Hyviä hetkiä, ihania päiviä. Arki on erilaista nyt kun lapset on kotona, päivät on tunteikkaita. Pienet tyypit kerkeävät tunnissa käymään about koko ihmisen tunneskaalan läpi, ja kyllä mullakin menee aina välistä tunteisiin, niin hyvässä, kuin huonossakin.

Niin paljon asioita ehtii tapahtumaan yleensä jo iltapäivään mennessä  – ja minä toistan robotin tavoin samoja, hyvin yksinkertaisia juttuja. Sellaistahan se on, kotona oleminen, mutta äkkiä ne ajat unohtuu. Haaveilen sellaisesta monitaskuisesta essusta, mistä roikkuisi erilaisia koukkuja, ymmärtänette varmasti miksi :D Yhtenäkään päivänä me ei muuten olla tehty mitään erityistä, vaan aika on hujahtanut pikakelauksella ihan kotiympyröissä vaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime viikon vesiväriteoksia, tämä oli oma suosikkini Sampan maalauksista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaappien ovet roikkuvat auki, tavaraa on haeskeltu sieltä täältä, kaikki pinnat ovat täynnä tahmaisia jälkiä, hiekkaa löytyy muualtakin kuin eteisestä ja mustat sormenjäljet komeilevat seinillä. Onnistun päivittäin astumaan jonkun legon tai auton päälle, siitä syystähän varmaan sainkin sen antibioottikuurin tulehtuneeseen varpaaseeni.

Lasten loma näkyy kotona ja niinhän se saakin. Ollaan tehty sopimuksia ja sääntöjä, tai oikeastaan tarkennettu vähän yhteisiä sopimuksia. Ollaan oltu napit vastakkain ja kiukuteltu, aika ajoin on vaikea olla laskeutumatta 4-6-vuotiaan tasolle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aamulla on parasta avata olkkarin kaapinovet ja kaivaa pelit esiin – vaikka niitä ei pelattaisikaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ne tekemämme sopimukset ovat niin simppeleitä kuten; siivotaan omat leikit pois, pestään kädet kotiin tullessa, ei poiketa naapurille kylään ilmoittamatta, ei kuljeta takaoven kautta jne… Mutta tosiaan, näitä vielä harjoitellaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rebekan jumppatreenit on tauolla kesän ajan, mutta Samuel on aloittanut uuden harrastuksen, kuvasta voikin päätellä, että mikä laji on kyseessä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun Rebe juoksee kavereiden kanssa edestakaisin kotien ja puistojen väliä, niin me Samuelin kanssa häärätään silloin kaksin. Joskus hän saatta unohtua jopa tunniksi leikkimään autoilla työhuoneeni lattialle, silloin käytän ajan hyödyksi yleensä työhommia tehden. Päivisin en kuitenkaan yleensä edes yritä keskittyä työjuttuihin, se vaan ei toimi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alahyllyllä sihisee maalausta vaille valmis muovailupäivän luomus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iltaisin Miika ottaa vastuuta lastenhoidosta (jos Em-kisat antaa myöten!!) ja mä saan rauhassa silloin tehdä omia työjuttujani – tai jotain muuta. Takana on ihania kesäpäiviä ja tämä systeemi on toistaiseksi toiminut aika kivasti. Hei kertokaahan, että mitä teille kuuluu? 

-Maj

5 Comments

 1. Amaalia 13.6.2016

  Ihanaa, että lapset saa teillä lomailla, vaikka sä et yrittäjänä samalla tavalla lomaile! Pitkä olisi kesä olla päiväkodissa, vaikka sua varmasti vähän mukulat rassaakin ;). Tiedän monia, jotka vie lapset hoitoon myös kesällä… Käy sääliksi niitä reppanoita, jotka ei saa vanhempien kanssa lomailla, vaan päiväkotiin käy tie, vaikka vanhemmat pystyisi lomaa järjestämään… Tai kai sitä aina sanotaan, ettei yrittäjällä ole lomaa, mut silti :/

  Kannattaa yrittää kuitenkin myös nauttia, rauhalliset kesäpäivät on niiiiin korvaamattomia myöhemmin. Ja sun lapset aivan parhaassa iässä :).

  Vastaa
 2. inkkari 14.6.2016

  Onneksi kesällä kaikki on helpompaa. Ulkoilu, pukeutuminen ja ruuanlaittokin tuntuu hieman helpommalta , vihannekset ja hedelmät maistuu paremmin. Iloista kesää!

  Vastaa
  • Maj 14.6.2016

   No se on kyllä aivan totta. Kesällä elämä on helpompaa!

   Vastaa
 3. heidi 14.6.2016

  Hyvää kuuluu, mutta jo kovasti ootan tuota samaa aikaa kun saa olla vain lasten kanssa. Töitä pitäisi vielä jaksaa painaa 2 viikkoa.
  Nämä tälläiset arkiset postaukset ovat ehdottomasti parhaimpia. Näitä on niin kiva lukea (ehkä siksikin kun itselläni on kaksi poikaa 6 ja 3 vuotiaat). Teillä eletään siis oikeastaan samanlaista arkea kuin meilläkin…hahaha..ja em-kisa-leskenä täälläkin ollaan ;D
  Olisi todella kiva jos tekisit vielä kunnon lomapostauksen matkastanne, mekin kun olemme lähdössä kesällä viikoksi etelään.
  Aurinkoista viikkoa teidän koko perheelle. :)

  Vastaa
  • Maj 14.6.2016

   Voihan Em-kisat, telkkari pauhaa tälläkin hetkellä tuolla taustalla! Lomapostausta vinkkeineen on tulossa kyllä, varmaankin ensi viikolla :) Kiitos kun kommentoit, kiva kuulla, että tavalliset arkijutut kiinnostaa <3

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *