OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä sain meidän terassin siivottua jo toukukuun alkupuolella, pesin kunnolla kaikki kalusteet ja grillistäkin pyyhkäisin pölyt pois – ja jo kerran ollaan ehditty grillailemaankin. Betonipenkit, talven yli sisällä sinnittellyt palmu sekä lasten Boblesit ovat kannettu ulos. Jännitän, että herääkö mun talvesta osumaa saanut minttu vielä henkiin, ainakin purkissa oli havaittavissa kaksi vihreää jotain-alkua… Nurtsikin on leikattu jo pariin otteeseen ja nyt pihalla komeilee pieni futismaali, Samuel nimittäin aloittaa futistreenit Ilveksessä tänä kesänä.

Mun täytyy ensi töikseni suunnata loman jälkeen kukkakaupoille! Palmu kaipaa kavereita, mutta millaiset kukat hankkisin? Haluaisin simppelit, kauniit kukat katosta roikkuviin tötteröihin ja  etupihalle (varjossa) haluaisin yhden ison ja helppohoitoisen kukan, sanokaapa mitä suosittelisitte? Laventeli meillä oli takapihalla ruukussa viime vuonna, tykkäsin kovasti – ja sellaisen ajattelin taas hankkia :)

Ja itse terassikin pitäisi käsitellä. No ehkä ei ihan heti tarvitse ottaa pensseliä käteen, sillä teidän joukostanne löytyi asiantuntija, joka suositteli odottamaan pahimman siitepölyajan ohi – eli tuota, ei mitään kiirettä?

-Maj

7 Comments

 1. Päivi 26.5.2016

  Ihana terassi teillä. Meillä on varjon puolella amppelissa keijunmekko. Meillä ainakin kasvoi viime kesänä isoksi. Se on mielestäni helppohoitoinen. Pelargoniat ovat myös kestosuosikkeja. Ja tänä vuonna parin vuoden tauon jälkeen (ja uuden asuinpaikan jälkeen) päädyin jälleen mustiin petunioihin. Niiden kaveriksi sopii vaikkapa vaaleanpunainen diana tai valkoinen pikkukukallinen petunia.
  Ja tuosta terassin käsittelystäkin muutama sana. Uuteen asuntoon muutettuamme päätimme myöskin käsitellä terassin lattian uudelleen. Se oli ennestään harmaanruskea ja kauan jahkailimme minkä värin voi päälle laittaa. Päädyimme kelonharmaaseen ja se on kyllä hyvä väri. Ainoa huono puoli on että pinta on melko liukas. Matot varsinkin tarvitsevat alleen liukuesteen. Meillä on kokonaan lasitettu terassi ja lattiankäsittelyvaiheessa liukulasit olivat kiinni niin koska puuöljy on liuotinohenteista niin käry oli armoton hetken. Annettiin lattian kuivua rauhassa pari päivää ennenkuin kannettiin kaikki härpäkkeet takaisin terassille.
  Oikein mukavaa kesää mukavien puuhastelujen merkeissä !

  Vastaa
  • Maj 29.5.2016

   Kiitos vinkeistä, mun täytyy googlata, heh! Ja sit vaan kukkakaupoille, ihanaa kesää sinnekin!

   Vastaa
 2. Päivi 26.5.2016

  Hei mistä tuo hieno tarjotin on ostettu?

  Vastaa
  • Maj 29.5.2016

   Moikka Päivi! Se tarjotin on joku ikivanha, äitini muistaakseni bongasi sen jostain marketista aikoinaan!

   Vastaa
 3. keittiön hana 27.5.2016

  kulttuuri

  Vastaa
 4. Meiju 29.5.2016

  Mistä noi betonipöydät on?
  Ihanan näköinen terassi!
  Mä olen aivan tumpelo kukkien suhteen, joten ne neuvot jätän antamatta :D

  Vastaa
  • Maj 29.5.2016

   Kiitos :) Betonipenkit on vepsäläiseltä! Ja saapa nähdä selviääkö mun kukat hengissä läpi kesän :D

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *