Talven ensimmäiset mäet on laskettu, niin siis pulkkamäet, ihan vielä ei olla rinteeseen saakka ehditty. Meillä on ollut täällä koko viikonlopun ajan siskoni ja äitini kyläilemässä. Eilen teimme siskon kanssa perinteisen joululahjaostoskierroksemme, joka todellakin vei voimat. Raahustimme ostoskassien kanssa vasta seitsemän jälkeen illalla takaisin kotiin. Siinä muina naisina kauppoja kierrellessämme vilkuilin ohikulkevia perheitä ja olin kieltämättä huojentunut, ettei meidän tarvinnut raahata lapsia mukanamme. Haistelin nimittäin pientä kireyttä siellä täällä, hymyilin ymmärtäväisesti tavaroiden lennehdellessä ostokärryistä perheen pienimmän toimesta tai kun nyrkit takoivat kaupan lattiaa kiivaasti.

Ollaan me muutakin toki tehty kuin vain shoppailtu. Lasten mentyä nukkumaan on ollut aikaa vaihtaa kuulumisia, näemme kuitenkin siskon kanssa verrattaen harvoin. Tänään oli aivan parasta istua tuntikausia aamiaispöydässä, keitettiin pannullinen kahvia ja myöhemmin vielä toinenkin. Yritetään selventää äidille, että aikuisia tässä jo ollaan, sillä hän haluaisi aina niin kovasti pitää meistä huolta, siis ihan tosi, ei me jäädä ilman puhtaita vaatteita tai kuolla nälkään ilman häntä. Vuoden päästä siskoni täyttää neljäkymmentä, ja tässähän sitä itsekin tullaan hiljalleen perässä. Tarkoitan hiljalleen perässä, eli hitaasti, eli siis kaukana tai siis…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERASamuel ei ihan vielä jaksa vetää rattikelkkaa mäenpäälle itse, etenkään jos ei ole pakko. Hänosaa kyllä loistavasti hyödyntää tädin ja mummon auttavat kädet, ja vapaat sylit. Rebekka ja hänen ystävänsä eivät paljoa meidän seurasta innostuneet, vaan laskivat mäkeä kaksistaan. Reippaan ulkoilun jälkeen on vaan niin ihanaa mennä sisälle punaposkisella porukalla, juoda jotain kuumaa, vaahtokarkkikaakao taitaa olla meillä koko perheen suosikki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERATästä päivästä ja itseasiassa koko viikonlopusta jäi niin hyvä mieli. Olen huojentunut, kun saatiin suurin osa joululahjoista hankittua. Pohdiskelen vielä, että mitä ihmettä hankin teini-iän kynnyksellä oleville kummilapsilleni, idiksiä?

Laitoin juuri viestiä serkuille, että rakenneltaisiinko yhdessä piparkakkutaloa itsenäisyyspäivänä ja kiinnostaisiko ehkä pulkkamäkikin. Vitsit, serkkuni tyttöystävä on ihan haka piparkakkutaloissa, toivottavasti saadaan heidät tänne meille :) Millaisia suunnitelmia teillä on tiistaille? Haluaisin edellä mainittujen juttujen lisäksi tuijottaa tietenkin linnanjuhlia telkkarista, juoda glögiä ja tehdä jotain ihanaa safkaa.

-Maj

 

7 Comments

 1. Voi vitsi, miten valoisia kuvia! Kuvista oikein paistaa se kirpakka kuulas pakkaspäivä!

  Vastaa
  • Maj 5.12.2016

   Moi! Niin, onneksi tuli eilen käytyä pulkkamäessä, sillä tänään se ei olisi enää mahdollista :/ MIKSI lumien piti sulaa taas pois?!

   Vastaa
 2. Rena 4.12.2016

  Thanks a lot for sharing the super cute pictures in the snow! Here in Bavaria we had snow but now the snow has gone …
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
 3. N 6.12.2016

  Ihania talvikuvia! :)
  Itse myös tuskailin kummilasten (11,12v pojat) joululahjojen kanssa.. päädyin ostamaan molemmille parit leffaliput :) leluja saavat kuitenkin ja omistavatkin ihan tarpeeksi :D joskus olen tehnyt sellaisia kummilahjakortteja, millä kummilapsi on saanut valita yhteistä tekemistä, esim hoplop, mäkkäriin syömään, joku pieni oma valkkaama lelu tai kirja. Ne on aika tykättyjä ollu ja lapsi saa ite päättää lahjansa + tulee samalla vietettyä yhteistä aikaa. :)
  Rauhallista joulun aikaa teidän perheelle! :)

  Vastaa
  • Maj 7.12.2016

   Kuulostaa hyvältä idikseltä. Mun on ehkä vaikea vähän toteuttaa yhteistä tekemistä, kun kummilapset asuvat Ylivieskassa, sillä me päästään tosi harvoin siellä käymään ja silloinkin aika on niin kortilla :/ Lahjakortti tai rahalahja on varmaan tykätty juttu joka tapauksessa. <3

   Vastaa
 4. Anne 14.12.2016

  Hei,
  haluaisitko kertoa julkisesti tai suoraan spostiini missä noin mahtava mäki? Luultavammin lähellä omaa asuinpaikkaani, mutta en vain tunnista. :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *