Nyt taitaa olla viimeiset hetket hyödyntää syksyn omppusatoa – jos teillä sattuu vielä olemaan omenoita jäljellä kaiken mehustamisen ja hillostamisen jälkeen? Ja oletan myös, että teillä on jo omenapiirakkaa pakastin täynnä, siispä suosittelen kuivaamista! Meillä anoppilan omenoita riittää, mummolassa on suorastaan ylituontanto-ongelmia. Jos kärsitte samasta ongelmasta, niin Magicpoksin vinkkikornerista voit lukaista, miten kuivaushomma pelittää. Helppoa, vaikka ei ehkä aivan niin nopeaa, kuin haluaisin.
1. Poista omenoista huonot kohdat. Pese, jos siltä tuntuu.
2. Poista omenaporalla siemenkota ja tee ompuista ohuita viipaleita.
3. Levitä viipaleet ritilälle tai pellille. Lämmitä uuni 50 asteeseen, työnnä omput uuniin noin neljäksi tunniksi tai kunnes ne tuntuvat nahkeilta. Uunin luukku kannattaa jättää raolleen, että ilma vaihtuu kunnolla.
4. Valmista! Paitsi jos tuntuu, niin kuivausta voi jatkaa vielä tarvittaessa huoneilmassa vaikkapa päivän verran.
5. Valmiita omppulastuja voi säilyttää puhtaassa lasipurkissa tai ne voi jemmata vaikka paperipussiin.
6. Nauti kuivattuja omppuja vaikka kahvin kanssa, etenkin jos olet herkkulakossa ;)
Kuivattuja omppuja voi tietysti napostella ihan vain sellaisenaan tai käyttää vaikka myslin seassa!
-Maj