No, nyt on vihdoinkin hyvä hetki kirjoitella lomajutuista, näin syksyn kynnyksellä. Olen luvannut palata toukokuiseen Kyproksen lomaamme vinkkien kera, joten täältä tulee. Olimme siis lomailemassa aurinkoisella Kyproksella toukokuun kaksi viimeistä viikkoa, ensimmäisen lomaviikon olimme ihan neljästään, toiselle viikolle saimme seuraa vanhemmistani. Lomakuvia tuli napsittua ja jutun juurtakin riittää, joten ajattelin tässä postauksessa keskittyä pelkästään hotelliimme. Majailimme koko lomamme ajan samassa mestassa, Protaraksella, Rising Star -nimisessä huoneistohotellissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sijainti
Neljän tähden hotellimme sijainti oli omasta mielestäni lähes täydellinen. Hotelli oli aivan Fig Tree Bayn rannalla, mutta silti tosi lyhyen kävelymatkan päässä Protaraksen keskustasta. Rantaa pitkin kulki kivetty kävelytie, joka jatkui hotelliltamme molempiin suuntiin kilometrejä. Kamat oli helppo jättää altaalle ja poiketa vaikka mereen uimaan, tekemään rannalle hiekkalinnoja tai kävelemään rantakatuja pitkin. Hotelli oli rauhallinen, mitään meluhaittoja en itse ainakaan huomannut, vaikka mahdollisuus baareista ym. kantautuvasta metelistä oli tiedossa. Larnakan lentokentältä matka kesti reilun tunnin verran hotellille. Rauhalliselta Protarakselta pääsi Agia Napaan bussilla kätevästi ja edullisesti, yhden euron hintaan. Agia Napassa on enemmän ihmisiä ja vilkkaampi yöelämä, sekä myös yhdeksi maailman kauneimmista rannoista rankattu, Nissi beach. Kyproksen pääkaupunkiin, Nikosiaan, pääsee myös Agia Napasta bussilla parissa tunnissa ja muistaakseni bussilipun hinta oli jotain kympin hujakoilla. Me käytiin Miikan kanssa kahdestaan kiertelemässä ja tekemässä ostoksia Nikosiassa, menomatka taittui taksilla ja palattiin bussilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huoneet ja yleistä
Hotelli oli siisti ja palvelu pelasi odotetusti. Wi-fi toimi ja hotellista löytyi pieni kuntosali, joka oli asukkaiden käytössä lisämaksusta. Huoneemme oli simppeli, ei todellakaan mikään kovin ylellinen. Sisustus oli no, ei ainakaan mikään kuvauksellinen, vaan oikeastaan vähän karu. Lapset nukkuivat olohuoneessa jossa oli myös keittiön pöytä sekä keittonurkkaus. Me nukuttiin makkarissa, jossa oli kirkkaan vihreät seinät, outoja tauluja ja kovat sängyt. Parveke oli pienehkö, mutta siinä oli ihan kiva istuskella illalla suihkun jälkeen rasvailemassa sääriä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruoka
Ajattelimme, että lasten kanssa on kätevintä ottaa puolihoito, joka oli nimeltään Holiday Inclusive. Settiin kuului joka päivä aamianen sekä buffetlounas ja buffetillallinen viitenä päivänä viikossa. Se oli todella hyvä päätös, sillä ravintola oli siisti ja ruoka hyvää, ei varsinaisesti mitään makuiloittelua, mutta oikeasti ihan hyvää ja tuoretta. Päästiin sitäpaitsi mukavan helpolla, lapsille oli oma noutopöytänsä ja jälkkäriksi sai hakea aina jädeä. Lounaalla oli ihana kerätä oma lautanen täyteen salaatteja, fetaa ja tsatsikia. Parina päivänä viikosta saatiin toivottua vaihtelua, kun käytiin muualla lounaalla & illallisella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapsille
Rising Star on nimenomaan lapsiperheille suunnattu hotelli. Tarjolla oli vaikka minkälaista viihdykettä, Rebekka ja Samuel olivat ihan innoissaan kaikista aktiviteeteistä. Pari kertaa viikossa oli joku maksullinen juttu, tyyliin aarteenmetsästys, joihin piti etukäteen ilmoittautua, mutta muu toiminta oli ilmaista. Ohjelmassa oli minidiskoa, kasvomaalausta, pelejä, askartelua, vesileikkejä ym. Kids Clubin henkilökunta oli superihanaa ja joukosta löytyi myös suomenkielinen ohjaaja, jota lapsilla tuli oikein ikävä. Rebekka ja Samuel saivat myös uusia ystäviä ja vaikka yhteistä kieltä ei kaikkien kanssa löytynytkään, niin se ei paljoa menoa haitannut. Paikalla pyörivät myös Tjäreborgin maskotit, Lollo & Bernie, joita Samuel aluksi vähän pelkäsi :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Allasalue
Perheen kaikista pienimmille oli oma, varjoisa allas, mutta vähän isommille lapsille ei ollut varsinaisesti erotettu mitään omaa allasta. Uima-allas ei ollut superhieno, eikä kyllä valtavan isokaan, mutta kuitenkin ihan riittävä ja siellä mahtui polskuttelemaan. Itseasiassa meidän muksut viihtyivät vähän turhankin hyvin altaalla ja heitä piti suorastaan houkutella rannalle. Mä itse olisin niin paljon mielummin viettänyt aikaa enemmän muuallakin kuin altaalla, mutta varsinkin Rebekan oli jossain vaiheessa päivästä suorastaan pakko päästä treenaamaan uintia & sukeltamista nimenomaan tuttuun ja turvalliseen uima-altaaseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rising Star oli mielestäni ihan kiva hotelli, mitään erityistä valittamisen aihetta ei löydy, eikä pettymyksiä tai harmituksia tullut. Kuten jo sanottua, mikään luksushotelli tämä ei ole, pieni huoneiden kunnostus sekä paremmat sängyt tekisivät tosi paljon lisää viihtyvyyteen. Vanhempani varasivat hiukan paremman huoneen lisämaksusta, erona meidän perushuoneeseen oli valoisuus, ja huone oli varustettu hiukan isomalla partsilla, josta oli näköala merelle. Vanhempieni huoneessa oli myös siistimpi laminaattilattia.

Annan kuitenkin tosi paljon plussaa todella hyvästä sijainnista ja lapsiystävällisyydestä. Suosittelen siis lapsiperheille, joilla on leikki-ikäiset lapset ja hotelli hakusessa rannan vierestä. Oletteko te lomailleet Protaraksella tai onko kenties suunnitelmissa matka Kyprokselle? Seuraavasta lomapostauksesta löytyy sitten menovinkkejä tuleville Protaraksen lomailijoille :)

-Maj

12 Comments

 1. satu 30.8.2016

  Samassa hotellissa olin viikon reissulla toukokuussa 16.-23.5! Oli kyllä erittäin lapsiystävällinen ja turvallinen paikka lapsiperheille vaikkakin itellä oli lapset kotona ja naisten reissulla oltiinkin. Jopa lätkän MM-kisat nähtiin viereisessä baarissa Suomen kanavilta.Olipa mukava nähdä tutuista paikoista kuvia :)

  Vastaa
  • Maj 31.8.2016

   Eikä, haha, aika monelle tuntui olevan tärkeitä nuo lätkämatsit! Ei sitten kuitenkaan törmätty?

   Vastaa
   • satu 31.8.2016

    Illalla koin vielä Ahaa elämyksen,et taisitte olla perhe josta sanoin kaverille hotellin aamupalalla ”onkohan tuossa joku bloggaaja,kun näyttää niin tutulta?” :) En kyllä siellä tajunnut yhtään yhdistää,et mistä blogista. Lomalla on lomalla :D

    Vastaa
 2. Lucy 31.8.2016

  Eka kertaa kommentoin blogiisi vaikka lukija olen ollut vuosikausia :)
  pakko vain sanoa kun niin hauska sattuma oli että iteki olin samaa aikaa lomailemassa fig tree bayssa ku tekin keväällä, me olimme vain siellä niemennokan päässä, finnmatkojen hotellissa. Olen myös kotoisin ylivieskan naapurikunnasta, joten sitä kautta oikeastaan aikoinaan blogiisi eksyin, kun sillon tuntu niin hassulta et joku kirjotti postausta esim vierailusta kärkkäisellä (oon itse asiassa sielläki sut bongannu vuosia sitte :D)

  Vastaa
  • Maj 1.9.2016

   No pitipäs sattua! Varmasti ihmettelit, en itsekään oikein tiedä, että MIKSI :D

   Vastaa
 3. Anu 31.8.2016

  Hei Maj!
  Vaikka olenkin lukijasi piiitkältä ajalta, en ole ennen kommentoinut, mutta nyt oli pakko kun oli niin tuttuja maisemia. Itse olen kovin tykästynyt Kyprokseen jo vuonna 2000 ollessani siellä opiskelijana työharjoittelujaksolla. Silloin tuli kierrettyä 3kk aikana koko saari. Sittemmin naimisiin mentyä ja lapsia saaneena olen tartuttanut
  saman ihastuksen mieheen ja lapsiini. Yleensä meidän hotelliksi on valikoitunut Golden Star, joka sijaitsee teidän hotellia vastapäätä. Se on perussiisti hotelli joka on ihan riittävä lasten kanssa reissatessa. Plussaa lastenaltaasta ja leikkipaikasta. Ensi kesää odotellessa ja lämpimistä kesäilloista kylmä KEO kädessä haaveillessa…

  Vastaa
  • Maj 1.9.2016

   Mäkin tykkäsin Kyproksesta, kiva paikka ja sen verran nähtävää, että hyvin voisin käydä uudestaankin :)

   Vastaa
 4. Eija 31.8.2016

  Samaan aikaan lomailimme samassa hotellissa sen ensimmäisen viikon. Siitä asti olemme vanhemman tyttäreni kanssa lukeneet blogiasi ahkerasti ja ihastelleet kuviasi instagramissa :) Ja edelleenkin totean että olette ihana perhe <3

  Vastaa
  • Maj 1.9.2016

   No kiitos samoin! Hauskaa, jos mun blogista on löytynyt jotain kiinnostavaa luettavaa :) Terveisiä koko perheelle ja ehkä törmätään vielä joku kerta, toivottavasti!

   Vastaa
 5. Anne 31.8.2016

  Ekan viikon leikkikaverit perheineen lähettää teille aurinkoisia terkkuja! Mukavia uusia tuttavuuksia on muisteltu useasti kesän mittaan :)

  Vastaa
  • Maj 1.9.2016

   Voi ei Anne, miten ihana kuulla teistä! Samoin täällä, hirveesti terkkuja sinne! Me ollaan tulossa syyslomalla sinne pohjoiseen, treffit?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *