Mä oon se tyyppi, joka selaa nopeasti ohi lehtien ruokasivut, koska nääh, en kumminkaan osaa. Toisinaan saatan katsoa hetkisen jotain ihanan annoksen kuvaa ja miettiä, että vitsit tuota olisi kiva tehdä, mutta sitten vain käännän sivua. Niin, koska tuskin siitä mitään tulisi, kauhea sotku korkeintaan. Mulle on vuosien varrella blogin kautta lähetetty muutamia ruokakirjojakin, mutta aika vähiin niidenkin lueskeleminen on jäänyt, tismalleen samasta syystä.

Mä olen sellainen ruokajumittaja, kun löydän jonkun uuden ja hyvän jutun, niin teen sitä tsiljoona kertaa putkeen, niin kauan, että ne safkat menettävät hohtonsa. Sellaisia ruokia ovat muuten mm. Bataattiburgerit ja Banskupannarit. Tänä syksynä on kuitenkin alkanut kyllästyttää ne samat ruuat joita meillä kotona pyöritetään viikosta toiseen.

Päätin haastaa itseni testaamaan uusia ruokia, sillä kyllähän mä niitä sieniäkin laitoin ja näkkäriäkin tein ihan suhteellisen onnistuneesti, ihan ekaa kertaa. Joka kuukausi pakotan itseni testaamaan jotain uutta ohjetta, nappaan reseptin jo olemassa olevista kirjoistani, lehdestä tai kamulta. Lupaan siis laittaa ruokaa – tai leipoa joka kuukausi  jotain ihan uutta, ehkä jopa parikin kertaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOlen jo aloittanut, helposta ja ajankohtaisesta on hyvä lähteä liikkeelle, arvaatteko mitä tein? Postaan teille vielä tänäiltana ensimmäisestä kokeilustani ja reseptejä saa vinkata, linkata ja ehdottaa. Mä oon ihan pikkuisen jopa innoissani – ja toivon todella, että inspis säilyisi yli talven, vaikka matkan varrella tulisikin epäonnistumisia. Lähtekää tekin messiin?

-Maj

7 Comments

 1. HannaK. 13.9.2016

  Mä opiskelijana teen todella helppoja ja halpoja ruokia! Sosekeitot on mun lemppareita, Jutan dieettikirjassa oli tosi hyvä tomaatti-vuohenjuustokeiton ohje, josta tulee tosi ruokaisa linssien avulla. Toinen lempparikeitto on bataatti-kookossosekeitto, siihen on ohjeita netti pullollaan. Keitot on siitä helppoja, että niihin voi käyttää paljon pakasteita, jolloin oma työ vähenee. Toinen mitä teen paljon, on salaatit. Niihin kun saa upotettua kasvikset samalla, eikä tarvitse erikseen tehdä varsinaista ruokaa ja lisäksi salaattia. Ja keittoja ja salaatteja voi tehdä aina ison satsin kerralla, jolloin kahden urheilevan opiskelijan käytössä ne säilyy useamman päivän, eikä ruokaa tarvitse olla tekemässä koko aikaa. Kolmas nämä kriteerit täyttävä juttu on erilaiset laatikot – niitä pitäisikin tehdä pitkästä aikaa itsekin.

  Vastaa
  • Maj 14.9.2016

   Ah, tomaatti-vuohenjuustokeitto, mä tarvitsen sen ohjeen, jos se oli helpohko?

   Vastaa
 2. Kaisa 13.9.2016

  Tuo Safkaa skideille -kirja saa täältä ison peukun 👍 Kirjastosta lainasin ja oon ihan koukussa… Hyvää perusruoka (jotenkin ei edes aina muista, mitä ruokia onkaan olemassa 😉), mikä uppoaa nimenomaan lapsille ja toki aikuisillekin, helppoja ohjeita iman suuria kommervenkkejä, voi tehdä isompia satseja, joista riittää useammalle päivälle 😊 Meille ajattelin tehdä 4-6 viikon ruokalistan kotiin, jota noudatetaan, helpottaa kaupassa käyntiä sekä ainaista miettimistä… Innolla jään odottelemaan kokkailujasi 😃

  Vastaa
  • Maj 14.9.2016

   Moi Kaisa! Yleensä mulla ainakin tulee mieleen vaan tyyliin 3 ruokaa, joista yks on makaroonilaatikko. Oon samaa mieltä sun kanssa, tuo Safkaa Skideille on hyvä kirja, ja siitä löytyy selkeät & helpot ohjeet tavallisiin arkiruokiin! Kiitos mukavasta kommentista vielä :*

   Vastaa
 3. Aurora 14.9.2016

  Tää on ihan loistava idea! Seuraan mielenkiinnolla sun kokeiluja ja lupaan ottaa omaankin keittiööni jotain uusia juttuja mukaan. Itseasiassa siemennäkkäriseoksen kävin jo sun innoittamana ostamassa, josko tänä iltana jo kokeilisi :D

  Vastaa
  • Maj 14.9.2016

   No eikä, miten huippua kuulla!!! Kerro sitten, mitä tykkäsit näkkäristä? Mahtavaa kuulla. että tää kokkaushaaste kiinnostaa, jeejeejee!

   Vastaa
 4. Raimo 15.9.2016

  Tuo evelinko on turhake, omenapiirakkamainos oli kiinnostavampi.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *