä haukkomassa hyisessä vedessä. Eikä porukka oikeastaan ollut niin juroa, mitä voisi ehkä kuvitella. Oikealta kaistalta järveen, vasemmalta puolelta takaisin saunaan. Se oli jännä kokemus ja ehdottomasti tahdon mennä toistenkin. Menkäähän tekin.

Rauhaniemen kansankylpylä (1929)
Saunan aukioloajat kesällä
ma-pe klo 15-20
la-su klo 13-20
6€ aikuiset ja 2,50€ lapset

-Maj

2 Comments

 1. annu 5.5.2016

  Ihania kuvia!

  Vastaa
  • Maj 6.5.2016

   Kiitos, munkin mielessä tuossa kuvassa on ihana tunnelma <3

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *