*kaupallisessa yhteistyössä Nespresso

Isänpäivä oli ja sujui ihanasti, ihan vain kotosalla, kuten kerroinkin jo. Toki isyyttä kannattaa miettiä ja arvostaa ihan vuoden jokaisena päivänä. Loistava kahvi ja suklaakakku ovat edelleen (ja aina) ajankohtaisia asioita, joten palataanpa vielä kuitenkin takaisin isänpäivään. Olen meidän perheen ainoa kahvinjuoja, Miika ei koskaan, siis ikinä, juo kahvia. Suklaakakku hänelle kyllä maistui ja minä sekä lasten vaari hörpittiin kyllä kahvia Miikankin edestä.

Nespressolta on tullut kolme uutta kahvia Variations-sarjaan, joiden makuja ovat innoittaneet Sacher-kakku, Linzin torttu ja omenastruudeli. Vuoden pimeimpään aikaan itselläni kahvin tarve ei ole ainakaan vähentynyt, vaan hyvin maistuu, kuppitolkulla. Näissä uusissa Nespresson kahveissa on kaivattua lisäpotkua, joka tulee keski- ja etelä-amerikkalaisista Arabica-kahvipavuista. Täydellistä, etenkin suklaakakun kera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAKakku, johon tarvitaan 2 dl Nutellaa, ei voi olla pahaa, vai voiko? Ainakin tämä anopin arkistoista kaivetun ohjeen mukaan tehty kakku oli ihanaa. Vähän vetelää, mutta aivan ihanan makuista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOhje Supersuklaakakkuun
 -Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija n. 24 cm) leivinpaperilla.
-Paloittele suklaa. Sulata margariini ja lisää suklaa, sekoita kunnes sen on sulanut.
-Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistele kuivat aineet ja siivilöi ne vaahdon sekaan.
– Sekoita joukkoon vielä jäähtynyt suklaaseos.
– Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 45min.
– Valmista kuorrutus kiehauttamalla kerma ja sekoittamalla siihen Nutella. Anna jäähtyä ja kaada kuorrutus kakun päälle.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAEmme saaneet tuhottua kakkua yhdellä kertaa, joten sujautin osan siitä pakkaseen. Ankeammankin arkipäivän voi pelastaa surauttamalla kahvit ja kaivamalla suklaakakkua esiin pakastimen syövereistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANespresson uutuuksista on vaikea nimetä vain yhtä herkullisinta, mutta maistakaa ainakin Apfelstrudel-kahvia, joka on omenastruudelin makuinen espresso, siitä voi bongata uuniomenan ja kanelin aromit. Linzer Torte -kahvi maistuu tietenkin Linzin tortulle ja Sachertorte-kahvissa maistuu sacherkakusta tutut aprikoosi ja pehmeä suklaa. Käy tutustumassa kauden herkullisimpiin kahveihin täällä. Nespresson sivuilta löytyy myös ajankohtaisia kahvireseptejä, yllätä ystävät vaikka helpolla piparkakkukahvilla?

-Maj

2 Comments

 1. Äiti 19.11.2016

  Voi tuota korttia, ihana! Kakkukin näyttää herkulliselta.

  Vastaa
  • Maj 22.11.2016

   KAKKU oli liian hyvää, oikeasti, heti amerikkalaisen suklaakakun jälkeen parasta maistamaanis suklaakakkua.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *