Tampereella muutamissa päiväkodeissa on tänä syksynä käynnistetty kokeilu, hoitoaikaperusteinen päivähoito, missä voi valita maksavansa päivähoidosta lapsen hoitotarpeen mukaan. Se toimii näin: perheet valitsevat lapselleen tarvitsemansa viikottaisen hoitoajan kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan, ja asiakasmaksu määräytyy valitun ajan mukaan. Jos hoitoaika ylittää sovitun, niin toki myös hinta pompsahtaa. Jos kiinnostaa, niin täältä voi kurkata lisää infoa aiheesta. Mä en ole varma, onko tämä kokeilu vielä kaikissa päiväkodeissa, vai vaan osassa?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Me kuitenkin valittiin tämä uusi hoitoaikaperusteinen palvelu ja sen myötä me molemmat vanhemmat saatiin tuollaiset siniset läpyskät, ne on tavallaan kellokortit, joilla lapsi leimataan sisään ja ulos. Uusi systeemi vaatii kaikilta totuttelua ja kuulemma laskustuskin on se takia myöhässä, mutta tämä ei ollut oikeastaan mun pointtini, vaan…

Nyt pääsen vihdoinkin kirjoittamaan niistä avaimenperistä! Mielestä on helpointa pitää nuo läpyskät koti- ja autonavainten kanssa samassa nipussa, sillä muuten ne unohtuisivat aina kotiin tai jäisivät takin taskuun, hukkaantuisivat, olisivat autossa tms. Läpyskät ovat tismalleen samanlaisia, joten nehän tietty sekoittuu. Ajatella, jos läpysköitä olisi neljä kappaletta, sitten ne aiheuttaisivat vielä enemmän säätöä. Ah, nyt tulee vinkki: liimaa lapsen kuva läpyskään niin vältyt kaikelta sekoilulta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAToimi näin: mittaa eka läpyskä ja printtaa sitten sopivan kokoisia (söpöjä) pyöreitä kuvia lapsistasi tarrapaprulle, leikkaa ne ja liimaa läpyskään. Säästä ylimääräiset tarrat, että voit vaihdella kuvia, jos ne kuluu tai haluat muuten vaan vähän vaihtelua. Unohda turhat tussimerkinnät, ne on ihan tylsiä. Kokeile Magicpoksin DIY-tarravinkkiä ja arjestasi tulee hetkessä parempaa, oikeastaan sehän on melkein pelastettu. Ja pidähän ne avaimet tallessa, pus!

-Maj

7 Comments

 1. jonna 10.9.2016

  Toi systeemi kuulostaa kiinnostavalta ja hyvältä! Toivottavasta toimii ja laajenee.

  Vastaa
  • Maj 11.9.2016

   Moikka Jonna! No munkin mielestä tämä on hyvä idis ja tässähän se nyt selviää, että miten systeemi sitten käytännössä toimii :)

   Vastaa
 2. Elppis 10.9.2016

  Voi, miten hienot läpyskät ja hauska idea! :) Enpä ole vastaavaan vielä törmännyt, vaikka nuita läpysköitä (meillä päin lätkiä) on pari vuotta tullut työn puolesta päiväkodissa käsiteltyäkin ja piippailtua. Mahtava idis! :) Piristäis ainakin mun työpäivää tuollaisten kuvien vilkaisu päivän aluksi ja päätteeksi :) Puhumattakaan tuon vinkin kätevyydestä ja helpotuksesta vanhemmille! Hmm.. Itsekin omistan tuollaisen lätkän, jolla piippaan itseni töihin ja ulos.. Pitäisköhän liimata siihen oma kuva.. :D

  Vastaa
  • Maj 11.9.2016

   Kiitos ja hei, tietenkin pitäisi, vaikka joku huikeen hausja kuva vuosien takaa :D

   Vastaa
 3. t 10.9.2016

  Kotiavaimen kuvaa ei kannata julkisesti näyttää.

  Vastaa
  • Maj 11.9.2016

   Niin, en mä välttämättä usko, että tämä niin vaarallista on!

   Vastaa
 4. VSE 12.9.2016

  Meillä on ollut vanhimmalla pojalla jo eskarissa 2011-2012 käytössä nämä tagit (meilläpäin tää nimitys). Sen jälkeen myös muut lapset tägitelty.. päiväkodissa nämä ovat valmiina ja puhelimeen kuittaus mennen tullen.
  Hyvät ja huonot puolensa,mutta hoitoaikamaksussa varmasti hyvät käytännössä! Meillä isoin ongelma,kun eskaria 8.30-12.30 ja ennen 8.30 ei saa leimata eikä 12.30 jälkeen,koska tällöin katsotaan ajan menevän hoitomaksuksi vaikka eskari ilmainen ja vain eskari aikaa meillä käytetään.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *