Kokkaushaaste jatkuu! Tällä kertaa nappasin Munakoisopitsojen ohjeen minulle lähetetystä Virpi Mikkosen KIITOS HYVÄÄ Pikaruokaa -kirjasta. Kaikki kirjan ohjeet ovat gluteiinittomia, eivätkä ne sisällä valkoista sokeria. Reseptit sopivat myös kasvisruokavalioon ja useat myös vegaaneille. Munakoisopizza-reseptin alla lukee, että jos kirjoittajan olisi pitänyt valita vain yksi ohje kirjasta, se olisi saattanut olla juurikin tämä. Vakuutuin, testasin ja sytyin.

Mun mielestä munakoisopitsojen ohje oli tosi selkeä ja helppo toteuttaa, eikä pitsoihin tule kovinkaan montaa raaka-ainetta. Valmistusajaksi on merkitty 25 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Munakoisopizzat
1 iso munakoiso
1 rkl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
oreganoa tai kuivattuja yrttimausteita, suolaa ja
mustapippuria

Täyte
tomaattikastiketta tai tomaattipyreetä
kirsikkatomaatteja
basilikaa
n. 2 dl mozzarellaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERALämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa munakoiso noin 1 cm siivuiksi, pituus tai poikkisuunnassa. Poista kitkeryys munakoisoista hieromalla niiden päälle karkeaa suolaa. ”Itketä” munakoisoja n. 15 minuuttia, jonka jälkeen pyyhi ne kuiviksi. Sivele munakoisojen päälle oliiviöljyä, mausta ne (suola, pippuri, yrtit) ja laita uuniin 15 minuutiksi tai kunnes ne alkavat pehmetä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOta munakoisot pois uunista ja aloita kakkosvaihe eli lisää pinnalle tomaattipyree, viipaloidut kirsikkatomaatit, basilika ja juusto. Paista vielä noin viitisen minuuttia, kunnes juusto on sulanut!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOta valmiit munakoisopitsat pois uunista ja nauti hyvässä seurassa.

Se oli siinä, voitteko uskoa? Helppoa, ihan superhelppoa tai oikeastaan ihanan helppoa! Mun mielestä oli kätevämpää viipaloida poikkisuunnassa, vaikka kirjan kuvassa pituussuunnassa viipaloidut munakoisot näyttivätkin kauniilta. Eikä nämä mun tekeleetkään yhtään pahalta näytä vaikka itse sanonkin. KIITOS HYVÄÄ Pikaruokaa-kirjan resepetit ovat kiinnostavia ja jotenkin ihanan freesejä. Ajattelin ottaa seuraavankin kokkaushaaste-postauksen ohjeen samasta opuksesta.

-Maj

3 Comments

 1. ida365 20.9.2016

  No näitä todellakin ens kerralla iltapalaks kun tuun kylään!!

  Vastaa
 2. Väriallergia 21.9.2016

  Hyvän näköisiä nämäkin itse olen tehnyt vastaavia kesäkurpitsasta, hyviä nekin! :)

  Vastaa
 3. […] muuten iltaruuaksi maukkaita munakoisopizzoja – lämmin suositus, jos ette ole testanneet! Helppoja ja nopeita tehdä ja raaka-aineet […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *