Aloitetaan kuvasaldon purkaminen viikonlopun herkullisimmasta tapahtumasta, Taste of Helsingistä. Pakko myöntää, että meikäläinen olisi onnistunut missaamaan koko tapahtuman ilman Idaa, onneksi ystäväni tsemppasi kuvauspäivän jälkeen lähtemään vielä mestoille. Sade ei haitannut menoamme ja onnistuimmepa vielä saamaan parhaan mahdollisen oppaan mukaamme ;)
Hyvän safkan ja tietty viinilasillisten äärellä. Katokset suojasivat hyvin sateelta. Ja tiedättekö loppuillasta saimme ihailla superkaunista, pastellin sävyistä taivasta.
Ravintola Ö:n selleri kolmella tapaa. Todennäköisesti heinäkuussa pääsen herkuttelemaan paikan päälle.
Viini-tastingin meille veti Suomen parhaimpiin sommeliereihin lukeutuva Markku Niemi Suomen Sommelierit Ry:ltä. Maistelimme Alsacen alueen Grand Cru Rieslingejä, ensimmäinen maistamamme viini oli vuodelta 1997, ja siitä siirryttiin sitten ”nuorempiin vinkkuihin”, huh! Viinivinkit taskussa ja matkaviinit laseissamme lähdimme kohti ravintola Grönin telttaa!
Tocan kirjolohiannos oli hyvää, samoin Murun etanarisotto! Jos ihan rehellisiä ollaan, niin kaikki maistelemamme ruuat olivat niin huikeita, että on vaikea nimetä yhtä parasta. Tocan friteerattu, juustoinen risottopallokin oli aika herkkua, vitsit. Bistro-O-Matin mansikkaisen jälkkärilautasen olisin nuollut, jos vain olisin kehdannut – mutta toisaalta, samaan kategoriaan upposi myös Ö:n kuusenkerkkä-jälkkäri.
Nämä hatut herättivät ihmisissä ihmeen paljon hilpeyttä?!
Makumatkamme ja iltamme päättyi Aperol Sprizeihin, mun ja Idan lempparidrinkkeihin.
Ensi vuonna aivan ehdottomasti uudestaan, oli niin kivaa! Ja tiedän, minne haluan mennä syömään seuraavalla Helsingin visiitilläni.
Jos nyt jotain pientä toivetta saisin ensi vuoteen heittää, niin vähemmän sadetta, kiitos.
-Maj
No on kyllä tosi herkullisen näköistä ruokaa! ihanan väriset drinksut, nam.
NO siis parasta, heinäkuun Tallinnanreissulla pakko päästä herkuttelemaan Ö:n safkoilla <3
Ei nyt kyllä liity tähän postaukseen, mutta ajattelin tehdä suklaakakkureseptilläsi juhannuskakun (näytti niin hyvältä). Käytätkö taikinaan tavallista vai tummaa kaakaojauhetta? :)
Moikka Lara! Ei haittaa, vaikka ei liitykään tähän. Mä käytin tätä -> http://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/9639/fazer-cacao-200g/ :)