Meidän lomapäivät Protaraksella koostuivat hyvin pitkälle uimisesta, niin meressä kuin altaallakin, toki myös syömisestä ja hyvistä yöunista. Haluttiin ensisijaisesti lomalta aurinkoa ja rentoutumista, ilman arjen rutiineja. Ei buukattu päiviin paljoakaan ohjelmaa ja kuultiin lasten toiveita tekemisen suhteen. Illalla lapset varmistelivat aina vain yhtä asiaa ”päästäänhän me huomennakin uimaan varmasti?” Nikosiassa kävimme Miikan kanssa ihan kahdestaan, vanhempieni touhutessa sillä aikaa Samuelin ja Rebekan kanssa. Tässä postauksessa kuitenkin pieniä vinkkejä Protaraksen lomailijoille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

AGIA NAPA JA NISSIBEACH
Agia Napa on vähän vilkkaampi ja isompi turistikaupunki kuin rauhallinen, lapsiperheiden suosima, Protaras. Nissibeach on kaunis ranta, hiekka on valkoista, ja vesi kirkasta ja matalaa. Porukkaa rannalla riittää, mutta jos se ei haittaa, niin kannattaa käydä ihmettelemässä. Muutamissa rantsubaareissa oli heti aamusta asti kova meininki käynnissä, iltapäivällä bassot jytisi ja jengi bailasi jo ihan täysiä vaahtobileiden merkeissä, huh! Kannattaa katsoa mihin kohtaan rantaa asettuu, lapsiperheillekin löytyy vähän rauhallisempia vaihtoehtoja. Aurinkovarjot ja tuolit olivat maksullisia. Rannalta saa pikaruokaa, mä söin ihan hyvän halloumipitan ja lapset ihastuivat smoothieisiin. Taksi meidän hotellilta Nissille maksoi 15 euroa, bussi kustantaa euron. Agian Napasta Protarakselle on noin 10 km matka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VUOKRAA MENOPELI FIG THREE BAYSTA
Fig Tree Bay oli meidän kotirantsu! Ei yhtään hullumpi ranta sekään, vesi on turkoosia – ja syvenee yllättävän äkkiä. Fig Three Bayssa voi harrastaa monennäköistä vesiurheilua, me vuokrattiin potkuvene, kierreltiin sillä ympäriinsä ja hypittiin välillä uimaan. Potkuveneitä löytyi eri kokoisia, liukumäellä tai ilman, vauhtia kaipaavat voivat napata alleen vaikka pienen pyöreän moottoriveneen. Lasten mielestä potkuveneily oli kivaa ja vähän jännääkin, sillä pelastettiin veneemme kyytiin pari liian pitkälle rannasta uinutta teiniäkin, hui.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

MAGIC DANCING WATERS
Protaraksen keskustassa pyöri joka ilta samaan aikaan maaginen vesishow – ja siitä huolimatta se oli kuulkaas miltei aina loppuunmyyty. Tunnin kestävä esitys alkaa joka ilta klo 21 ja liput sinne maksavat aikuisilta 19 euroa ja lapsilta 12 euroa, vaihtoehtoina on myös yhdistetty dinner ja show, mutta sitä ei tullut testattua. Show saattaa olla pienille lapsille liian jännittävä ja ajankohtakin taitaa olla vähän turhan myöhäinen. Rebekka oli aivan haltioissaan, hän tanssi istualtaan ja fiilisteli ihan kympillä musiikin tahtiin tanssivaa vettä! Näytös huipentuu tulivuoren purkaukseen – ja se oli kyllä vähän jännittävä. Mun mielestä show oli ihan kiva kokemus, samaa mieltä olivat myös Miika ja vanhempani. Tulipa vaan mieleen, että ai kamala, jos meidän hotelli olisi ollut ihan tuon paikan naapurissa. Siinä oli nimittäin yhden hotskun parvekkeet ihan vieressä, ilmaiset showt joka ilta, mutta varmaan parin viikon päästä Final Countdownit saattaa tulla korvistakin ulos!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LASIPOHJAVENE
Fig Three Bayn rannalta, pitkän laiturin päästä lähti useamman kerran päivässä lasipohjaveneitä, jotka risteilivät muutaman tunnin(?!) ajan lähivesillä. Laivan pohjassa on tosiaan ikkunat, joista voi tarkastella merenalaista maailmaa. Risteily maksoi muistaakseni yhdeltä n. 10 euroa, ei paha. Laiva stoppasi vähän pidemmäksi aikaa Blue Lagoonissa ja matkustajat saivat lainaksi snorklausvälineitä. Me hypättii maman kanssa heti ihan innoissamme snorklailemaan ja Samuel halusi tulla myös. Poika sai päällensä pelastusliivit ja niin hänkin hyppäsi rohkeasti veteen kaloja katsomaan. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NICOSIA
Saaren pääkaupunkiin Nicosiaan pääsee Agia Napasta bussilla, mutta kannattaa varmistaa aikataulut etukäteen ja varautua siihen, että bussimatkan pituus voi vaihdella. Taksillakin tottakai pääsee ja mielestäni se on jo ihan kannattavaakin, jos reissuun on lähdössä vaikka neljä tyyppiä. Bussimatka yhteen suuntaan maksoi muistaakseni 15 euroa ja me maksettiin taksista 50-60 euroa, kannattaa neuvotella hinnasta etukäteen.
Teimme muutamia ostoksia The Mall of Cypruksessa. Isossa ostoskeskuksessa on paljon kansainvälisiä ketjuliikkeitä kuten, Zara, Next, Topshop, Aldo, Massimo Dutti ja monia muitakin. The Mall of Cypruksen kyjestä löytyi Ikea, että sinne vaan lihapullille, jos paikallinen safka kyllästyttää, haha!
Ostoskeskukselta hypättiin bussiin ja suunnattin keskustaan. Kierreltiin ja käytiin syömässä Nicosian vanhassa kaupungissa. Pääostokadulta (Ledra-katu)  pääsee passia näyttämällä vierailemaan Turkin puolella. Protaraksella ja Agia Napassakin voi tehdä löytöjä, mutta jos shoppailu kiinnostelee, niin kannattaa lähteä Nicosiaan tai Larnacaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OMAT HOODIT – FIG THREE BAY
Fig Three Bayn rantakadun varrelta löytyy paljon ravintoloita, baareja ja pieniä kioskeja. Todella monissa paikoissa on panostettu leikkipaikkoihin, sieltä löytyy vaikka minkänäköistä pomppulinnaa ja härpäkettä, lapset viihtyvät takuuvarmasti. Kannattaa tilata Crepesejä, huh! Tosi usein me vain käveltiin rantakatua pitkin, poikettiin rauhallisiin poukamiin, otettiin laitureilla aurinkoa, hypittiin uimaan ja bongailtiin pieniä sisiliskoja. Illalla rantakatu on ihanan tunnelmallinen!

Siinäpä ne meikäläisen vinkit sitten olivatkin, varmasti unohdin mainita jotain, mutta eiköhän Kyproksesta löydy aika kivasti infoa muutenkin :)

-Maj

3 Comments

 1. Reetta 2.9.2016

  Me oltiin kavereiden kanssa Protaraksessa useampi vuosi sitten ja nimenomaan meidän hotelli oli silleen että näköalat suoraa tuonne vesishown suuntaan… Ei onneksi oltu se ihan läheisin hotelli, mutta olisko siitä sisäänkäynnistä ollut meidän hotellille 300m. Oltiin kaks viikkoa ja se toinen viikko oli jo aika tuskaa :D

  Vastaa
  • Maj 2.9.2016

   Eikä, apua! Paras vinkki Protarakselle suuntaaville on siis: ÄLÄ VARAA hotellia Magic dancing Water shown vierestä, jos toivot lomaltasi rauhaa ja hiljaisuutta. Showtime on toki vaan n. 21-22, mutta aika monen muksun nukkumaanmenoaika on juuri tuohon aikaaan :D

   Vastaa
 2. Henna 2.9.2016

  Meillä oli kans joskus hotelli ihan tuon watershown vierestä ja kyllä tuli final countdown korvista ulos jo viikon jälkeenkin :D

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *