panic

Viime hetken juoksupaniikki ei ole täysin oikea sana kuvaamaan fiiliksiäni, vaan enemmänkin mua vaivaa epävarmuus (ja harmitus!) omasta kunnosta, sillä tänä kesänä meikämuorille on sattunut ja tapahtunut kaikenlaista. Alkuviikosta kyselin Snapchat seuraajiltani (magicpoks) vinkkejä tulehtuneeseen/kipeytyneeseen akillesjänteeseen, mutta niin se vain on, että lepo taitaa olla melkeinpä ainoa lääke siihen. Akillesvaivoista en olekaan itse vielä ennen tätä koskaan kärsinyt, mutta Miikallahan on kokemusta niistä munkin puolesta.

Oma tilanteeni on nyt kuitenkin se, että kävely luonnistuu jo kivutta, ajattelin vähän testailla hölkkääkin huomenna. Jalan kunto ja kaikki muukin selvinnee viimeistään lauantaina, kun otan osaa Twilight Runille täällä Helsingissä. Juoksu jännittää enemmän kuin koskaan. Tänään selvisi, että taitan matkani yksin, sillä juoksukamunikin tuli kuumeeseen, miten kenelläkään voi olla näin huonoa tuuria? Nyt sormet ja varpaat ristiin, että paikat kestää ja pääsen juosten maaliin, ei niin väliä missä ajassa :)

-Maj

3 Comments

 1. Tarude 5.8.2016

  Heips,
  En nyt oikein ymmärrä, että miksi pitää juosta joku puolikas, jos jalka on kipee, eihän se nyt mikään olympia finaali ole. Ja vaikka olisikin, niin sittenkään ei pitäisi juosta, pitäisi vaan todeta, että tuleehan niitä uusia kisoja?
  Hoitaisit jalkasi kuntoon ja juoksisit sitten kun kunnolla terveenä pystyt :0).

  Vastaa
 2. Hanna 8.8.2016

  Juu, akillesvaiva on kyllä ikävä ja kroonistuu helposti jos jalkaa ei lepuuta ja kuntouta oikein. Itsellä akilles tulehtui toukokuussa ja olin ensin muutaman viikon juoksematta mutta särky jatkui. Sitten kävin lääkärissä, joka totesi, että kannattaa pistää kortisonia. Tämän jälkeen pikkuhiljaa fysioterapeutin ohjeilla olen jalkaani kuntouttanut, nyt pystyn jo juoksemaan vähän mutta jalka ilmoittaa heti, jos on tullut liikaa treeniä. Mulla on tavoitteena Tampere puolimaraton syyskuussa mutta saa nähdä miten käy.

  Vastaa
  • Maj 9.8.2016

   Jep, näinhän se taitaa olla, täytyy ottaa iisisti nyt tovi. Miika kärsi useita vuosia akillesvaivoista, kunnes se lopulta napsahti katki kokonaan, toki nykyään se ei enää vaivaa yhtään :) Tsemppiä puolimaratonille, jos jalka vain kestää osallistua!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *