*yhteistyössä Nespresso

Aloin tämän postauksen tiimoilta pohdiskelemaan millainen on mun huono aamu? En missään nimessä ole aamuvirkku, vaan päinvastoin. Ensimmäisenä ja viimeisenä huonosta aamusta tulee mieleen yksi sana, ja se on kiire. Inhoan kiirettä (kukapa ei?) ja etenkin superkiireisessä aamussa on aina kaikki katastrofin ainekset ilmoilla. Kiireessä ensinnäkin pinna kiristyy, tavarat kimpoilee käsistä ja tulee mokailtua muutenkin entistä enemmän. Nespresson teettämän tutkimuksen mukaan, eniten aamukiire vaivaa 18-22-vuotiaita suomalaisia, mutta miten musta jotenkin tuntuu, että perheellisistä ystävistäni noin 100% kärsii myös kiireisistä ja enemmän tai vähemmän stressaavista arkiaamuista?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tutkimuksen mukaan parasta lääkettä suomalaisten kurjilta tuntuviin aamuihin on aamukahvi, hetki omaa aikaa ja hyvä aamiainen! Siitä olen kyllä kyselyyn vastanneiden mukaan ihan täysin samaa mieltä. Eli ratkaisuna taitaa olla vain ja ainoastaan laittaa kello herättämään entistä aikaisemmin. Suosittelen myös illalla tekemään kaikki mahdolliset toimenpiteet, jotka helpottavat aamua. Valitsemaan vaatteet, pakkaamaan reput ja jopa kääntämään eteisessä koko perheen kengät valmiiksi menosuuntaan päin. Myönnän muuten olevani aikalailla hirviö ennen ensimmäistä kahvikupillistani, sen nauttisin mielelläni rauhassa. Jos tarvitsen toisen, niin sen voin hörppiä vaikka sitten aamutoimien lomassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aamukahvi surahtaa nopeasti kuppiini Nespresso Latissima Touch -kahvikoneellani – ja ehdottomasti kahvini kaipaa seuraakseen myös maitoa. Kahvin myötä silmät saa kunnolla auki ja pystyy ajattelemaan asioita ainakin vähän fiksummin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nespressolta on tullut myös uutuuskahvimaku Envivo, pidempi espresso, jossa maistuu vivahdus piparkakkua! Nespresso lupaa vivahteikkaan Envivo Lungon herättävän hyvän päivän aamuun, kuulostaako hyvältä? Envivo on vahva (vahvuusaste 9), mutta kuitenkin samalla karamellinen makuelämys.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun elämäni ehkä kaikkien aikojen surkeimmasta aamusta on jo vuosia aikaa. Kärsin voimakkaasta raskauspahoinvoinnista ja olin tolkuttoman väsynyt aamullakin. Olin jo valmiiksi myöhässä töistä, etsin ikuisuuden ehjiä sukkahousuja ja lopulta sain kiskottua yhdet suhteellisen siistit sukkikset jalkaani, mutta astuin ne jalassa koiran kakkaan (kiitos Teppo!). Tupsuttelin irtopuuteria järkyttävän jauhokasan naamalleni, lähdin töihin rikkinäisissä sukkiksissa, naama valkoisena itkunauraen – ja imeskellen jääpalaa, jonka toivoin auttavan pahoinvointiin.

Hei, onko siellä joku muukin ei-aamuihminen linjoilla? Oletko kenties kahvikoneen tarpeessa? Heitä kommentti Magicpoksin Instagramissa käynnissä olevaan arvontaan, palkintona on kuvassakin näkyvä Nespresso Lattissima Touch -kahvikone, mikä löytyy meidänkin keittiöstä :)

Huom! Blogin kommenttiboksissa ei voi osallistua arvontaan.

Arpaonnea ja parempia aamuja toivottelee,
Maj

16 Comments

 1. Lara 26.8.2016

  Tänään oli huono aamu..ja päiväkin sisälsi vaikka mitä vastoinkäymisiä.. Paras vain laittaa kaikki jo valmiiksi iltaisin. Tietysti uusi kahvikonekin voisi helpottaa aamuja :)

  Vastaa
 2. Leena T 26.8.2016

  Hep, EI-aamuihminen ilmoittautuu. Etenkin lasten syntymän jälkeen aamut on usein katastrofaalisia, varsinkin mun pään sisällä :D. Kahvikone olis täydellistä!

  Vastaa
 3. Helinä 26.8.2016

  JUST siks mä nautin eniten viikonlopuista; ei kiirettä! Kahvikone on supertyylikkään näköinen, olisi kiva päästä myös maistamaan… :)

  Vastaa
 4. Sini 26.8.2016

  Aamut sujuvat yllättävän hyvin, kun syksyn arkirytmiin ja rutiineihin on vihdoin päässyt taas kiinni. Kahvia täytyy kyllä aamulla saada heti, joten kahvikone olisi siihen oiva apu!

  Vastaa
 5. Bbbjl 27.8.2016

  Antisyksyihminen täällä taas hei! Arvaat ehkä itekkin miksi osallistun srvontaan x) syksy + kofeiinipiristys aamulle = perfecr kombo! :)

  Vastaa
 6. Aurora 27.8.2016

  En todellakaan ole aamuihminen vaan niin iltaihminen kun vaan olla voi. :) Hyvä kahvi kuitenkin auttaa jo todella pitkälle, joten tällainen kahvikone tulisi todella tarpeeseen :)

  Vastaa
 7. Lil 27.8.2016

  Minä oon aamuihminen, mutta hyvän aamufiiliksen kiire pilaa nopeasti. Kahvikone meille, kiitos :D

  Vastaa
 8. Hammi 27.8.2016

  Kahvia tekee aamuisin mieli, mutta yleensä en jaksa itselleni keittää vaan hörppään kupin vasta töissä. Kahvikonehan olisikin ratkaisu tähän!

  Vastaa
 9. MariaK 27.8.2016

  Aah, kahvisi näyttää herkulliselta. Kahvikone olisi oiva apu syksyn aamuihin kun on saatava kaksi koululaista ja yksi eskarilainen ovesta ajoissa ulos ja aloitettava omat opiskelut. Herkkukahvin kera koulutehtävien tekokin olisi mieluisampaa ;)

  Vastaa
 10. Maaret 27.8.2016

  Rauhalliset, kiireettömät aamuhetket kera maistuvan kahvin on tie hyvään päivään,

  Vastaa
 11. Julia 27.8.2016

  Olin ennen aamuihminen, mutta mitä kauemmin olen mieheni kanssa ollut, olen huomannut minunkin aamujen vaikeutuneen. Voiko hänen iltaihmisyys tarttua? :D Kahvi on asia jolla starttaan jokaisen aamun, joko omasta kahvimukista kotona tai termarista työmatkalla.

  Hyvää viikonloppua ja tsemppiä tuleviin syysaamuihin! <3

  Vastaa
 12. Annu 27.8.2016

  Hep! En todellakaan ole aamuihminen,enkä varsinkaan talviaikaan kun on pimeää herätessä.
  Meillä opetellaan elämää uutukaisen vauvan kanssa ja sirkukseen kuuluu myös 4 ja 2 vuotiaat jotka pitävät äidin ja isän kiireisenä.
  Haluaisin ilahduttaa voitolla miestäni joka rakastaa kahvia ja aikaisia aamuja ja on ollut paras mahdollinen puoliso ja isä, mutta arjen kiireissä usein hän jää huonommalle huomiolle ihan vahingossa.

  Vastaa
 13. M 27.8.2016

  Olen kans niin aamuntorkku kun voi olla! Nyt kun olen vauvan kanssa kotona niin harvoin kerkeän kahvia nauttimaan, ainakaan kuumana ;) ja harvoin jaksaa alkaa vain yhtä kupillista keittelemään, joten tuollainen kahvikone olisi unelma! Saisi myös vähän eri makuisia kahveja välillä.

  Vastaa
 14. mari 27.8.2016

  Itse olen aamuihminen ja mies kaikkea muuta…siitä se soppa syntyykin ;) mielellä arvonnassa mukana :)

  Vastaa
 15. Annemari 27.8.2016

  Arkiaamuni alkavat oikeastaan aamuyöllä, sillä pitkä työmatka ja aikaiset työvuorot pakottavat nousemaan ylös ennen aamun sarastusta. Vaikka kaikki vaatteista meikkisieniin ja puurohiutaleista kahvinkeittimeen on illalla aseteltu valmiiksi, joudun toistuvasti tappelemaan kelloa vastaan, että kerkeän töihin. Kahvikone olisi aamujeni piristys, sillä 1,5h työmatkalla ehtisin nautiskella kahvini kaikessa rauhassa. Tämänhetkinen, jo parhaat päivänsä nähnyt keitin, saa minut kyllä hereille extratummapaahtoisen kahvinsa voimin, mutta jonain aamuna tuo aparaatti vielä pettää minut. Se olisi elämäni karmein aamu, sillä joutuisin ehdottomasti turvautumaan huoltoaseman pikakahviin. Minun ihanaan aamuuni kuuluisi siis herkullinen erikoiskahvi, jota juodessa aamukiireeni unohtuisi ajellessani töihin. Loppujen lopuksi, kahvihetki maisemia katsellessa voisi olla ihanaakin, kun se olisi astetta herkullisempi :)

  Vastaa
 16. Teea 27.8.2016

  Viikonloppuisin aamut on kivoja,arkena en käynnisty millään niin aikaisin kuin pitäisi!Ainainen kiire!Kahvi on ihan must aamulla,et kone lähtis edes jotenkin käyntiin.Ihana kahvikone,kunpa onni suosisi..

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *