Hei tyypit, terkkuja täältä sateisesta Ylivieskasta! Juoksutreenien kanssa menee kuulkaas vähän heikonlaisesti. Itseasiassa jo pari viikkoa ennen Paavo Nurmi Marathon-tapahtumaa mun oikean jalan varas kipeytyi yhden lenkin jälkeen. Sain tulehdukseen 10 päivän antibioottikuurin, ja kipeästä varpaasta irtosi suurimmaksi osaksi kynsi. Varvas tuli kuitenkin ok kondikseen ja pääsin osallistumaan puolikkaalle Turkuun.

Puolimaratonin jälkeisenä päivänä varvas mustui, turposi ja siihen tuli sietämätön kipu. Nukuin yhden yön roikottaen jalkaani sängyn yli vesiämpärissä, varpaani tyyliin mätäni, vitsit miten rasittava kipu. En voinut kunnolla varata painoa jalalle ja jälleen aloitin antibiootit. Teki muuten todella hyvää kun poikani tallasi kengillä kipeän varpaan päälle ja vielä samana päivänä mieheni vahingossa astui koko painollaan mihinkäs muuallekaan, kuin juuri sen varpaan päälle. Kiereskelin kiroillen lattialla ja harkitsin leikkaavani koko varpaan irti.

No, Tallinnassa kaaduin ja tikatun leuan lisäksi vasen reisi venähti – ja tietty SE sama saakelin VARVAS kipeytyi ja meni mustaksi kokonaan. Pari päivää sitten kynnen loputkin jämät irtosivat ja kuten ystäväni sanoikin, puhtaalta pöydältä on hyvä aloittaa, hahah! Sairaanhoitajasiskoni taas tutki tilannetta otsa kurtussa ja tuumasi, että on mahdollista, että jään  kynnettömäksi koko loppuelämäkseni. Itse olen henkisesti valmistautunut syksyllä hautaamaan koko varpaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luonnollisestikaan lenkkeily ei ole tullut kysymykseenkään kivun ollessa pahimmillaan. Nyt siitä puolikkaasta on kulunut pari viikkoa, ja täällä Ylivieskassa kävin heittämässä yhden pidemmän lenkin. Se meni kyllä ihan hyvin, ei mitään vaurioita/kipuja jaloissa, ainoastaan kainalot hiertyivät verille vääränlaisen topin takia. Tämä mun touhu alkaa olla jo koomista, sainhan juuri edellisenä päivänä tikit pois leuastani :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitään hiertymiä tai muita varvasongelmia mulla ei ole koskaan aikaisemmin ollut. Paikat eivät ole olleet jumissa, enkä ole ollut mistään kipeä. Joten, onko se tämä ikä vai huonoa tuuria?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palautuminenkin tuntuu kestävän pidempään, täytyisi varmaan alkaa kiinnittämään enemmän huomiota kehonhuoltoon tai koko juoksuhomma tyssää tähän. Ei ole yhtään mukava olo lähteä seuraavalle puolikkaalle ensi kuun alussa, ennemminkin tuntuu siltä, että jotain sattuu takuuvarmasti –  pahinta olisi jättää juoksu kesken pikkuvaivojeni takia, buu! Mistä saada uutta tsemppiä ja puhtia juoksuun, ripaus itsevarmuuttakin tulisi tarpeeseen?

-Maj

6 Comments

  1. Kesä 17.7.2016

    Minkä merkkinen ja mistä tuo takki on?

    Vastaa
  2. taru 18.7.2016

    Anteeksi, mutta nauroin ääneen sun varvasjutulle. ;-)Toivottavasti se paranee pian!!! Ja kiitos elämänmakuisesta blogista! ;p

    Vastaa
  3. maiju 18.7.2016

    Vammat ja kivut ei ole naurun asia, mutta alko kauheesti naurattaa tuo varpaan hautaaminen :D Sulla on hauska tyyli kirjottaa!

    Vastaa
  4. Sanna 18.7.2016

    Et ole vaivasi kanssa yksin. Olen muutama vuosi sitten saanut liian pienillä lenkkareilla molemmista jaloista isovarpaista kynnet irti. Ensin pirun kipeät, mustuivat ja ajan kanssa tippuivat pois. Vaivan takia kävin jalkahoitajalla sekä lääkärillä ja molemmat sanoivat että vain aika auttaa. Tärkeää on kosteuttaa varpaan kynnen alla ollutta ihoa koska uusi kasvava kynsi ns. tarttuu ihoon pintaan kiinni. Valitettavasti kynnet ovat tippuneet minulla uudestaankin ja ovat todella herkät, koska kynsipatja eli kynnen tyvi on vaurioitunut aikanaan. Ärsyttävä vaiva, joka on nostanut hyvät ja erityisesti sopivan kokoiset kengät todella suureen arvoon. Tsemppiä sulle! :)

    Vastaa
  5. Flipflops 19.7.2016

    Voi itkut! Nyt sitä kehonhuoltoa, mä olen vannonut putkirullan nimeen viimeiset 2 vuotta. Ilman sitä ja venyttelyä palautuminen treeneistä kestäisi mulla varmasti päivätolkulla. Tsemppiä sinne ja kyllä se varvaskin siitä toivottavasti pikkuhiljaa palaa ennalleen!

    Vastaa
  6. Minttu 27.7.2016

    Kuulostaa tosi ikävältä ja kivuliaalta!
    Mulla tuli viime kesänä pari rasitusmurtumaa jalkaterään. Koko talven jalka oli oikeastaan ihan ok, pystyin jopa treenaamaan. Keväällä aloin ettimään uusia lenkkareita, että pääsen taas juoksemaan. Uuet, tukevammat lenkkarit tuli tarpeeseen murtuneen jalan takia. En ehtiny ostaa vielä uusia kenkiä ku jalka alkoi taas kipuilla. Mikäs se siellä taas, rasitusmurtuma. Samassa jalassa. Nyt pitäs malttaa antaa jalan levätä 2kk. Mun osalta juoksu- ja hyppylajit oli lääkärin mukaan tässä, kyllä tämä sieppaa.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *