Pavlova on ehdottomasti yksi kesän lempiherkuistani! Marenkikakku on helppo valmistaa, mutta sen kanssa pitää olla aavistus kärsivällisyyttä. Pavlovaakin helpompi on toki tarjota kesävieraille simppelisti tuoreita mansikoita jädellä, mutta marenkikiekoissa on pikkusen enemmän yritystä ;) Rapsakan, kevyen, Pavlovan voi koristella millä tahansa marjoilla tai hedelmillä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marenki
(pellillinen pieniä kiekkoja)
4 munanvalkuaista
2,5 dl sokeria
1 tl maissitärkkelystä
1 tl sitruunamehua

Vatkaa ensin huolellisesti erotellut valkuaiset vaahdoksi, sitten lisää muut ainesosat hiljalleen ja vatkaa jämäkäksi vaahdoksi, joka ei kulhoa kallistaessakaan valu mihinkään. Vaahdosta voi tehdä yhden ison kiekon tai sitten useampia pieniä kiekkoja uuninpellille – tai heittäydy villiksi ja tee vaikka pitkula. Minikiekot on aika kätevä vaihtoehto, jos haluat seuraavanakin päivänä herkutella. Paistetaan 125 asteessa keskitasolla 1 h 30 min. Anna kiekkojen jäähtyä hetki, jonka jälkeen levitä kerma ja koristele.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mini-Pavlovien päältä löytyy kerman lisäksi mansikoita, pensasmustikoita, viinirypäleitä, Fazerin sinistä ja omasta pihasta napattua minttua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään tehtiin nämä yhdessä Reben kanssa – ja oli tietty hyvää, vieraillekin maistui :)

-Maj

2 Comments

  1. Nette 30.6.2016

    Näyttää hyvältä! Olenkin halunnut testata pavlovaa jo pitkään, en ole vain saanut aikaiseksi.. :) Jääkö pavlovan sisus pehmeäksi tämän ohjeen mukaan, vai tuleeko siitä kauttaaltaan kovaa, kuten perinteisessä marengissa? Tämä on aina mietityttänyt! :D

    Vastaa
  2. Jeppula 1.7.2016

    Kiitos ohjeesta. Testasin tänään ja hyviä tuli <3

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *