Meidän lapsilla on ihan kaikenmerkkisiä vaatteita laidasta laitaan. Kaapeista löytyy niin pienempien suomalaisten vaatemerkkien vaatteita kuin suurten ketjuliikkeidenkin tuotteita, minkä varmasti olette huomanneetkin tässä vuosien saatossa.

Olen useamman kerran ollut meikkihommissa Gugguun mainoskuvauksissa, joten pääsen ihastelemaan heidän tulevia mallistojaan jo etukäteen – ja aina tulee jotakin laitettua mielessä valmiiksi ostoslistalle. Viimeksi kävin shoppailemassa heidän pop-up myymälässään ja toisinaan superihanat Gugguun leidit muistavat meitä lastenvaatepaketilla. Toinen ihana kotimainen merkki on Papu, erityisesti persoonalliset ja leikkimieliset printit ihastuttavat. Alun perin tutustuin Papuun pienimuotoisen yhteistyön merkeissä ja totesin saamamme vaatteet erittäin laadukkaiksi. Me tamperelaiset saamme kerrankin olla ylpeitä, sillä täältä löytyy kaksi huipputyylikästä, vastuullista ja laadukasta lastenvaatebrändiä  ;)

Ketjuliikkeistä suosin ehkä eniten Lindexiä ja Zaraa. Zaran sandaalit ovat ehdottomasti parhaat lestiltään kapeajalkaiselle Rebekalle. Samuelille ostan ehkä enemmän Lindexistä ja tämän kevään hitti oli bombertakki, joka löytyy meiltä kaikilta kolmelta. Polarn O. Pyretin vaatteiden laatu on myös taattua, heidän valikoimissaan on parhaat ulkovaatteet ikinä. Mangolta ja Name IT:ltä olen löytänyt muutamia herkkupaloja Rebelle. H&M:ltä ostan alusvaatteita, leggareita ja muuta peruskamaa. Minirodinilta olen tilannut takkeja ja nyt viimeksi vk-takin Samuelille. Persoonallisia ja ehkä vähän spessujuttuja katselen lapsille aina COSilla käydessäni. Lastenvaateviidakko on kyllä kieltämättä kirjava, tarjontaa löytyy jokaiseen lähtöön ja joka budjettiin.

Meidän kohdalle ei kovin usein ole sattunut vaatteiden maanantaikappaleita. Tässä kuuden vuoden aikana olen varmaankin pari kertaa reklamoinut ja virheet on hoidettu kyllä aina erittäin asiallisesti. Viimeksi Rebekan Minirodinin takissa oli vuori ommeltu niin pahasti kieroon, ettei kättä meinannut saada hihasta läpi. Meille olisi annettu uusi takki, mutta koska se oli myyty loppuun, niin käytin takin ompelijalla ja sain rahat tililleni kuittia vastaan – sopi kyllä minulle mainiosti.

Vaatteiden laadun huomaa parhaiten pestessä ja silittäessä, laadukkaat vaatteet pysyvät ryhdikkäinä, kun taas toisissa saumat kiertyvät – ja mun mielestä ällöttävintä on nukkaantuva college, arhg! Pari viikkoa sitten täydensin lasten kesävaatevarastoa Zarassa ja Samuelille ostamani paita käytännössä lakosi käsiin. T-paita oli pari tuntia päällä ja se repesi materiaalimerkintöjen kohdalta ihan kokonaan, paita on yhtä reikää täynnä.  Se paita ei todellakaan maksanut muutamaa hassua euroa enempää, mutta kyllä mä ajattelin viedä sen takaisin myymälään, koska eihän tuossa ole mitään järkeä!

Rebekan hame ja Samuelin paita – Papu *gifted
Rebekan toppi*, Samuelin shortsit* ja lippis – Gugguu
Rebekan kengät – Converse
Samuelin kengät – Adidas Orginals

Nämä lasten asut ovat ihan ehdottomasti omia lemppareitani, Papun Straw-kuosi ja Gugguun simppelit, sitruunankeltaiset vaatteet sopivat ihanasti yhteen. Rebekan asu toimii syksylläkin, hameen alle vaan mustat leggarit ja hihattoman päälle neuletakki. Samppa olisi koko loman käyttänyt vaan ”pillipaitaa”, sillä juomistakin löytyi aina vähintää yksi pilli! :D

Onko teidän lastenvaatekaappiinne eksynyt ikinä ns. maanantaikappaleita? Reklamoinnissa kannattaa olla aina rehellinen, sitähän mekin odotamme brändiltä – ja suosittelen lämpimästi myös hengittelemään pahimman kiukun ja pettymyksen ulos. Ystävällinen asenne on se mikä kannattaa, aina!

-Maj

7 Comments

 1. Rena 2.6.2016

  The kids look so cute in their summer looks!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
 2. Amaalia 2.6.2016

  Missä Zarassa käytte? Olenko ihan väärässä, ettei Tampereen lähellä ole Zaraa? Itse en ole ostanut muuta kuin käytettynä Zaran vaatteita ja onhan ne olleet aika kivoja varsinkin kuoseiltaan. Laatukin mun mielestä ihan ok (samaa tasoa kuin Lindex ym). Verkkokaupastakaan ei vissiin saa tilattua vai olenko väärässä :)?

  Vastaa
  • Maj 2.6.2016

   Helsingissä käyn aika usein ja poikkean siellä Zarassa :) Turusta löytyy myös Zara ja netistäkin saa nykyään tilattua!

   Vastaa
 3. Ira 2.6.2016

  Polarn o Pyret on mennyt todella paljon alaspäin laadussa. Pari vuotta sitten ostin käytettyjä bodyjä yms, olivat/ja pysyivät todella hyvässä kunnossa. Nyt lähiaikoina kaikki uutena ostamani ovat muutaman käyttökerran jälkeen ihan järkyttävän näköisiä. Nukkaantuneita riepuja. :/

  Gugguu taas ei petä juuri koskaan ja mielelläni ostankin kotimaista. :)

  Vastaa
 4. Kateliini 2.6.2016

  Hei! Juuri tänään mietin tätä lastenvaateasiaa, kun pyöräiltiin pojan kanssa kaupunkiin! Fillarointia rakastavalla pojalla nimittäin housuja kuluu. Appareita ei ole tämä poika koskaan tarvinnut, ja vauhtia piisaa, välillä kurvaillaan niin tiukasti että polvi ottaa maakosketusta. Muutenkin ulkona juostessa tuntuu, että meidän poika on se joka kaatui polvet puhki.

  Tässä se onkhelma, olisi niin kiva ostaa noilta mainitsemiltasia merkeiltä, mutta kun poika on vauhdikas ja rymyää lätäköt ja ojat, niin ei millään raaski laittaa rahoja kalliimpiin housuihin. Lastenjuhliin laitoin pojalle mun lempparihousut, taisi olla toista kertaa jalassa. ”Säästelen” parempia vaatteita juhliin ja kyläreissuille. No, sitä mentiinkin sitten juhlia pihalle jatkamaan ja kräts, kohta oli reikä polvessa… :/

  Ketään joka tunnistaa ongelmaa? Hennesin 10e collareiden puhki saaminen ei tunnu niin pahalta.

  Ja edellisen kommentoijan kanssa samaa mieltä. Popin laatu mennyt alas päin. Pari paitaa ostin ystävältä, joka oli ostanut ne kirpparilta, jotain tosi vanhoja. Kestäneet meilläkin pari vuotta, eikä vieläkään nyppyyntyneet tai muutenkaan kuluneet. Pieneksi vain käyneet. Itse ostin jostain alesta uudempaa tuotantoa raitapaidan ja se oli saumurilla surauteltu niin huolettomasti, että olkasauma alkoi irvistää. Reklamoin kyllä, mutta meinasivat, että sen verran ollut käytössä, etteivät korvaa. Ymmärrän kyllä, mutta silti huvittaa kun ne vanhat paidat oli jo (vähintään) kahdella lapsella olleet ilman mitään vikoja.

  Postauksiasi on kiva lukea aiheesta riippumatta! :) mukavaa kesää!

  Vastaa
 5. Elina 8.6.2016

  PO.Pille olen reklamoinut muutamasta vaatteesta ja aina on saatu uusi ehjä vaate tilalle. PO.Pin sisävaatteiden laatu on kyllä myös mun mielestä huonontunut. Mini Rodinin yksi teeppari meni meillä parissa pesussa ihan kamalaksi, mutta siitä en sitten ikinä tehnyt reklamaatiota.

  Vastaa
 6. Annikaa 15.7.2016

  Gugguuta ei meille enää tuu. Ihan parhaita hoikalle lapselle, mutta laadun vaihtelua liikaa. Osassa meillä värit haalistuneet. Nyt on Papu testissä, toivon että nämä ovat laadukkaita ja värit ja kangas muutenkin pysyy hyvänä.
  Metsolan vaatteet ovat meillä parhaiten pysyneet kuosissa, värit kahden lapsen jäljiltä edelleen kirkkaat ja kankaassa ei haituvan haituvaa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *