*kaupallisessa yhteistyössä Omon kanssa

Yksi suosikkikotiaskareistani on pyykinpesu- ja ripusteleminen. Puhdas pyykki tuoksuu niin ihanalta, turvalliselta ja kotoisalta. Olen aina ollut innokas pyykinpesijä ja vastaan ihan mielelläni koko perheen pyykkihuollosta.

Myönnän olevani aika tarkka, mikä ei varmastikaan ole huono ominaisuus pyykinpesua ajatellen, lajittelen pyykit huolellisesti värien mukaan ja noudatan pesuohjeita, laiskuus iskee vain käsipesu-merkinnän kohdalla, mutta onneksi pesukoneestamme löytyy käsipesuohjelma, jonka pitäisi olla yhtä hellävarainen kuin oikeastikin käsin tehtävä pesu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Entäs se sotkeminen sitten? Tähän aikaan vuodesta pyykkiä tulee ihan älyttömästi, joka ilta heitän vähintään kaksi vaatekertaa pesukoppaan, sillä päiväkodin ja ulkoleikkien jälkeen vaatteet ovat auttamatta likaiset. Lapset touhuilevat juuri nyt ulkona vähän kaikenlaista, leikkivät hiekalla, pelaavat pihapelejä, juoksevat ja kiipeilevät. Vaatteet ovat kieltämättä 4- ja 6-vuotiaiden käytössä erittäin kovalla koetuksella. Rebekka ja Samppa piirtelevät liiduilla asfalttiin kuvioita, puhaltelevat saippuakuplia ja keräävät voikukkia – ja niin pitääkin. Kivoja juttuja puuhaillessa vaatteet likaantuvat, se tavallaan kuuluu asiaan, vaikka itsekin myönnän sortuvani päivittelemään pohjattomalta tuntuvaa pyykkikoria.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tein itsekseni pienen sotkutestin: annoin lapsilleni vesivärit, paperia ja vapaat kädet. Lähdin itse tekemään olohuoneeseen nopean kotijumpan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palasin keittiöön vartin päästä tarkistamaan sotku-tilanteen – ja oli aika hauska huomata, että pöydän toisella puolella vesivärit olivat sotkettu ruskeiksi ja samaa sävyä löytyi molemmista käsistä ja paidaltakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun taas toisella puolella vesivärit olivat kirkkaat ja väriä löytyi ainoastaan sieltä mihin se on tarkoitettukin eli paperilta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omon sivuilta löytyy hauska sotkutesti, jonka avulla saat selvitettyä, miten hyvin sinä kestät sotkua ja saat samalla sopivat tuotesuositukset. Katsokaahan myös video, jossa äitien reaktioita tarkkaillaan salaa tilanteissa, jossa lapset sotkevat oikein huolella. Pysyisikö pokka? Milloin sotkeminen menee överiksi?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omon Pikkujätti-pesuaine on tarkoitettu värillisille vaatteille, se säilyttää vaatteiden värit kirkkaina ja irrottaa tahrat matalemmissakin lämpötiloissa. Tuossa pesuaineen annostelijassa on pieniä nystyröitä, joiden avulla pesuaineen voi hieroa suoraan tahraan, testattu on! En pelkää myöskään käyttää meidän lapsilla valkoisia vaatteita, sillä niistä lähtee lika ihan siinä missä muistakin vaatteista. Omon valikoimasta löytyy Pikkujätti Active Clean, joka on tarkoitettu nimenomaan valkoiselle pyykille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisinaan lika on hyväksi, se on merkki eletystä elämästä. Tahrat vaatteissa kertovat päivän aikana koetuista hauskoista hetkistä.

Elämässäni on ollut sellainen parin viikon ajanjakso, jolloin kaipasin sotkua, ikävöin pieniä likaisia käsiä  ja hiekkaa eteisessä. Meidän pyykkikori oli aivan liian tyhjä, silloin lupasin mielessäni olla valittamatta, jos saisin sotkijani takaisin. Onneksi sain – ja tuolla yläkerrassa pesukone laulelee voiton merkiksi, ja mulla on taas yksi koneellinen puhdasta pyykkiä valmiina ripustettavaksi.

-Maj

3 Comments

  1. Inkkari 17.5.2016

    Kiva kirjoitus! Omo on mielestäni paras pesuaine.

    Vastaa
  2. Milla 17.5.2016

    Pikkujätti on parasta!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *