Näin syksyn tullen ihoni alkaa aina temppuilemaan, hehkuva päivetys vaihtuu ihon harmaudeksi ja elottomuudeksi. Lämpötilan vaihtelu ja kuiva sisäilma tekevät tehtävänsä ja iho alkaa tuntumaan pintakuivalta. Nyt ilmojen kylmetessä iholta haihtuu kosteutta, se on jo edellisiltä vuosilta tuttu ilmiö, mutta jostain syystä omaan naamaani on alkanut pukkaamaan epäpuhtauksiakin, erityisesti tiettyyn aikaan kuukaudesta. Tässä iässä myös valvominen (=väsymys) näkyy entistäkin herkemmin mm. kasvojen turvotuksena, ikävä kyllä.

Kannattaisi ihan varmasti lisätä ainakin vedenlipittämistä, syödä fiksusti, koittaa olla stressaamatta, nukkua tarpeeksi ja liikuskella raittiissa ulkoilmassa.
Se ei kuitenkaan vaan aina ole mahdollista. Onneksi ihonhoitotuotteista löytyy apua erilaisiin iho-ongelmiin, rakastan kaikenlaisia naamioita ja täsmätuotteita, seerumi on minulle kuin taikasana, haha! Olen testaillut aika paljon erilaisia tuotteita ja ajattelin kertoa teillekin minkälaisten purkkien pohjalta olen löytänyt avun omiin iho-ongelmiini.

*postauksessa on blogin kautta testiin saatuja tuotteita

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA1. Madaran nokkossuihke – kosteuta ihoa päivittäin!
Helli ihoasi nokkossuihkeella, suihke kosteuttaa, hoitaa ja rauhoittaa ihoärsytyksiä. Suihkuttelen tätä kasvoilleni päivän mittaan, etenkin silloin kun teen työtä päätteellä. Suosittelenkin ujuttamaan nokkossuihkeen ja vesipullon tietokoneen viereen. Käytän nokkossuihketta myös puhdistuksen jälkeen ennen kosteusvoidetta ja suihkin myös toisinaan meikin päälle häivyttääkseni liian puuterimaista lopputulosta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA1.Madara Scrub – kuori hellävaraisesti!
Madaran öljypohjainen kuorintavoide muuttuu vaahdoksi, se puhdistaa ja uudistaa ihon hellävaraisesti, kuivattamatta. Kuorinta on tehokas keino kirkastaa ihoa, kuolleet ihosolut poistuvat ihon pinnalta ja lopputuloksena on heleämpi iho. Hellävarainen kuorinta ei raavi ihoa, joten se sopii herkemmällekin hipiälle. Pyrin kuorimaan ihoni vähintään kerran viikossa, sillä kuorinnan jälkeen kosteuttavat ja hoitavat tuotteet imeytytyvät ihoon paremmin.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA3. Loreal Pure Clay Mask & Madara Detox Mud Mask – tehopuhdista ja kirkasta!
Lorealin glow mask sisältää mm. savea ja hiiltä. Naamio käy kaikille ihotyypeille, se  syväpuhdistaa ja jättäen kasvot heleiksi ja kauniinsävyisiksi. Madaran Detox-naamio on tehokas tapaus, se sisältää metsäjärvimutaa, joka puhdistaa sekä supistaa ihohuokosia. Käytän itse tätä tuotetta kasvojen t-alueelle, silloin kun iho kaipaa tehopuhdistusta. Sopii loistavasti epäpuhtaalle sekaiholle – mutta toisaalta antaa myös ryhtiä elottomalle iholle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA4. Lumene Oxygenol Gel Mask & V10 Plus Deep Sea Mask – poista turvotusta ja pöhötystä!
Meniko kenties edellisenä iltana myöhään? Kasvojen pöhötykseen ja turvotukseen auttaa varmasti reipas lenkki kirpsakassa syysilmassa, mutta aina siihen ei vaan ole aikaa tai mahdollisuutta. Saman vaikutelman saa aikaiseksi Lumenen tehokosteuttavalla geelinaamiolla. Säilytä purkkia jääkaappissa, anna geelin vaikuttaa kasvoilla kymmenisen minuuttia ja huuhtele lopuksi jääkylmällä vedellä. V10 Plus Okinawa Deep Sea Water Mask -kosteusnaamio toimii kaikilla ihotyypeillä, se kosteuttaa, hoitaa ja kiinteyttää velttoa ihoa. Naamiota voi käyttää vaikka päivittäin, jätä yöksi vaikuttamaan kun kaipaat kosteusboostia. Molemmissa tuotteissa runsaat pakkauskoot, Lumene 150 ml ja V10 plus 100 ml.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA5. Origins Overnight Mask ja Nafha Moisturising and Soothing Face Mask  – helli ihoasi!
Nafhan kosteuttava naamio on ihan superhellävarainen, voit levittää sitä myös herkälle silmänympärysalueen iholle. Auttaa ärtynyttä ja punoittavaa ihoa rauhoittumaan ja uskaltaisin suositella herkällekin iholle.
Originsin drink up -naamio on suunniteltu käytettäväksi yön ylitse, hiero varovaisesti kasvoille ja taputtele ylimääräiset kasvopaperiin. Otan tämän käyttöön, kun tiedän yöunieni liian lyhyiksi. On toki aina ihanampi herätä aamulla, kun iho tuntuu pehmoiselta.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA6. Madara SOS -seerumi ja Mia Höytö Lempeä Uni – vähän extraa iholle!
Ah, seerumit, nuo ihon taikajuomat! Onko ihosi stressaantunut ja kuiva? Nesteytä ihoasi Madaran SOS-seerumilla, se kosteuttaa nimenomaan ihon syvimpiä kerroksia. Seerumi sisältää nyt niin trendikkään hyaluronihapon lisäksi mm. nokkosta ja pellavansiemeniä. Käytä kasvovoiteen alla. Mia Höydön Lempeä Uni on kirkastava ja tasoittava vitamiinipitoinen seerumi kuivalle iholle. Lempeä uni on loistava kuivan ihon talvituote, sen sisältämien  A, B, C ja E –vitamiinien lisäksi, siinä on myös arvokasta ja aromaterapeuttista ruusuöljyä – ja vaikka ruusu ei lukeudu suosikkituoksuihini, niin tässä tuotteessa se häiritse ollenkaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA7. Vita Liberata Self Tanning Anti Age Serum – hyvästi harmaus, hehku päivettyneenä!
Tämä tuote on kaikkien itseruskettavien mersu tai ferrari, vitsit :D Seerumi on ensinnäkin todella riittoisa, sitä sekoitetaan 1-3 tippaa kasvovoiteeseen, riippuen siitä kuinka päivettynyt lopputulos on toiveissa. Jos hakusessa on kunnon bruna, niin seerumin voi käyttää iholle sellaisenaan. Tuote paitsi päivettää, niin myös napakoittaa ja hoitaa samalla ihoa. Tosi kätevää, että päivetyksen tummuutta voi säädellä niin helposti. Ehdottomasti yksi syksyn superhittiykköstuotteista, sanon minä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA8. Nafha-kaktusviikusöljy – häivytä ihon pieniä juonteita!
Kaktusviikunaöljy on yksi arvokkaimmista ja harvinaisimmista öljyistä koko maailmassa. Se on luonnollinen anti-age-tuote, joka toimii myös kuivan ihon hoidossa. Hieron kaktusviikunaöljyä varovaisin ottein juonteisiin ja suosittelen myös testaamaan ihon kuiviin läiskiin, jos kärsit sellaisista. Käytä arvokasta öljyä maltillisesti, suosittelen levittämään tuotteen illalla, että se pääsee tekemään taikojaan silloin kun nukut ;)

Temppuileeko sinun ihosi syksyllä? Millaisista iho-ongelmista olet kärsinyt? Vannotko eritysesti jonkun tietyn tuotteen tai ihonhoitosarjan nimiin? Lisää vinkkejä hyväksi havaituista tuotteista saa mielellään jakaa kommenttiboksin puolella :)

-Maj

3 Comments

 1. Cillatar 31.10.2016

  Tää postaus tuli just sopivaan saumaan! Ite vannon myös talvella kuorinnan, kosteusnaamion ja kevyen itseruskettavan avulla saatavan päivetyksen nimeen. Ihoni on talvella kenkku. Toisaalta pintakuiva, mut silti välillä epäpuhtauksia tietyillä alueilla. Lumenen blur-meikkivoide on loistava! Saako kysyä henk.kohtaista asiaa? Mainitsit ihon oikuttelevan varsinkin tiettyyn aikaan kuukaudesta. Käytätkö jotakin hormonaalista ehkäisyä? Itse mietin pillereiden lopettamista, mut mietityttää just lopettamisen vaikutus ihon kuntoon. Ääh, ei ole ihan helppoja nää valinnat!

  Vastaa
  • Maj 1.11.2016

   No jes, huippua! Mä voin vastata, että en käytä – en ole vuosiin käyttänyt.

   Vastaa
 2. Janina 1.11.2016

  Heippa, mitä kautta ostat Madaran tuotteita? Kivoja vinkkejä tulevan talven varalle :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *