Nyt taitaa olla viimeiset hetket hyödyntää syksyn omppusatoa – jos teillä sattuu vielä olemaan omenoita jäljellä kaiken mehustamisen ja hillostamisen jälkeen? Ja oletan myös, että teillä on jo omenapiirakkaa pakastin täynnä, siispä suosittelen kuivaamista! Meillä anoppilan omenoita riittää, mummolassa on suorastaan ylituontanto-ongelmia. Jos kärsitte samasta ongelmasta, niin Magicpoksin vinkkikornerista voit lukaista, miten kuivaushomma pelittää. Helppoa, vaikka ei ehkä aivan niin nopeaa, kuin haluaisin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA1. Poista omenoista huonot kohdat. Pese, jos siltä tuntuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA2. Poista omenaporalla siemenkota ja tee ompuista ohuita viipaleita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA3. Levitä viipaleet ritilälle tai pellille. Lämmitä uuni 50 asteeseen, työnnä omput uuniin noin neljäksi tunniksi tai kunnes ne tuntuvat nahkeilta. Uunin luukku kannattaa jättää raolleen, että ilma vaihtuu kunnolla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA4. Valmista! Paitsi jos tuntuu, niin kuivausta voi jatkaa vielä tarvittaessa huoneilmassa vaikkapa päivän verran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA5. Valmiita omppulastuja voi säilyttää puhtaassa lasipurkissa tai ne voi jemmata vaikka paperipussiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA6. Nauti kuivattuja omppuja vaikka kahvin kanssa, etenkin jos olet herkkulakossa ;)

Kuivattuja omppuja voi tietysti napostella ihan vain sellaisenaan tai käyttää vaikka myslin seassa!

-Maj

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *