… Joka päivä ja joka paikkaan. Samuel oppi miltei kerrasta pyöräilemään alkukesästä ja sen jälkeen fillari ja poika ovat olleet erottamattomat. Itse asiassa meidän molemmat lapset taisivat oppia pyöräilemään ilman apupyöriä neljän vuoden iässä. Samuelilla vaan vauhtia ja intoa riittää kaksikertaisesti siskoon verrattuna. En muista onko tästä jo aikeisemmin mainittu, mutta potkupyörä on todella toimiva vekotin tämän taidon oppimiseen. Tasapaino, koordinaatio ja vartalon hallinta kehittyvät potkutellessa kuin itsestään ja polkemaan oppii vain polkemalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teppo ihmettelee menoa! Muistelisin, että itselläni fillaroinnin oppiminen ei sujunut näin helposti kuin nykylapsilla. Ei siihen aikaan tainnut potkupyörät olla kovin yleisiä, vai oliko niitä olemassakaan? Nykyään jo 2-vuotiaat potkuttelevat menemään ja ovat myös aikaisemmin valmiita oikean pyörän selkään. Itse muistan kaatuilleeni paljon, ennen kuin aloin pysymään pystyssä ja ajamaan edes pieniä matkoja. Meillä molemmat nakerot pystyivät aloittamaan pyöräilyn ilman apupyöriä aika vähillä kaatumisilla. Ehkä olin itse vain kömpelö lapsi, kröhm, ja vähän kömpelö taidan olla edelleenkin :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Molempien lasten pyörät ovat Tunturi-merkkisiä ja ne on hankittu käytettyinä. Pyörät lähtevät luonnollisestikin meiltä edelleen kiertoon, ne ovat tosi hyvässä kunnossa molemmat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lasten kanssa ulkoillessa ja ajellessa on tärkeintä muistaa mennä heidän ehdoillaan. Välillä on hyvä pysähtyä ja jäädä tutkimaan vaikka matoja tienvarteen, tai keksiä muuta mielenkiintoista seurattavaa matkan varrella. Ollaan käyty itseasiassa melko pitkilläkin lenkeillä, aikuiset juosten ja lapset pyöräillen. Miten kätevää, että juoksutreeni hoituu tarvittaessa näinkin! Sampan kanssa me pyöräillään niin puistoon, kuin lähikauppaankin.

Pidempikin matka taittuu mukavasti pyörän selässä, ja sisarustenvälinen pikkukisailu kuuluu aina asiaan. Millaisia pyöräilymuistoja teiltä löytyy? Onko fillari kesän suosikkikulkuväline? Mukavaa pyöräilykesää kaikille :)

-Maj

5 Comments

 1. Kiti 18.7.2016

  Reippaat pienet! Mulle pyöräilyn opettelu oli vaikeaa ja vieläkin oon aika arka pyörän selässä. Siltikin teen pyöräretkiä joka kesä. Arjessa pyörä tulee otettua esiin igan liian harvoin, se olis kyllä hyötyliikuntaa parhaimmillaan!

  T: Kiti
  http://www.lily.fi/blogit/katso-tarkemmin/ruman-tyton-identiteetti

  P.S Teppo! <3

  Vastaa
 2. Tanja 19.7.2016

  Veikkaan, että juurikin tuo potkupyöräily tekee niin ison eron pyöräilyn opetteluun. Apupyöräthän ovat vähän huonoja siinä mielessä, että niiden kanssa ei esim. kääntymistä opi oikein lainkaan, mutta potkuillessa just tasapainon kanssa meno on aika samantyylistä :) !

  Vastaa
 3. Anniina 19.7.2016

  Ihana fiilis näissäkin kuvissa :) Mä opin muistaakseni 6-vuotiaana pyöräilemään eikä se ihan helppoa ollut. Vähän kömpelö tyyppi kun olen! Vieläkään ei oikein luonnistu esim pelkällä vasemmalla kädellä ohjaus, vaikeuttaa kaupungissa pyöräilyä kun pitäisi näyttää mihin suuntaan kääntyy :(:D Mutta paljon kyllä tulee pyöräiltyä, sillä pääsee niin nopeasti paikasta toiseen kaupungissa ja on hyvää hyötyliikuntaa :) Kypärä vaan pitäisi hommata, tapa olla käyttämättä on jäänyt jostain teini-iästä.

  Vastaa
 4. Anni 19.7.2016

  Meidän juuri 3v oppi myös kerrasta pyöräilemään ilman apupyöriä nyt alkukesällä . On potkupyöräillyt 2v alkaen. Loistava kyllä tuo potkupyörä! Meidän poika hallitsee pyörää todella taitavasti juuri sen ansiosta.
  Itse ajoin ilman apupyöriä vasta 6-vuotiaana vaikka liikuin ja pyöräilinkin paljon.

  Vastaa
 5. Sofia 19.7.2016

  Olen itse melko kömpelö ja opin muistaakseni pyöräilemään vasta 6-vuotiaana ilman apupyöriä. Lapset vaikuttavat onneksi ketterämmiltä; poika oppi pyöräilemään ilman apurattaita 3 v 10 kk iässä ja vajaa 2-vuotias tytär potkuttelee jo hurjaa vauhtia Pukyllaan. Kyllä nuo potkupyörät edesauttavat huomattavasti oppimista!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *