Yleensä olen näihin aikoihin saanut ”lasten joululahjaideat” postaustoiveen. Tässä vuosien varrella on tullut tehtyä muutamiakin lahjaidea-kollaaseja, jotka ovat osittain varmasti ajankohtaisia edelleenkin. Tänä vuonna sain vähän erilaisen postaustoiveen kolmen lapsen äidiltä, jonka lapset olivat ruksineet perinteisesti koko lelumainoksen lahjatoiveiden merkiksi. Hän toivoi minulta hyviä vinkkejä vanhoista leluista eroon pääsemiseksi.

Me emme ole juurikaan ostaneet omille lapsille joululahjoja, sillä he saavat aina niin paljon paketteja läheisiltä, kummeilta, sisaruksilta ja isovanhemmilta. Jos jotain tarpeellista (mitä jokatapauksessa olen ajatellut hankkia) on tullut eteen, niin olen ostanut ja kääräissyt lahjapaperiin. Tänä vuonna ne oli esimerkiksi Rebekalle hankkimani collegehousut.

Mielummin olen kiikuttanut pari lelupakettia vähävaraisten hyväksi tehtyihin joululahjakeräyksiin. Tuntuu vähän epäreilulta sanoa tätä, ajatellessani vähävaraisia perheitä, mutta niin se vain on, että monella perheellä niitä leluja kertyy vuosien varrella liiaksikin nurkkiin, vaikka omat ostot olisivatkin ihan minimissä. Meilläkin on ihan liikaa leluja, kaikki mahdollinen lastenhuoneen säilytyskapasiteetti on otettu käyttöön. Kaikkien parasta ajatellen, jaan muutamia idiksiä, mihin niitä käytettyjä ja ehjiä leluja voisi sijoittaa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Käytettyjä, mutta ehjiä ja siistejä leluja voi viedä…

Hope ry:lle. Yhdistyksellä on toimintaa todella monessa kaupungissa, löydä oma Hope-paikkallistoimijasi täältä. Hope Tampereen Facebook-sivuilta löytyy hyvin infoa, lahjoitukset voi toimittaa osoitteeseen Onkiniemenkatu 2 A 5 (Suomen trikoolle) aina arkisin yhdeksästä kolmeen, keskiviikkoisin kuuteen ja he ovat auki myös tulevana lauantaina 3.12. klo 12-14. Äkkiä siis siivoamaan kaappeja ja tekemään hyvää <3

– Suomen Punaisen Ristin Kontti-keräykseen. Konttiin voi lahjoittaa vaatteiden, astioiden yms. lisäksi myös leluja ja lastentarvikkeita. Suurin osa lahjoituksista myydään, mutta lahjoituksesi voivat päätyä myös apua eniten tarvitsevalle. Kurkista keräyslaatikoiden sijannit täältä.

UFF:lle, vaatekeräyspisteitä on yli 250 kunnassa ja ne löydät täältä. Pieni osa vaatteista lähetetään sisarjärjestöjen varainhankinnan avuksi Afrikkaan, osa uudelleenohjataan eteenpäin tukkumyynnin kautta ja noin 6% myydään Suomen hyväntekeväisyysmyymälöissä. UFF vastaanottaa myös leluja. Lahjoitettava tavara kannattaa pakata suljettuun muovipussiin.

Vastaanottokeskuksillekin voi lahjoittaa suoraan tavaraa, tämän sivuston kautta näet kätevästi, mille tavaralle on tarvetta kussakin vastaanottokeskuksessa.

Päiväkodeille. Olen itse muutaman kerran vienyt pelejä, kirjoja ym. päiväkodille, missä ne on vastaanotettu ilomielin. Kannattaa ainakin kysäistä?

– Voihan sitä myös kysellä naapureilta, sukulaisilta, kamuilta ym. onko heillä tarvetta ja tehdä vaikka vaihtareita keskenään.

Lastentuotteisiin erikoistuneille kirppareille ja miksei tavallisetkin kirppareille? Tampereella toimii ainakin lastentarvikkeisiin erikoistunut Vadelmatarha-kirppari, josta löytyy täysi palvelu, jos itselläsi ei ole aikaa ravata kirppiksellä järjestelemässä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERASiinä nyt muutamia vinkkejä ainakin, jos teillä on muita idiksiä tai infoa paikallisista keräyksistä tai lahjoituskohteista, niin jakakaahan ihmeessä niitä kommenttiboksissa.

-Maj

3 Comments

 1. Piia 3.12.2016

  Oman kunnan tai kaupungin sosiaalitoimistostakin voi kysyä, voisiko heille toimittaa suoraan lahjoituksia.

  Vastaa
  • Maj 5.12.2016

   Moikka Piia! Hyvä kun vinkkasit :) <3

   Vastaa
 2. Sona 27.12.2016

  Leluja ei tarvitse hankkia lisää ja lisää, vaan niitä voi myös kerätä ison kassillisen varastoon muutamaksi kuukaudeksi pois käytöstä. Lapset kaipaavat niitä hetken, mutta unohtavat sitten. Kun lelukassi tuodaan aikanaantakaisin (ja samalla viedään toinen kassillinen varastoon), palautetut lelut ovat kuin uusia, joskus jopa parempia kuin uudet, koska ne ovat lapsille tuttuja, joihin liittyy muistoja kivoista leikeistä.
  Jos omaa varastotilaa on vähän, kysykään voisivatko vaikkapa isovanhemmat viedä kassillisen leluja (teidän lastenne nimet kassiin) omaan varastoonsa ja palauttaa muutaman kuukauden kuluttua.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *