Meillä ollaan tänään pelattu ahkerasti pelejä, ihan aamusta saakka. Korttipelejä on harjoiteltu viime keväästä, kun ostimme Uno-pelin mukaan lomareissulle. Syyslomalla vanhempieni luota löytyi kuitenkin ikivanha Arvaa Kuka? -peli ja siitä tuli hitti! Lapset olisivat pelanneet sitä ihan jatkuvasti, Rebekka osaa tosi hyvin pelata ja voitti tietysti useimmiten. Samuel kaipasi vielä vähän apua, mutta hiljalleen häneltäkin peli alkoi sujumaan – eikä häviö tuntunut haittaavan poikaa yhtään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOnko teillä pelattu Arvaa kuka? -peliä tai oletteko lapsuudessanne pelailleet? Googlasin, että saako peliä vielä kaupoista ja törmäsin tähän uuteen versioon, apua! Uuteen versioon saa ladattua sadoittain ylimääräisiä hahmoja, internetistä tietenkin. Jos haluaa oikein panostaa, niin tästä pelistä on saatavilla myös extra-versio, jonka pelilauta pitää mm. lukua pisteistä ja siinä on valo- ja äänitoiminnot sekä ajastin, huh-huh!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPelin idiksenä on, että pelaajat valitsevat sokkona itselleen hahmon ja toinen yrittää arvata kenestä on kyse. Pelaajat sulkevat hahmoja pois esittämällä vuorotellen toisillensa kysymyksiä, kuten ”Onko hänellä silmälasit? Onko hänellä hattu, korvakorut, viikset?” Voittaja on tietenkin se, joka saa ensin selville vastapelaajan hahmon. Me ollaan sovittu, että hahmon sukupuolta ei saa kysyä, koska se sulkee puolet hahmoista pois heti kerta rysäyksellä. Lapsuudessani lempparihahmoni oli oranssihiuksinen nainen, jolla oli upea ja niin tunnistettava kukkahattu, haha!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERANo siis kysymyksiä puntaroitiin tosi tarkkaan, mutta silti Samuel saattoi kysyä jotain tosi hassua, niin yksityiskohtaista, että hän sai suljettua vain yhden hahmon pois, aika hellyyttävää jotenkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAPeli on vain kahdelle henkilölle ja tuohon vanhaan versioon oli merkitty ikäsuositukseksi 6+ ja sama näytti olevan uudessa versiossakin. Ymmärrän kyllä miksi, mutta toki pelata voi jo vähän pienempänäkin, etenkin vanhempien avustuksella. Me ei otettu peliä mukaan mummolasta, mutta mietin, että pitäisikö ostaa tuo uusi versio lapsille joululahjaksi? Oletteko sitä pelanneet?

-Maj

13 Comments

 1. sanniiiii 30.10.2016

  Apua, tää oli mun ehdoton lempparipeli lapsena! Kotona ei tätä ollut, eli joka kerta kun olin serkuilla käymässä oli pakko pelata tätä. Siis niin monta vuotta toivoin että meillekkin saataisiin tää haha. Täytyy sanoa että tämmöset arvausleikit on mun lemppareita nykyäänkin, viimeksi viikko sitten urheilujoukkoeen leiriltä palatessa pelattiin tätä samaa mutta sinä versiona muut valitsee sulle henkilön ja oma henkilö pitää keksiä, oli muuten ihan huippuhauskaa!!

  Vastaa
  • Maj 30.10.2016

   Niin just, ajatusleikkinä? NO sitähän me lasten kaa sitten pelataan automatkalla, parasta! <3

   Vastaa
 2. T. 30.10.2016

  Siis todellakin, lapsena pelattiin tosi paljon! Meidän mummo ei ymmärtänyt tätä peliä yhtään eikä suostu vieläkään pelaamaan :’D Näin vanhempana on tullut koitettua peliä kahdella ja kolmellakin kortilla, toi mukavasti enemmän haastetta :P Enkä tiennyt että on tuollainen uusi versio! Ehkä sen hankin omalle lapselle (ja itselleni..) muutaman vuoden päästä. P.S. Sehän oli Claire!

  Vastaa
  • Maj 30.10.2016

   NO CLAIRE! Todellakin, BEST! <3<3<3 Ja aijaa, miten se 50 euroa maksava extra-versio, jossa on kaikki herkut :D :P

   Vastaa
 3. Imppu82 31.10.2016

  Mäkin olen pelannut tätä peliä lapsena, ihan paras. Sitä olisi jaksanut pelata loputtomiin. Mun lemppari oli se vihreä baskerinen nainen :D

  Ostettiin lapsille ehkä puoli vuotta sitten se uusi versio, ja on tykätty siitä kovasti. Meidän lapset oli silloin peliä hankittaessa 7- ja 4-vuotiaita. Aikuisen avustuksella onnistui tosi hyvin 4-vuotiaaltakin pelaaminen. Nyt pelaavat jo vähän keskenäänkin. Ainoa hankaluus on lopussa, kun pienempi ei osaa lukea, niin silloin tarvitaan aikuisen apua :)

  Vastaa
 4. S - Beauty of life 31.10.2016

  Meil on kans tää ja IHAN paras :))

  Vastaa
 5. KP 1.11.2016

  Perinteinen versio toimii loistavasti! Minulla oli lapsena tosi vähän lautapelejä, joten olen korjannut tilanteen omien lapsieni kohdalla :) Vanha kunnon Afrikan tähti on myös jo alle kouluikäisten lemppari.

  Uskallan suositella myös muun muassa Muuttuvaa labyrinttia, Junior- ja Muumi-Aliasta, Blokusta, Ubongoa, Kanin loikkaa, Carcassonne Junioria ja Super-Farmaria.

  Vastaa
  • Maj 1.11.2016

   Hei kiitos, mä laitan noi ylös, pelit on kivoja, etenkin kun en oo mitenkään erityisen hyvä heittäytymään leikkeihin! Muumi- ja Junior-Aliasta lukuunottamatta pitää googlata kaikki :)

   Vastaa
 6. -A- 1.11.2016

  Tää on kyllä niin mun suosikkipeli ollut aina! Veljentyttö sai lahjaksi joskus kymmenisen vuotta sitten myös hiuka päivitetyn version jossa sai vaihtaa tavallisten ihmisten kasvojen tilalle avaruusolioita, eläimiä yms.. ja ne olioit oli ihan parhaita – onkos sillä kolme silmää? Onko sillä liiloja näppyjä? 😃😃

  Vastaa
  • Maj 1.11.2016

   No kuinka siistiä!!! Ehkä mun tosiaan pitää hankkia joku uudempi versio tästä pelistä :*

   Vastaa
 7. Aurora 1.11.2016

  Lapsuuden lemppari! Ja tää vanha versio löytyy vieläkin kaapista <3

  Vastaa
  • Maj 1.11.2016

   Vanha versio on se mulle se ainoa OIKEA versio!

   Vastaa
 8. Alina 2.11.2016

  Just sai 5 -vuotias sen uuden tänään syntymäpäivälahjaksi! Ja heti piti pelata pari erää isosiskon kanssa. Meinas tulla kiire päiväkotiin! Mut kivalta vaikutti ja tossa oli valmiina myös semmonen eläinvaihtoehto mistä nuo meidän tytöt erityisesti tykkäs.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *