Siis missään nimessä nyt ei ole mikään vaatekriisi päällä, kun puhutaan 6-vuotiaan vaatettamisesta. Ennemminkin olen vähän hämilläni, enkä oikein tiedä millaiset olisivat nätit, käytännölliset ja kulutusta kestävät arkivaatteet ja mistä niitä etsiskelisin. Paljon käytetyt mekot tai tunikat ovat jotenkin vähän hankalia eskarilaisella, helmat kun pitää sinne tuulihousuun sisään survoa. Farkut ei ehkä toimi arjessa, vaikka jostain syystä meidän eskarilainen on alkanut ihan hirmuisesti fanittamaan farkkuja.

Yhtenä päivänä hän halusi pukea tiukat farkut ja niiden kanssa pinkin kevyttoppiksen. Hän tunsi varmaan itsensä niin kypsäksi siinä asussa. Rebellä on jo puhelin (sellainen vanhanaikainen) ja nyt koko kesän on ollut puhetta avaimista, jotka pitäisi saada kaulaan, neonvärisestä avainketjusta roikkumaan. Ei, ei ole vielä sen aika.

”Roikkuvat asiat” ovat muutenkin tosi in, repusta roikkuu niitä pieniä pehmoleluja, kiiltosilmiä. Kiiltosilmät muuten aina vaan jatkavat suosiossa meillä. Olen asettanut isovanhemmat kiiltosilmänostokieltoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tietysti on aina legginsit ja trikoopaidat, niitä on kyllä kaapissa, mutta mistä löytäisin lisää sellaisia ihan yksinkertaisia ja kivoja? Gugguulta nyt ainakin, mutta mistä muualta? Jotkut aikaisemmin kivoina pitämäni jutut, ovat nyt Rebelle liian ”vauvoja”. Tyttö kyllä viihtyy aika hyvin samanlaisessa leggarit + huppari yhdistelmässä kuin minäkin. Vetoketju on kuitenkin ihan kätsy olla hupparissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHuivi – Lindex
Tunika – Mini Rodini
Leggarit – Gugguu *gifted
Tennarit – Nike

OLYMPUS DIGITAL CAMERARebekan lempiväri on musta. Hänen ystävänsä oli sanonut, että ei lapselle sovi musta, mihin tyttö oli tokaissut, että musta sopii kaikille ja kaiken kanssa. ”Jonkun lempiväri on pinkki, mun on musta (vähän myös violetti, turkoosi jne..) ja joku voi rakastaa kaikkia värejä, sehän on ihan itsestä kiinni” No, niinhän se on.

Ehkä mun on fiksuinta ottaa tyttö mukaan kaupoille tai verkkokaupoille, kai hän jo paremmin tietää makunsa & vaateasiansa kuin minä. Miten teidän eskarilaiset, mikä on kätevin asu arjessa? Mistä shoppailette eskarilaisille ja pienille koululaisille vaatteet? Päättääkö teillä lapsi vai vanhemmat? Kertokaa nyt jotain edes!!!

-Maj

7 Comments

 1. Sara // housefive 23.9.2016

  Kurkkappa Nextin verkkokauppa, sinne tuli just uudet mallistot. Heillä on ainakin sellaisia joustavia ja kapoisia jegginssejä ja sävyt näytti isoille tytöille olevan just musta/harmaa jne.

  Meidän eskari-ikäinen, koululainen tosin, pukee kyllä vielä just sen, mitä tarjotaan. Ehkä siksi, että on poika (?) tai sit olen onnistunut ostamaan tarpeeksi samanlaisia kuin daddyllä ;)

  Vastaa
 2. Tiina 23.9.2016

  No meillä ei ole eskarilainen, vaan tokaluokkalainen ja poika. Mutta vähän samoja ajatuksia. Farkkuja pitää mielellään, mutta ei oikein toimi ulkohousujen kanssa nyt kun niitä taas alkaa tarvita. Gugguut on hyviä, niiden perus trikoopaidat menee kaiken kanssa, mutta nyt nekin loppu oikeasta koosta ja lisää odottelen. Huppareita käytetään ylipäänsä paljon nyt ja ne on suosiossa. Aika paljon saan vielä vapaat kädet, mutta tuntuu että kaikkein kuviollisimmat ei enää iske ja urheiluvaatemerkit kiinnostaa nyt eniten. Esim. Popin paidat ei oikein enää innosta. Addun, Niken ym. hupparit on aika hinnakkaita jos ei ole mitään alennuksia. Ei sulla olisi mitään hyvää vinkkiä mistä löytyisi hyvin pojalle juuri noita urheilumerkkisiä ja muuten rentoja pojan yläosia? :)

  Vastaa
 3. white 23.9.2016

  Zara? Nettikauppa toimittaa muutamassa päivässä ;-)

  Vastaa
 4. Mutsi 23.9.2016

  Eskaritytön vaatekaappi on sekoitus äidin ostamaa, yhdessä hankittua ja isoveljen vanhaa. Lemppariasu taitaa olla mekko ja legginsit, ihanan ennakkoluulottomasti yhdisteltynä :D Vaatteita hankimme milloin mistäkin: lähikaupoista, kirppareilta ja verkosta. Esim. Ebben pehmeät trikoot on mieluisia.

  Vastaa
 5. Miski 24.9.2016

  Meillä on tyttö jo alle nelivuotiaana päättänyt itse mitä pukee päälleen (tietysti vanhempien asettamissa rajoissa) ja mitään en enää voi ostaa kysymättä tai kokeilematta nyt päälle 5veenä. Aika määrätietoinen ipana :) Hän on kävelevä pinkki hattara päästä varpaisiin tai iloinen sekotelma kaikkia mahdollisia printtejä, mutta tästä en vaan itse rupea riitelemään. Ei ole mitään perusteluja pakottaa pukeutumaan rumaan vaatteeseen, onhan se itsestäkin kaameaa, joten on ollut vaan luovuttava omista toiveista :)
  Ostan nuoremmalle, joka ei vielä osaa puolustautua, sitten niitä ihania harmaita ja mustia 😂

  Vastaa
 6. -A- 25.9.2016

  Meillä on hoitoon pukeutuminen vasta ajankohtaista, mutta oletko tutustunut Facebookin ommeltujen vaatteiden kirppariin? Sieltä löytyy niin käytettyjä kuin uusiakin itse tehtyjä (joko pienyrittäjien tai ihan tavallisten kotiompelijoiden) vaatteita ja ne vasta ihania onkin, löytyy luomutrikoota kaikissa väreissä, kuviossa ja malleissa :) Myös Nosh myy mukavia ja yksinkertaisia vaatteita pienellä jujulla.

  Vastaa
  • Maj 25.9.2016

   FB-kirpparit ei ole yhtään mua ja mun hermoja varten, nou! Noshiin mä en ole kyllä tutustunut, täytyypä tsekata, mitä sielä löytyy :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *