Me ollaan vietetty isänpäivää jo oikeastaan eilisestä lähtien. Lauantaina laitettiin lasten lempiruokaa, tortilloja, ja kävimme koko perheen voimin elokuvissa, ihana kun Viivikin ehti harrastuskiireiltään mukaan. En odota koskaan mitään ihmeellistä lasten elokuvilta, vaikka silti ihan mielelläni käyn niitä katselemassa. Tatu ja Patu oli sellainen vähän reilun tunnin mittainen pätkä, jonka jaksoi ihan hyvin katsella – niin pienet, kuin isotkin tyypit. Rebekka hihitteli monessa kohdassa ja yllättävää kyllä, Samuelia jännitti niin paljon, että hän kömpi syliini ja kökötti siinä lopputeksteihin asti. Eilinen oli kyllä ihanan leppoisa, ja mikä tärkeintä, Miika sai olla kaikkien kolmen lapsensa kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOmalle isälleni laitetiin jo aikaisemmin kortti ja pieni yllärilahja postin kautta ja Miikan isä eli lasten vaari sekä mummo tulivat tänään meille kyläilemään. Päätettiin skipata tällä kertaa ravintolat, siellä teki mieli vaan olla mielummin kotosalla. Syötiin lohikeittoa ja suklaakakkua, kaikessa tavallisuudessaan herkullista. Päivänsankari itse toivoi vain pääsevänsä pulkkamäkeen pikkuväen kanssa, siinä kaikki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERASimppeliin lohikeittoon tulee perunoita, porkkanoita, lohta ja tilliä. Vähän suolaa, pippuria ja tietenkin kermaa. Kalakeitto maistuu aina kaikille, tänä sunnuntaina se oli vielä jotenkin erityisen hyvää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAKeiton jälkeen kahviteltiin, pöytään nostettiin aamulla tehty suklaakakku ja kipattiin isien kunniaksi lasilliset kuohuvaa. Miika vastaa enimmäkseen meillä ruuanlaitosta, joten hän varmasti nautti saadessaan tänään vapautuksen siitä hommasta.

Suloisinta isän- ja äitienpäivässä on tietysti ne pienet tyypit, joiden ansioista näitä ihania päiviä saadaan viettää. Kyllä mua ainakin vähän meinaa itkettää katsellessani lasten tohinaa. He ovat niin jännittyineinä ja innoissaan itse askartelemiensa yllätysten kera. Tänään paketeista paljastui upea mitali ja ystäväkirja-henkinen teos isästä. Yhdessä oltiin myös ostettu Miikalle hänen toivomansa kotiasu – voi apua, miltä kamalalta miesten kotiasu tai yöasu voikaan kuulostaa?? No, meidän paketista paljastui valkoinen Calvin Kleinin teeppari ja ruutuhousut, ei mielestäni mikään hirvitys siis :D

Meillä asiaan kuuluu aina myös, että päivänsankarin pitää pysytellä sängyssä niin kauan, kunnes hänet herätetään ja kutsutaan aamiselle. Meidän isukkikin taisi melkein tunnin teeskennellä nukkuvaa <3

Tiedättekö, mikä on mun mielestä parasta? Lohikeittoa keitettiin niin valtava kattilallinen, että sehän tietää kaikille vapaapäivää ruuanlaitosta huomenna. Tarvitsisi varmaan ottaa tavaksi kokata reilulla kädellä safkaa sunnuntaisin, niin viikot voisi alkaa mukavan jouheasti, ilman mitä-sitä-tänään-syötäisiin-tuskasteluja ;) Toivon teillekin paria astetta lempeämpää maanantaita.

Unia beibet,
Maj

15 Comments

 1. Sanna 14.11.2016

  Kuulostipas ihanalta! :) Just tuollaista sen pitää ollakin, rentoa yhdessäoloa rakkaiden kanssa. Arjen pienistä yhteisistä hetkistä ne parhaat muistot syntyvät!

  Mukavaa alkuviikkoa teille!

  Vastaa
  • Maj 14.11.2016

   Näinkin se saattaa hyvin olla – tärkeintä on yhdessä oleminen, mitä se sitten ikinä onkaan <3

   Vastaa
 2. anni 14.11.2016

  ehkä olisin kuitenkin laittanut keiton kauniiseen tarjoiluastiaan ja ostanut ehkä uuden voipaketin isänpäivän kunniaksi

  Vastaa
  • mm 14.11.2016

   Höpöhöpö, ihan turhaa :) Nyt kyllä rupes tekemään mieli kalakeittoa ja tuoretta ruisleipää, nam! Tosi herkulliselta on näyttänyt teidän isänpäiväkattaus :)

   Vastaa
  • Maj 14.11.2016

   Moikka Anni! No vitsit, en mä edes tullut ajatelleeksi näitä juttuja. Oikeasti, en ajatellut sekuntiakaan miltä esim. vajaa voipaketti näyttää, se ei ole minulle yhtään tärkeää. Millaiseen tarjoiluastiaan sä laittaisit kalakeiton?

   Vastaa
  • emma 14.11.2016

   No tää kommentti on vitsi :DD uusi voipaketti isänpäivän kunniaksi… HAHAH

   Vastaa
   • Anna-Mari 14.11.2016

    Ai hitto sain hyvät naurut 😂 piti oikein kelata takas kuviin ja katsoa miltä se voipaketti sitten oikein näytti 😆 Maj, teillä on ollut ihana, aito, lämmin isäinpäivä kera herkkuruokien 😊

    Vastaa
 3. inkkari 14.11.2016

  Kalakeitto on niin hyvää! Mukavan tuntuinen päivä teillä.

  Vastaa
 4. Maj 14.11.2016

  No niin on :) Meillä oli mukava sunnuntai – tai itseasiassa koko viikonloppu, toivottavasti sielläkin?

  Vastaa
 5. Päivi 14.11.2016

  Meilläkin oli lohikeittoa isänpäivänä. :) Se on tosi hyvää.

  Vastaa
 6. Annu 14.11.2016

  Oooh, lohikeittoa, nam!
  Hienostihan oot suoriutunu isänpäiväpöperöistä, ootkohan ollut itsellesi liian ankara kun olet kirjoitellut ettet osaa tehdä ruokaa, saati sitten leipoa? ;)
  Tuumasta toimeen, oispa kiva lukea mitä tänään syötäisiin postaus:D

  Vastaa
 7. anna2x 14.11.2016

  no laittaisin esim. johonkin syvään miksi sitä nyt sanotaan iittalan tarjoilukulhoon. kattilaa en laita ikinä pöytään ja jos vieraita niin aitoa voita vaikka muutama siivu pienelle lautaselle ja miespuoliset kampaa myös hiukset :o)

  Vastaa
  • Hanna 14.11.2016

   Jännää millaisiin asioihin ihmiset kiinnittää huomiota :O

   Vastaa
  • AR 15.11.2016

   Mietin kans samaa, piti katsoa oikein kuvat uudestaan ja kysyinpä avomieheltäkin onko hänestä tässä jotain hassua/tekisikö jotain toisin :D oma visio on, että kun puhutaan perheen kesken ruokailusta, niin lämmin keitto lämpimästä kattilasta ja säästetään vettä kun ei tarvitse ”turhia” kuppeja ja kippoja pestä! (Niin ja mies vastasi, että servettejä ei olisi laittanut pystyyn tai ollenkaan pöytään, koska talouspaperi on keksitty :D) Jokainen siis taplaa tyylillään :)

   Vastaa
  • Maj 15.11.2016

   Totta, kyllä varmasti voi näyttää kauniimmalta sellaisella erillisillä lautasella :) Mä olen sen verran suurpiirteinen, että voirasia pöydässä ei haittaa tai ”satu silmiin”. Tilatiin muuten ystäväni kanssa lohikeittoa Radisson Blu Plaza Hotellissa ja saimme kattilan/padan pöytään, ja se oli vaan tosi jees, makuasioita :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *