* Kaupallisessa yhteistyössä Casa Vinicola Zonin

Lauantaiaamu alkoi meillä täällä kotona aivan ihanasti. Miika huolehti, että saimme yökylässä olleen Idan kanssa nukkua pitkään ja joskus ennen kymmentä hän huvittuneesti huhuili yläkertaan, että pitäisköhän ”tyttöjenkin” kohta nousta?  Ihan pelkästään jo pitkät yöunet on luksusta, on se vaan niin eri fiilis herätä hyvin levänneenä. Aloimme valmistella  brunssia ja olimme jo hyvässä vauhdissa kun Henna hurautti autollaan pihaan, kukkapuska mukanaan.

Istahdimme yhdessä nauttimaan värikkäästä brunssista, keittiössä tuli niin kesäinen fiilis keskellä talvea, auringonvalon tulviessa ikkunoista sisään. Katoimme pöydän värikkäästi, tarjolla oli jogurttia & marjoja, avocadoleipiä, meloneja ja ilmakuivattua kinkkua – ja vaikka mitä muitakin herkkuja. Kippistimme mangoilla koristetuilla Bellineillä ja viihdyimme aika pitkään pöydän äärellä, kenelläkään ei ollut kiire mihinkään.

Oletteko valmistaneet Proseccosta Bellinejä? Omaan makuuni Bellini on juuri sopivan raikas drinkki, joka sopii loistavasti näin brunssille, tervetuliaismaljaksi tai yleensäkin aperitiiviksi. Alkuperäisessä reseptissä on kai käytetty valkoisia persikoita, mutta ne taitavat olla vähän vaikeasti saatavilla. En itseasiassa onnistunut löytämään ihan tavallisiakaan persikoita marketin hedelmäosastolta tähän aikaan vuodesta. Eipä silti hätää, sillä 100% persikkapyreetä (ilman lisäaineita tai säilöntäaineita) on saatavilla ympäri vuoden. Persikkasoseen avulla Bellinien valmistaminen luonnistuu ihan naurettavan helposti.

Bellinit
2 rkl persikkapyreetä
8 cl proseccoa

Jos et käytä valmista persikkasosetta, niin kuori ensin persikat ja soseuta ne tehosekoittimella jääkaappikylminä. Laita pari teelusikallista persikkasosetta kuohuviinilasin pohjalle ja kaada päälle 8 cl Proseccoa. Tarjoile heti!

Zonin Prosecco brut on hyvää ihan sellaisenaan, hennosti kultaisen värinen juoma on pirskahtelevan päärynäisen makuista – ja omaan makuuni juuri sopivan kuivaa. Toki Proseccosta voi tehdä myös monia erilaisia juomasekoituksia, varmaan aika moni on maistanut Bellinin lisäksi myös joskus Mimosaa? Tämän italialaisen kuohuviinin makua voi helposti tuunata millä tahansa marjoilla, hedelmillä tai vaikka yrteillä. Zoninin Proseccoa on saatavilla kätevän kokoisissa (37,5cl) pienemmissä pulloissa, kuin myös perinteisissä 75 cl pulloissakin.

Brunssin jälkeen suuntasimme Rauhaniemen kansankylpylään uinnille ja illalla kävimme isommalla porukalla kokeilemassa onneamme huonepako-pelissä. Voisiko tyttöjen hemmottelupäivää enää paremmin viettää?

Huom! Valviran ohjeistuksen mukaan alkoholia ei saa kommentoida tässä postauksessa. 

-Maj

1 Comment

  1. Inkku 14.12.2016

    Ihana päivä teillä, olispa saanut nauttia noita pöydän antimia :)

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *