*Yhteistyössä Skiexpo

Talven tulosta on höpötetty pari viime päivää oikein todenteolla. Feedissäni vilkkuu kuvia ensilumesta ja jotkut ystävistäni ovat jopa alkaneet valmistelemaan joulua. Pitäisi varmaan etsiä varaston uumenista hanskat ja pipo, paljain nilkoinkaan ei varmaan olisi enää fiksua kuljeskella.

Tänään hytisin koiraa ulkoiluttaessani, maassa oli jotain epämääräistä, ei ehkä vielä lunta, mutta huurretta. Talvi on siis jo nurkan takana ja toivon todella, että tänä vuonna olisi vähemmän niitä raskaita, mustia ja (vesi)sateisia kaamospäiviä. Lapsillakin riittää niin paljon enemmän tekemistä, jos saataisiin sitä lunta. Meidän molemmat muksut rakastavat puuhastella kirpsakoillakin pakkasilla ulkona, miksipäs ei, kun vaatetus on vaan kunnossa?

jouluylivieskassa5OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAViime talvena meidän perheen pienimmäinenkin aloitti laskettelun, enkä malta odottaa, että päästään koko porukalla koluamaan rinteitä oikein kunnolla. Rebekalta homma luonnistuu jo tosi kivasti, hän voi itsenäisesti lasketella lapsille tarkoitetuissa, loivissa rinteistä.

Perjantaina osallistun ensimmäistä kertaa Messukeskuksessa järjestettäville Skiexpo- ja Boardexpo-messuille, aika jänskää! Ensikertalaisena en oikein osaa vielä odottaa mitään, mutta moni on kyllä kehunut messuja. Sunnuntaina 6.11. Skiexpossa on perhepäivä, jolloin lapsia varten on järkätty kaikkea kivaa. Koko perheellä pääsee esimerkiksi testailemaan kiipeilyä, laskemaan Wuuuf-liukureilla mäkeä, hiihtämään lumiladulla tai vaikka diskoilemaan.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA ruk16Tänä vuonnakin me vietetään talvilomaa pohjoisessa, mutta ensimmäistä kertaa suuntaamme Vuokattiin. Laskettelu on kaikista kiinnostavin aktiviteetti, mutta toivottavasti ehditään piipahtamaan kylpylässäkin. Rebekka ja Samuel odottavat malttamattomina pääsevänsä Angy Birds Activity Parkiin riehumaan, haha. Vuokatissa olen viimeksi ollut pienenä vanhempieni kanssa, mutta Miikalle ja lapsille tämä vierailu on ensimmäinen.

Opin 5- tai 6-vuotiaana laskettelemaan ja muistan miten ylpeä olin ensimmäisistä omista lasketteluvälineistäni. Ylä-asteella lumilautailu oli paljon coolimpaa, joten sukset vaihtuivat lautaan. Kuvittelin osaavani samantien laskea laudalla, kun suksilla homma pelitti vaikka silmät kiinni. Ihan niin se ei tietenkään mennyt, vaan pari ekaa laskupäivää oli yhtä tuskaa ja ranteeni olivat aivan tohjona. Nykyäänkin lasken laudalla, mutta hyvin voisin välillä testailla suksiakin, osaisinkohan vielä?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with f2 preset OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA ruka18En ole vielä laatinut sen ihmeellisempää toimintasuunnitelmaa perjantain messupäivälle, mutta ajattelin spontaanin haahuilun lomassa tsekata ainakin laskuvaatteita messutarjousten toiveissa ja poiketa hiihtokeskuksien pisteillä. Olisi kiva ehtiä seuraamaan muotinäytöstä ja Pekka Hyysalon puheenvuoro kiinnostaa myös!

Onko siellä ruutujen takana kokeneita Skiexpo-kävijöitä? Mikä on mielestänne tänä vuonna kaikista kiinnostavin messupiste?

-Maj

4 Comments

 1. Äiti 2.11.2016

  Ihana talvi! Kauniita kuvia.

  Vastaa
 2. apila 6.11.2016

  Nykyään on aikuistenkin ihan cool käyttää kypärää! Vaikka omiin taitoihin luottaisikin 100-prosenttisesti, ei muista laskijoista koskaan tiedä. Ja samalla näyttää hyvää esimerkkiä pienemmille.

  Vastaa
 3. Ida 8.11.2016

  Onpas kätevän näköinen tuo lasten hissi 😊

  Vastaa
  • Maj 8.11.2016

   No todellakin, se on taikamatto, ei tarvitse roikkua, eikä rimpuilla. :D

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *