Jo toinen ruokapostaus tänään, hulluttelua! No, tämä postaus on aikakin julkaista, sillä ihan liian kauan olen pihdannut sitä luonnoksissani. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja sitäpaitsi haluan vinkata teille tästä Pyynikille alkuvuodesta avatusta Ravintola Pyystä. Pääsimme huhtikuussa ”teatteriporukalla” tutustumaan Ravintola Pyyhyn ja saimmekin aika kattavan läpileikkauksen tarjonnasta eli maistelimme käytännössä vähän kaikkea!

Mä olen ehdottomasti pienten tapas-henkisten ruokien ystävä, mun mielestä on kivaa jakaa annoksia ja maistella vähän erilaisia juttuja. Ravintola Pyyn tarjonnasta parasta oli omasta mielestäni nimenomaan ihanat alkuruuat. Toisena pääruokana tarjoiltu voissa paistettu kuha, kera juuresten ja lakka-voikastikkeen, oli myöskin hyvää. Kuten jo sanottua lämpenin silti ehdottomasti eniten alkuruuille!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäiseksi skumpan kanssa tarjoillut savulohi-mätitartarsaaristolaisleivät olivat ihania!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Myös valkosipuli-tomaattibruschetat katosivat aika äkkiä lautaselta, nam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolmantena alkupalana oli etanoita! Voisin ajatella tilaavani listalta kolme alkuruokaa ja jättäväni pääruuan kokonaan välistä! Esimerkiksi metsästäjän vihersalaatti ja kaksi muuta alkuruokaa olisivat varmasti aivan riittävä kombo itselleni, jos nyt ei aivan kamalan iso nälkä ole päällä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kerroinkin jo, että voissa paistettu kuha oli todella hyvää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisena pääruokana tarjoiltiin Ravintola Pyyn keittiöveljesten (Ville & Kalle Siukola) näkemys klassikkoannoksesta – Coeur de filet Provencale – Kokonaisena paistettua häränsisäfileetä Kaakinmaan tapaan.  Maistoin kyllä tätäkin, mutta olen vähän huono kommentoimaan mitään mausta, sillä en ole näin tuhtien lihaisten annosten ystävä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lopuksi pöytään kannettiin erilaisia jälkkäreitä, Chili-suklaa artesaanijäätelö oli herkkua – samoin kuvan annos, valkosuklaapannacotta&omena-siiderikompotti, nams!


Ravintola Pyy
Papinkatu 20, Tampere
ma-to 11-14, 16-22
pe 11
la 12  ja su 12-19

Jos Pyynikillä päin liikuskelet, niin kannattaa kyllä ehdottomasti poiketa Pyyhyn. Mun mielestä ruoka oli maistuvaa ja viinit hyviä. Pyyssä kokkaillaan rennolla otteella, annoksissa ei ole turhaa hienostelua. Listalta löytyy jokaiselle jotakin ja hinnatkin ovat tosi kohtuulliset. Lounastakin pitäsi kipaista joku kerta maistamaan, sitä on nimittäin paljon kehuttu!

Mattimyöhäisille vinkki: Ravintola Pyy tarjoilee äitienpäivämenuun, en tosin tiedä, että onko ravintola buukattu jo aivan täyteen? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *