Alla kuvassa näette maailman parhaimman lukunurkan, joka löytyy, mistäs muualtakaan kuin lapsuudenkodistani. Rakastan tuota upottavan pehmeää tuolia, siihen voi hautautua pakoon ulkomaailmaa, vetää viltin päälle ja heittää jalat lepoasentoon rahin päälle. Tuolin takana piileksii lukuvalo, jonka loisteessa lueskelin kirjoja muun perheen jo nukkuessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATänä syksynä  olen pyrkinyt toteuttamaan ajatustani ”viltistä ja kynttilöistä”, muistatteko? Olen tarttunut kirjaan näytön tuijottamisen sijaan  – ja se on kuulkaa tehnyt hyvää, ihan kuin nukkuisinkin paljon rauhallisemmin. Ensimmäinen tänä syksynä lukemani kirja oli paljon hehkutettu, Paula Hawkinsin kirjoittama Nainen junassa -jännitysromaani. Etenin hitaasti, tuntui, että se nainen istuu siellä junassa päivätolkulla, eikä mitään tapahdu, mutta pienen alkukankeuden jälkeen lukeminen lähti luistamaan ja yllätyin positiivisesti. Kirja kertoo naisesta, joka tosiaan matkustaa päivittäin junassa samaa reittiä. Nainen seurailee elämää radan varrella, mutta yhtenä päivänä hän tekeekin järkyttävän huomion, iiks! Kirjasta ollaan tehty hiljattain elokuva, itseasiassa se pyörii parhaillaan leffateattereissa.

Cala Bonan lomalla aloitin Karita Sainion esikoiskirjan, Me emme elä samassa maailmassa kuin te, jonka juoni tempaisi mukanaan niin lujasti, että se tuli luettua loppuun melkein yhdeltä istumalta. Heti kirjan ensimmäsillä sivuilla kuvaillaan veljen kuolema, ja siitä eteenpäin tarinaa kerrotaan takautuvasti, vuorotellen siskon ja veljen näkökulmasta. Teos on synkkä, mutta se ei silti jää kalvamaan, vaan kirjan viimeisen sivun käännettyäni olo oli oudon helpottunut. Siirryinkin siitä suorilta ahmimaan seuraavaa kirjaa, summamutikassa lentokentältä ostamaani Lars Keplerin ”Tulitodistajaa”. Tulitodistaja nosti sykettäni vähän liikaakin, huh! Se alkaa todella raa’asti ja pitää kyllä otteessaan aina viimeiselle sivulle saakka. Kirja kertoo nuorisokodissa tapahtuneesta nuoren tytön julmasta murhasta. Tyttö löytyy oudossa asennossa kädet kasvoille aseteltuna ja tuntuu, että kukaan ei ole syyllinen – tai toisaalta ihan kuka tahansa voi olla syyllinen murhaan. Epäröisin ehkä vähän tarttua tähän kirjaan, jos asuisin yksin – tai no, ajoittaisin lukemisen niihin hetkiin, kun ulkona riittää vielä valoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERATulitodistaja oli niin koukuttava, että ostin kotiin päästyäni koko boksin Keplereitä, joita luin sitten tärinöissäni menemään. Nyt  olen aloittelemassa Idalta lainaamaani Mia Kankimäen kirjoittamaa, Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Parin sivun perusteella en osaa vielä sanoa mitään, mutta ystävältäni kirja sai vahvan suosituksen. 

Ennen joulua ajattelin lukaista vielä ainakin Donna Dartin Jumalat juhlivat öisin, onko teille tuttu kirja? Mä sain niin hyvän myyntipuheen, että on ihan pakko lukaista. Onko teillä mielessä kirjoja, mihin kannattaisi ehdottomasti tarttua? 

-Maj

 

11 Comments

 1. Niina 28.10.2016

  Mä en tykkää leena lehtolaisen esim. maria kallio kirjoista oikein muuten mutta hilja ilveskerosta kertovat kirjat on aivan parhaita! Niin koukuttavia :)

  Vastaa
 2. Johanna 28.10.2016

  Jussi Valtonen ” He eivät tiedä mitä tekevät” Kertoo perheestä, nykymaailmasta, somesta, tietotekniikasta ja mihin sillä pystyy.
  Katja Ketun Kätilö kannattaa ehdottomasti lukea. Aivan erilainen kuin mikään muu kirja, koskaan. Ja kieli on kuin yksi hahmo. Vahvin suositus tälle.
  Maija Lahti Paholaisen juna, kun haluat avartaa tietämystä miten maailma makaa väliamerikassa, ja minkälaisia siirtolaisongelmia on olemassa muitakin kuin meillä täällä. Aiheeseen on paneuduttu. Tämä on kyllä hyvin kaukana kevyestä chick litistä.

  Vastaa
 3. Hanna 28.10.2016

  Luin juuri Nainen junassa kirjan, ja olen kanssa aloittanut tuon Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. :)

  Yksi lempi kirjoistani on Kimpassa (Anna Gavalda). Sen hahmot on niin sympaattisia!

  Vastaa
 4. Hanna 28.10.2016

  Kiitos hyvistä kirjavinkeistä! Itsekin olen taas syksyn myötä hurahtanut lukemiseen, vaikka olenkin siinä toivottoman hidas. Mieheni ihmettelee, luenko ta-vut-ta-en, kun tykkään lukea ajatuksella ja jotkut kohdat jopa useaan kertaan.

  Suosittelen Tommi Kinnusen Neljäntienristeystä ja Lopottia.

  Vastaa
 5. Nina 28.10.2016

  Suosittelen luettavaksi Tommi Liimatan kirjan Rautanaula. Loppuratkaisu on yllättävä ja teksti erittäin sujuvaa kerrontaa.

  Vastaa
 6. Tiina 28.10.2016

  Hyviä suosituksia on jo tullutkin, Kätilö on hyvä, mulle tuo Nainen junassa oli liian tylsä.

  Tässä vielä dekkareita:
  Björk Samuel: Minä matkustan yksin
  Kaaberbol Lene: Poika matkalaukussa ja muut saman sarjan kirjat.
  Hjorth Michael: Sebastian Bergman-sarja
  Adler-Olsen Jussi: Vanki ja muut sarjan kirjat, lue järjestyksessä. Tämä on ihan huippu sarja, joka paranee joka kirjalta, ja tässä on myös huumoria reippaasti mukana. Tätä suosittelen todella!

  Ja sitten tietenkin: Nesbo Jo ja Harry Hole. Itse en ekasta kirjasta innostunut, mutta työkaveri painosti lukemaan toisen ja sen jälkeen se oli menoa :D Luettava järjestyksessä.

  Muita kun dekkareita:
  Stockett, Kathryn: Piiat
  Hosseini, Khaled: Tuhat loistavaa aurinkoa

  Vaikka mitä muutakin olisi mutta tuossa nyt ne mitä heti tuli mieleen :)

  Vastaa
  • Maj 28.10.2016

   Kiitos, ihan mahtavaa!

   Vastaa
 7. Kaisu 28.10.2016

  Carlos Ruiz Zafonin Tuulen varjo ja kaikki muutkin. Erilaista kerrontaa, mutta todella mukaansatempaavaa!!

  Vastaa
 8. Hanna 28.10.2016

  Suosittelen Rosamund Luptonin Hiljaisuuteen hävinneet. Todella hyvä kirja, koukuttaa, hyytävän jännittävä ja koskettavakin!

  Vastaa
 9. Saija 28.10.2016

  Jumalat juhlivat öisin on ihan huikea kirja, mutta tosi tosi raskaslukuinen. Kahlasin sitä läpi muistaakseni useamman kuukauden :D
  Dekkarikirjailijoista suosittelisin Robert Galbraithia ja Patricia Cornwellia. Itse luin viimeksi Erik Axl Sundin Varistytön. Oli synkin kirja jonka oon ikinä lukenut, samaa sarjaa Keplerin kanssa – ei tosiaan kannata lukee yksin kotona pimeällä!

  Vastaa
 10. tp 29.10.2016

  Onpa kiva kuulla kirjasuosituksia, voisinkin kokeilla jotain dekkaria seuraavaksi.

  Yleensä luen vähän kevyempiä kirjoja (eli kirjoittajia esim. Keys ja Ahern), mutta nyt sattumalta olen lukenut Nainen junassa nähtyäni ensin leffan ja myös Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Yleensä luen kirjan päivässä tai muutamassa, koska en vain malta laskea kirjaa kädestä, mutta Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin oli erilainen, vähän hitaastikin minulla etenevä. Ei kuitenkaan jäänyt fiilistä, että jättäisi sen kokonaan kesken, mutta sen pariin ei ollut jotenkin kiire ja pienempikin annos (kuin kuusi tuntia putkeen) oli ihan riittävä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *