Viime keväänä ystäväni Emmi vei minut ensimmäistä kertaa Rauhaniemen Kansankylpylään eli Rauhikseen saunomaan. Jos Näsijärven vesi oli joskus silloin vapun tienoilla hyytävän kylmää, niin nyt se on sitten kyllä jäätävää – ja ai vitsit, niin ihanaa. Rauhiksessa käymisen jälkeen olo on aina toiveikkaampi, mieli kirkkaampi ja rauhallisempi. Jäin koukkuun tähän paikkaan ja sen tunnelmaan heti siitä ekasta kerrasta lähtien.

Löylyistä on mentävä uimaan aina vähintään neljä kertaa, näin me ollaan päätetty, se määrä nimittäin riittää sovittamaan kaikki synnit. Mielestäni helpointa on kävellä reippaasti suoraan saunasta veteen, mutta rauhallisempaa tahtia takaisin. Hörppään uinnin jälkeen ulkosalla vettä ja fiilistelen hetken, ennen kuin menen takaisin saunaan lämmittelemään. Mä en käytä pipoa tai käsineitä ja jalassakin on ihan tavalliset flipflopit. Uusi uikkari on kyllä hankintalistalla, mutta kyllä vanhallakin pärjää vielä. Pakolliset varusteet talviuimarille on oikeastaan vaan uima-asu, pyyhe ja juomapullo, mutta monella konkarilla näkee neopreenikenkiä, hansikkaita ja päähineitä.

Sauna on auki joka päivä kahdeksaan asti illalla, paitsi perjantaina poikkeuksellisesti puolituntia myöhempään. Saunamaksu on aikuisilta 6 euroa, lapsilta vain 2,50. Alkusyksystä otin meidän Reben mukaan kylpemään, tyttö oli tosi reipas, mutta vedessä hän käväisi vaan puikkaamassa, kun me muut uitiin siihen aikaan pitkään.

Tällä viikolla kävin kaksi kertaa saunottelemassa Rauhiksessa, itsenäisyyspäivänä sekä eilen yhdessä Hennan ja Idan kanssa. Ida oli ensikertalainen, mutta hän ylitti omatkin odotuksensa käymällä kolme kertaa vedessä, good girl! Tytötkin taisivat hiukan ihastua Rauhiksen leppoisaan tunnelmaan, se on kyllä monella tapaa niin ainutlaatuinen paikka. Kylpemisen jälkeinen fyysinen olo on myös erittäin koukuttavaa, siis sen henkisen hyvän olon lisäksi. Suosittelen lämpimästi. Näsijärveen jää stressi ja pienet (miksei suuremmatkin) murheet.

-Maj

5 Comments

 1. Emma 11.12.2016

  Niin paras paikka <3 eniten Tampereelta ikävöin Rauhaniemeen, ei ole mitään vastaavaa Helsingissä… :/ Tunnelma on nimittäin se mikä tekee Rauhaniemen niin spesiaaliksi!

  Vastaa
 2. Johanna 12.12.2016

  Hei,

  Olet varmaan katsonutkin tämän videon, joka löytyy rauhannemen sivuiltahttp://www.rauhaniemi.net/valokuvaaja-markku-lahdesmaen-valokuvat-ja-video-rauhaniemen-avannosta-ihastuttavat-usassa/

  Avantouinti on mahtavaa!

  Vastaa
 3. inkkari 12.12.2016

  Hui miten jäätäviä kuvia, näyttää kylmemmältä kun lumiset kuvat ja varmaan onkin avovesi kylmemmän tuntuista.

  Vastaa
 4. Jii 12.12.2016

  Se on rompsi :D Ainakin näin tampereilaisittain.

  Vastaa
 5. Mari 14.12.2016

  Ihana harrastus! Olen käynyt avannossa jo kuutiaen vuotta, tässä Tampereen lähistöllä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *