Paino tuolle otsikon ” hurjat” sanalle, sillä Samuel on tässä asussa omasta mielestään todella pelottava kreivi Dracula, voi toista! Mielestäni hän onnistuu lähinnä olemaan entistäkin hellyyttävämpi yrittäessään ottaa  vihaisen ilmeen, jonka jälkeen tuleekin jo naurunpurskahdus. Eipä taida teidän lukijoidenkaan puntit tutista kauhusta näitä kuvia katsellessa? :”)

Meillä on tiedossa lasten Halloween-kekkerit ystävän luona ensi viikonloppuna, joten käytiin hankkimassa Lindexistä vähän jotain asuntynkää bileitä varten. En oikein innostu kertakäyttöisistä härpäkkeistä, joten ovelana johdattelin lapset valitsemaan sellaisia juttuja, joille on kekkereidenkin jälkeen vielä käyttöä.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAKaikki lastenvaatteet ja asusteet ovat Lindexiltä, lukuunottamatta Samuelin housuja, ne on saatu Gugguulta jo joskus aikaisemmin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERARebekan samettipaita ja hopeinen hame sopivat käytännössä (yhdessä tai erikseen) kaikkiin talven juhliin ja Samuelin t-paita jää tietenkin käyttöön. Viitat puolestaan ovat olleet meillä aina suuressa suosiossa roolileikeissä, eivätkä ne ole jäämässä varmasti pariin vuoteen pieniksi.

Sipaus vielä kasvomaalia ja me ollaan valmiita juhlimaan Halloweeniä! Moni tuntuu olevan sitä mieltä, että tämä kurpitsajuhla on aivan turha, eikä istu alkuunkaan suomalaiseen kulttuuriin. Osa taas on vaan innoissaan, kun on aihetta järjestää pienet kemut piristämään tätä pimeintä vuodenaikaa. Millaisia fiiliksiä Halloween teissä herättää? Onko teillä kemuja tiedossa?

-Maj

12 Comments

 1. inkku 24.10.2016

  Söpöin näkemäni Dracula:)

  Vastaa
  • Maj 25.10.2016

   No ei ainakaan kovin kammottava :D <3

   Vastaa
 2. Elina U. 24.10.2016

  En ole oikein koskaan syttynyt Halloweenille, mutta tänä vuonna saammekin kokea amerikkalaisen Halloweenin ja nyt kävikin niin, että minä hurahdin täysin. :D Aivan varmana tulen jatkamaan perinnettä Suomessakin. Olin jopa naapurustomme ensimmäinen, joka raahasi kurpitsat oven eteen ja lapsille on ollut heidän valkkaamat asut valmiina jo kaksi kuukautta. :D Noita asuja ollaan päästy käyttämään jo kolme kertaa vaikka varsinainen trick or treat onkin vasta ensi maanantaina, sillä joka päivä olisi mahdollisuus mennä jonkinlaisiin Halloween-tapahtumiin. Teidän lasten asut näyttää tosi söpöiltä! :) Hauskaa Halloweenia!

  Vastaa
  • Maj 25.10.2016

   Hahaa, no niin, kunnon hurahdus :) Halloween asuja voi sitäpaitsi käyttää naamiaisissa yms. ihan loistavasti :)

   Vastaa
 3. Susku 24.10.2016

  Kun nyt kysyt? Minun mielestäni Halloween on kaupallinen kauhujuhla, joka ei kuulu suomalaisiin perinteisiin. Sitä vaan ihmettelen, että vanhemmat sallivat lapsilleen tämmöisen (noidat yms.) ja kieltävät monia meidän suomalaisia kulttuurijuttuja(esim.suvivirsi) Minusta on epäilyttävää tuoda leikin varjolla myös noituutta ja kauhua lapsen maailmaan. Maailmassamme on oikeasti olemassa hyvä ja paha.

  Vastaa
  • Maj 25.10.2016

   Moi! Mun mielestä on ihan mielenkiintoista kuulla mielipiteitä – ja tietenkin perusteluja :) Mä en näe asiaa samalla tavalla kuin sinä, enkä ajattele, että lapsen maailmaan tulisi kauhua kurpitsajuhlan myötä :)

   Vastaa
 4. B 24.10.2016

  Minkä kokoinen teidän samettiviitta on? :)

  Vastaa
  • Maj 25.10.2016

   Moikka B! Se on 92-122 cm, mutta tosiaan kiinnitys on kaulan ympärillä vaan, joten kyllähän se menee tosi pitkään :)

   Vastaa
 5. Asikaine 25.10.2016

  Täällä kanssa odotellaan juhlia, valmistellaan kurpitsalyhtyjä ja suunnitellaan asuja. Kuulemma valoäijä-poliisi suunnitelmissa! Osa asusta on onneksi jo plakkarissa :) Viime vuonna olimme Speedy ja Saku!

  Mun mielestä on ihanaa, että loka-marraskuun pimeyteen on Suomeenkin rantautunut kiva perinne, johon liittyy lastenjuhlat, askartelua, lyhtyjä, kurpitsakeittoa ja herkuttelua. Tulee ihan tarpeeseen!

  Ihanat asut teillä! Happy Halloween!

  Vastaa
 6. Piia 25.10.2016

  Itse en niin välitä, mutta lapsiltani en kiellä. Menemme toki porukalla koulun Halloween-iltaan ja leivoin mokkapalaa tyttären kaverin luo juhliin ja poika pääsee kaksiinkin eri kemuihin. Ovilla kiertelyyn en ole suostunut.

  Vastaa
 7. RR 25.10.2016

  Mukava vaan kun on juhlia piristämään tätä hiukan aneemista vuodenaikaa…Lapset varsinkin iloitsee naamiaisteemasta ja jännittävistä jutuista halloweeniin liittyen. Ehkä se karkki tai kepponen(ovelta ovelle karkin ”kerjääminen”) jenkkityyliin menis vähän yli, mutta toisaalta eipä se multa ole pois jos jotkut sellaistakin haluaa harrastaa.

  Vastaa
 8. Hanna 26.10.2016

  Hei, itse en moisesta juhlasta innostu, mutta jos joku haluaa,niin mikä ettei, ihan vapaasti.
  Mutta pääpointti miksi kirjoitan: siis miten ihmeessä sun lapset ovat kasvaneet niin, näissä kuvissa ne näyttää niin samannäköisiltä, mitä ihmettä ? Siis kuin kaksi marjaa 😱😱 Jos sallit, valitsin kuvat teeman mukaisesti !

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *