Ikkunoista on koko viikon tulvinut kirkasta valoa, pitkään mustaan kauteen varautuneelle se tuntuu äkkiseltään vähän oudolta, ihanalta kylläkin. Mielessäni on monta kertaa käväissyt, että olenko mahdollisesti erehtynyt kuukaudesta, eletäänkö me todella nyt marras-joulukuun vaihdetta? Olen ihan kartalla kuitenkin, siitä varmistuin aamulla jo ennen seitsemää, kun pienet jalat tömistelivät innoissaan alakertaan. Lapsille herääminen oli tänään helpompaa, kuin yhtenäkään toisena talvisena aamuna. Tiedättehän, joulukalenterin ensimmäinen luukku. Voisipa sitä itsekin olla yhtä innostunut niin pienestä asiasta, haha, ehkä tässä vähän katkerana kirjoittelen, sillä itse jäin (taas) ilman joulukalenteria, vaikka lapsilla on tuplat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJoulukuun eka, enää yksi kuukausi jäljellä tätä vuotta. Posti muistutteli, että katkeruus ei kannata ja toi minulle jotain vielä joulukalenteriakin parempaa, uuden vuosikalenterin. Uusi vuosi, uusi alku. Olen aina omistanut tylsän ja  ruman, paniikissa marketista mukaan napatun kalenterin. Nyt panostin vähän kauniimpaan, joten ehkä vuodesta 2017 tulee myös vielä edellisiäkin vuosia ihanampi, näin on ainakin hyvä uskoa. Uudessa kalenterissani on tietenkin paljon tyhjiä sivuja (ja tarroja, best!) suunnitelmille. Ne tyhjät sivut saavat minut tuntemaan, että kaikki on mahdollista. Itse kukinhan tässä joka vuosi kirjoittaa jatko-osaa omalle tarinalleen, vaikka toki universumillakin on sormensa pelissä useimmissa juonen käänteissä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAloitin siis jo vähän miettimään ensi vuotta, kokemuksesta tiedän kevään koittavan yllättävän nopeasti. Varmasti jälleen kerran silmät pyöreinä ihmettelen, että miten sitä ollaankin jo kesän kynnyksellä. Jokainen vuosi menee aina nopsempaa kuin edellinen, vaikka taidan olla oman ikäkriisini kärjen selättänyt, niin en silti voi mitenkäään uskoa olevani 32-vuotias ensi vuonna. Jäin muuten tuijottamaan tuota numeroa 32 kirjoittaessani sen tähän, kylläpä se näyttääkin oudolta. Tuntuu vähän sillä samalla tavalla kummalliselta, kuin kirjoittaessaan ensimmäisiä kertoja päivämäärän loppuun uuden vuosiluvun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMerkitsin kalenteriin jo talviloman kera sydämen. Merkitsen ihan kohta myös asioita, jotka ovat nyt jo sovittu ensi vuodelle. Rebekan hammaslääkäri nyt ihan kärjessä. Nyt kun aloin oikein pohtia, niin vitsit, kyllähän ensi vuodellekin ollaan lyöty jo monta päivämäärää lukkoon, kaikki sivut eivät sittenkään pysy kauaa tyhjinä. Toisaalta, elämästä kun ei ikinä tiedä, kaikki sovittu ja suunniteltu ei välttämättä toteudukaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOstin kalenterin Nunucon verkkokaupasta, näitä näyttäisi olevan vielä muutamia jäljellä. Kalenteri maksoi 34 euroa, ja vaikuttaa ainakin parhaalta, mitä olen koskaan aikaisemmin omistanut. Tosin olenkin vain omistanut niitä ihan tavallisia, mustia kalentereita. Kiitos vinkistä, Satu!

Bloginikin tulee uudistumaan vuoden vaihteessa, kuulette siitä pian lisää. En silti usko muutosten merkitsevän teille lukijoille niin paljoa kuin itselleni. Ensi vuonna toivoisin ainakin voivani vaihtaa teidän kanssa enemmän ajatuksia, sillä ilahdun aina henkilökohtaisista viesteistänne Snapchatin ja Instagramin puolella, haluaisin tänne blogiinkin samanlaista meininkiä. Lukijaillan tai pikkujoulujen  järjestäminen INCH” Storessa oli kokonaisuudessaan kiva projekti, ja mielelläni tekisin enemmän sen kaltaisia juttuja jatkossakin. Jos teillä on ajatuksia tai toiveita, niin kertokaa täällä, meilissä, Instagramin postiluukussa, Snäpissä tai vaikka kadulla.

Merkitsen kalenteriin vielä ne ensi vuoden tärkeimmät menot, sitten palaan tähän hetkeen takaisin. Haaveileminen ja suunnitteleminen on ihanaa, vaikka mielestäni ei kannata pelkästään odottaa tulevaa, sillä ainostaan se on varmaa, että me ollaan täällä, tässä ja nyt. Olette tärkeitä <3

-Maj

11 Comments

 1. Sara // housefive 1.12.2016

  Onpa nätti kalenteri! Tässä olisikin hyvä lahjaidea siskolle. Täytyy ehkä varovasti kysellä onko hänellä jo kalenteriasiat kunnossa.

  Vastaa
  • Maj 5.12.2016

   No eikös olekin :) Kiva ja käytännöllinen lahjaidis, joka löytää perille helposti vaikka postinkin kautta :) Mitähän se sun sisko tuumaa? En tiedä miks mua niin kiinnostaa kaikki tarinat, nytkin jäin miettimään, että mahtaako kalenteri päätyä siskolle ja jos, niin pitääkö hän siitä jne.. :D <3

   Vastaa
 2. Sanna 1.12.2016

  Onpa ihana kalenteri ja ihana postaus muutenkin. Sai jotenkin erityisen hyvälle mielelle!

  Uuden kalenterin täyttäminen on kyllä parasta. Vaikka puhelimen kalenteri tuleekin käytettyä jonkun verran, tykkään ihan valtavasti perinteisestä kalenterista. On ihana saada kirjoittaa suunnitelmia ylös, ja yliviivata tehtyjä juttuja! Mulla on siis siellä muistilistakin.

  Vastaa
 3. Sanna 1.12.2016

  Itse täytin juuri tänään 32, ja kieltämättä se noin kirjoitettuna näyttää vähän vieraalta. Sanon varmaan nelikymppiseksi asti olevani ”kolmekymppinen” tai ”kolkyt ja risat”. Ei tarvii enää niin tarkkoja lukuja!

  Vastaa
  • Maj 5.12.2016

   Niin, tai sitten miten olisi se perinteinen 25? ;) <3

   Vastaa
 4. Inkku 1.12.2016

  Luettuani kirjoituksesi tuli pitkä miettimistauko, haaveilu vuodesta 2017.

  Vastaa
 5. Hanna 2.12.2016

  Tää oli kiva postaus, sun pohdintoja on kiva lukea :)

  Vastaa
  • Maj 5.12.2016

   No eikä, et tiedäkään miten tärkeä kommentti tämä on. Mun kirjoittaminen on usein niin vaivalloista, ajatuksia ja idiksiä on kyllä paljon, mutta en saa niitä ulos. En ole koskaan ollut kummoinen kirjoittaja. Kiitos paljon.

   Vastaa
 6. Satu 3.12.2016

  ❤️

  Vastaa
  • Maj 5.12.2016

   Satunen, mites meidän lenkit?

   Vastaa
 7. Moona 7.12.2016

  Luin tämän postauksen jo viime viikolla, kävin ihastelemassa kalenteria ja jätin sen kuitenkin tilaamatta. Nyt alko kaduttaan ja etin postauksen ja linkin ja tilasin kalenterin ! Ensi vuodesta tulee varmasti loistava. Kiitos siis mahtavasta kalenteri vinkistä ja muutenkin ihanasta blogista :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *