Hyvät leidit, seuraavaksi ajattelin esitellä mun lempikengät ja kertoa niiden tarinan. Lempikenkäni ovat kaikessa ihanuudessaan ja yksinkertaisuudessaan tässä:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lempikenkäni ovat olleet monessa mukana, ne eivät hankaa, purista tai paina, vaikka kävelisin pidempiäkin matkoja. Ne ovat juhlineet kanssani festareilla, reissanneet ulkomaille ja päätyneet jalkaani ihan arkenakin. Ne antavat mulle vähän lisää senttejä, tekevät ryhtini paremmaksi ja saavat jalkanikin ehkä näyttämään hiukan solakammilta. Lempikengät on ostettu heräteostoksena H&M:ltä, muistaakseni vielä jostain alennusmyynneistä. En ikinä uskonut, että spontaanista huumasta kehkeytyy jotain näin kestävää. Lempikengät ovat saaneet aika usein kehujakin osakseen ja sitten ostopaikan kertoessani: ”Nää on vaan Hennesiltä” saan kuulla, että: ”Oikeesti?” No oikeesti, ja kyseessä ei ole laadukkaampi erikoismallisto, vaan kengät on valmistettu muovista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siinä oli muutamia kuvia meidän yhteisistä hetkistä. Tänä kesänä kuitenkin tapahtui se, mitä olen vähän jo etukäteen pelännyt ja toisaalta myös ennakoinut. Kyllä, lempikengät alkoivat hiljalleen osoittamaan merkkejä siitä, että ne ovat tulemassa tiensä päähän. Se nyt on tietysti ihan ymmärrettävää, sillä kenkiä on käytetty paljon. Yläosista alkoi näkymään valkoinen muovi, remmien tarrat eivät pitäneet. Pelkäsin, että tämä jää meidän viimeiseksi yhteiseksi kesäksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Halusin silti niin kovasti vielä jatkaa yhteistä taivaltamme, en halunnut olla mikään luovuttaja. Vein kengät Tampereen parhaimmalle suutarille, hän otti jaloistani mittoja ja lupasi tehdä kaiken voitavansa. Viikkoa myöhemmin, sydän pamppaillen menin hakemaan kenkiäni – enkä ollut uskoa silmiäni nähdessäni ne. Lempikenkien yläosa oli vaihdettu kestävään mokkanahkaan ja remmit oli kokonaan rakennettu uusiksi, tarroja myöten. Kenkien ulkonäkö, istuvuus ja mukavuus parani entisestään. Onneksi annoin kengille toisen mahdollisuuden, vaikka niiden korjaamiseen menikin vähän enemmän rahaa, kuin mitä alunperin maksoin niistä. Täydellisesti istuvia, jalassa supermukavia ja vielä korollisia kenkiä ei löydykään ihan joka kulmalta. Me kuljemme yhdessä vielä monta kesää, jatkossakin reissaamme, käymme festareilla ja handlaamme vähän ryhdikkäämpänä arkea.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tunnustettavahan se on, että matkan varrella on sattunut hairahduksiakin. Ostin nämä uututtaan kiiltelevät menokkaat paremman laadun toiveessa &Other Storiesin verkkokaupasta. Ihan nätit nämäkin ovat eikö vain? Vanhassa vara parempi, siltikin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aika samanlaisia, mutta silti kuitenkin erilaisia. Lempikenkiin jalat sujahtaa astetta sutjakkaammin ja askekin on hiukan kevyempi, olo luottavaisempi.

ps. Tampereen paras suutari löytyy täältä.

-Maj

2 Comments

 1. Sara // housefive 27.8.2016

  Huippujuttu, että suutari sai nuo korjattua. Ovat munkin mielestä tosi kivat :) mun lempparinilkkurit on myös H&M:ltä sitä heidän premium quality-mallistoa. Sieltä olen löytänyt muitakin kestäviä ja yksinkertaisen kauniita asusteita.

  Mukavaa syksyä teille :)

  Vastaa
 2. O 29.9.2016

  Mikä mahtaa olla Tampereen parhaan suutarin nimi tai osoite? Lempikengät odottavat täälläkin suutarin käsittelyä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *